Prima Pagina aplicatii Cat de mult conteaza pentru tine iconita unei aplicatii?

Cat de mult conteaza pentru tine iconita unei aplicatii?

Iconita unei aplicatii este primul lucru pe care il vezi atunci cand cauti aplicatii in AppStore, cand vezi aplicatia pe telefonul unui prieten, etc. Iconita reprezinta primul contact cu aplicatia pe care vei fi tentat sa o incerci sau nu. Fiind primul lucru pe care il vezi, iti faci o mica impresie despre modul in care este construita acea aplicatie nu? Daca iconita ti se pare a fi urata atunci probabil nici aplicatia nu va fi chiar atat de grozava, corect? Eu as spune ca e incorect, nu e bine sa judeci o carte dupa coperta sau o aplicatie dupa iconita pentru ca s-ar putea sa ti se dovedeasca faptul ca ai gresit. Unele aplicatii au iconite foarte frumoase dar se dovedesc a fi extrem de inutile, in timp ce alte aplicatii au iconite nu chiar atat de bine facute insa sunt extrem de utile.

Pentru mine a contat foarte mult iconita unei aplicatii, asta pana cand am descoperit ca tot ce e frumos nu e neaparat si bun. Totusi iconita trebuie sa te atraga, iconita trebuie sa te faca interesat de aplicatie in sine, deci pentru unii va conta extrem de mult. Cat conteaza pentru voi iconita unei aplicatii atunci cand cautati o aplicatie?

 • Share it please!

 • Me

  …nu suntem noi constienti cam cat de mult conteaza iconita unei aplicatii….chiar de spunem ca nu, ea tot ne influenteaza….asta in cazul alegerii initiale, cand e prima si singura informatie ce o primim despre respectiva aplicatie…

 • Dupa o descriere buna, pentru mine, conteaza cel mai mult iconita. Intotdeauna se vede pe iconita deja, cum e facuta cat de bine arata , tot.

 • Cashix

  Iconita conteaza foarte mult,foarte mult,dar ce nu stiu utilizatorii este faptul ca de partea grafica(iconite) se ocupa un designer iar de functionalitatea aplicatiei se ocupa un programator.
  In concluzie Zaone are dreptate,o aplicatie poate arata foarte bine pe partea de grafica si sa fie extrem de proasta ­čÖé

 • Pentru mine conteaza numele si iconita in primul rand, dupa ele hotarasc daca merita sa vad screenshot-urile sau descrierea. Pe de alta parte, nu ma mai uit la iconita daca aud de la cineva ca aplicatia x e foarte buna etc

 • Tigris Regalis

  Dac─â iconi╚Ťa e na╚Öpa, nu ├«nseamn─â neap─ârat c─â aplica╚Ťia e proast─â, dar denot─â o oarecare lips─â de aten╚Ťie pentru detalii, ceea ce nu-i de bine. Chiar dac─â are probleme aplica╚Ťia cu o iconi╚Ťa care arat─â bine, aceasta m─âcar denot─â inten╚Ťia dezvoltatorului de a face un lucru bun, dar care nu i-a reu╚Öit – nu e bine, dar indic─â un poten╚Ťial.

  De aceea, iconi╚Ťa mi se pare un detaliu care nu-i de ignorat.

  Plus c─â, personal, iubesc iconi╚Ťele ca form─â de art─â: un mic simbol care ├«ncearc─â s─â redea, ├«n form─â concentrat─â ╚Öi ├«ntr-un spa╚Ťiu miniatural, experien╚Ťa unei ├«ntregi aplica╚Ťii, s─â sugereze c├ót mai cuprinz─âtor ceea ce reprezint─â / ceea ce face aplica╚Ťia. O iconi╚Ť─â bine realizat─â grafic ╚Öi cu simboluri bine alese, detaliat─â doar at├ót c├ót e necesar ╚Öi colorat─â adecvat (nu prea pu╚Ťin, nici prea strident), cred c─â reprezint─â o realizare remarcabil─â ├«n sine. Love ’em!