Cat de mult conteaza pentru tine iconita unei aplicatii?

Iconita unei aplicatii este primul lucru pe care il vezi atunci cand cauti aplicatii in AppStore, cand vezi aplicatia pe telefonul unui prieten, etc. Iconita reprezinta primul contact cu aplicatia pe care vei fi tentat sa o incerci sau nu. Fiind primul lucru pe care il vezi, iti faci o mica impresie despre modul in care este construita acea aplicatie nu? Daca iconita ti se pare a fi urata atunci probabil nici aplicatia nu va fi chiar atat de grozava, corect? Eu as spune ca e incorect, nu e bine sa judeci o carte dupa coperta sau o aplicatie dupa iconita pentru ca s-ar putea sa ti se dovedeasca faptul ca ai gresit. Unele aplicatii au iconite foarte frumoase dar se dovedesc a fi extrem de inutile, in timp ce alte aplicatii au iconite nu chiar atat de bine facute insa sunt extrem de utile.

Pentru mine a contat foarte mult iconita unei aplicatii, asta pana cand am descoperit ca tot ce e frumos nu e neaparat si bun. Totusi iconita trebuie sa te atraga, iconita trebuie sa te faca interesat de aplicatie in sine, deci pentru unii va conta extrem de mult. Cat conteaza pentru voi iconita unei aplicatii atunci cand cautati o aplicatie?

6 COMENTARII

  1. …nu suntem noi constienti cam cat de mult conteaza iconita unei aplicatii….chiar de spunem ca nu, ea tot ne influenteaza….asta in cazul alegerii initiale, cand e prima si singura informatie ce o primim despre respectiva aplicatie…

  2. Iconita conteaza foarte mult,foarte mult,dar ce nu stiu utilizatorii este faptul ca de partea grafica(iconite) se ocupa un designer iar de functionalitatea aplicatiei se ocupa un programator.
    In concluzie Zaone are dreptate,o aplicatie poate arata foarte bine pe partea de grafica si sa fie extrem de proasta 🙂

  3. Pentru mine conteaza numele si iconita in primul rand, dupa ele hotarasc daca merita sa vad screenshot-urile sau descrierea. Pe de alta parte, nu ma mai uit la iconita daca aud de la cineva ca aplicatia x e foarte buna etc

  4. Dacă iconița e nașpa, nu înseamnă neapărat că aplicația e proastă, dar denotă o oarecare lipsă de atenție pentru detalii, ceea ce nu-i de bine. Chiar dacă are probleme aplicația cu o iconița care arată bine, aceasta măcar denotă intenția dezvoltatorului de a face un lucru bun, dar care nu i-a reușit – nu e bine, dar indică un potențial.

    De aceea, iconița mi se pare un detaliu care nu-i de ignorat.

    Plus că, personal, iubesc iconițele ca formă de artă: un mic simbol care încearcă să redea, în formă concentrată și într-un spațiu miniatural, experiența unei întregi aplicații, să sugereze cât mai cuprinzător ceea ce reprezintă / ceea ce face aplicația. O iconiță bine realizată grafic și cu simboluri bine alese, detaliată doar atât cât e necesar și colorată adecvat (nu prea puțin, nici prea strident), cred că reprezintă o realizare remarcabilă în sine. Love ’em!