Boot Camp – de ce merita cumparat un MacBook Pro pentru Windows si Mac OS X

Stiti deja ca am un MacBook Pro 2011 de la evoMAG in teste pentru o saptamana. Unii mi-au cerut sa testez modul in care functioneaza Windows-ul prin Boot Camp pe Mac OS X. Instalarea Windows-ului pe un Mac reprezinta o optiune mai mult decat ciudata pentru unii insa experienta e interesanta si merita incercata. Spre deosebire de alte aplicatii de emulare a sistemelor de operare, Bootcamp reprezinta o metoda foarte simpla si usoara de a instala Windows pe un calculator care practic nu a fost facut initial pentru asa ceva.

Instalarea Windows-ului pe MacBook Pro 2011 a fost mai usoara si mai rapida decat instalarea sa pe vechiul meu laptop. Totul s-a facut exact precum in cazul unu calculator normal si partea buna e ca nu am emulat nimic in sistemul de operare ci totul s-a instalat ca si cum as fi facut-o pe un PC. Dupa instalare poti folosi MacBook/iMac-ul tau exact ca si cum ai folosi un PC, totul ruleaza cat se poate de normal si cat se poate de bine iar Apple iti pune la dispozitie toate driverele de care ai nevoie. Am testat chiar si cateva joculete pe Windows si pot sa va spun ca functioneaza pefect. Toate programele testate de mine pe versiunea de 32 biti a Windows au functionat fara nici cea mai mica problema.

Practic intr-un MacBook ai si Window si Mac OS X in acelasi pachet. Mac OS X vine preinstalat si nu iti vine sa il parasesti insa daca vrei poti instala si Windows dar nu vei fi limitat in folosirea sa. Partea buna a modului in care este conceput Boot Camp sta in faptul ca MacBook-ul meu nu trebuie sa foloseasca resurse pentru a rula un sistem de operare in interiorul altui sistem de operare. Cand rulez Windows nu pot folosi Mac OS X si cand rulez Mac OS X nu pot folosi Windows. Apple a gandit foarte bine acest sistem si din punctul meu de vedere reprezinta un punct forte pentru orice utilizator de Windows care trece la Mac.

Practic iti pui problema asa: de ce sa dau x bani pe un laptop cu Windows pe care ma voi chinui si poate nu voi putea instala Mac OS X, cand pot da xx bani pe un MacBook dar am posibilitatea de a rula 2 sisteme de operare. Din punct de vedere practic eu recomand achizitia unui MacBook Pro pentru a putea rula si Windows si Mac OS X fara probleme atunci cand ai nevoie. Cam atat despre acest subiect, le multumesc din nou celor de la evoMAG pentru MacBook Pro si va recomand sa ii vizitati.