Tabletele Android inregistreaza vanzari slabe, preturile si aplicatiile sunt de vina

Jen-Hsun Huang, CEO-ul Nvidia, a vorbit zilele trecute cu cei de la CNN despre felul in care au fost primite de catre consumatori tabletele Android echipate cu chip-ul Nvidia Tegra 2. Desigur ca el este dezamagit de vanzarile slabe inregistrate de tablete comparand rezultatele cu cele obtinute de Apple care ar fi vandut in jur de 1 milion de tablete iPad 2 doar in primul weekend dupa lansare. In viziunea lui Jen-Hsun Huang, lipsa aplicatiilor dedicate pentru tablete si preturile sunt de vina pentru vanzarile foarte scazute. Tabletele Android in momentul de fata nu ofera aceeasi exprienta precum iPad 2 si probabil nici nu vor oferi vreodata insa lipsa aplicatiilor pentru ele este cea mai mare problema avand in vedere ca fara aplicatii optiunile privind utilizarea tabletei sunt foarte limitate.

CEO-ul Nvidia este totusi optimist in ceea ce priveste viitorul tabletelor cu Android OS instalat insa  probabil la fel de optimist era si inainte de lansarea lor. Nu cred ca in urmatorii cativa ani va iesi pe piata o tableta care sa depaseasca iPad 2 in vanzari sau popularitate.

3 COMENTARII

  1. Atâta timp cât vor fi doar niște copii după iPad, cu securitate redusă, magazin de aplicații anarhic și apps low-end, tabletele Android nu vor fi prea căutate.

  2. Nici nu inteleg pe ce anume se bazeaza ei, preturile nu sunt mici, aplicatii nu au, sistemul e destul de prost, nu-mi dau seama de ce credeau ei ca vor intrece iPad 2 la vanzari. Singura explicatie logica e faptul ca probabil se bazau pe hardware mai puternic insa iPad 2 le-a cam taiat rasuflarea, mai ales ca are si camere.

  3. logic ca nu se vand,pretul este destul de mare-xoom wifi e 2400 lei,aplicatiile sunt niste mizerii(nu inteleg cum este posibila asa mare diferenta intre aplicatiile iOS si aplocatiile android ce naiba nu au developerii acces la api-uri nu inteleg)display-ul(cel putin xoom) este sub ceea ce ofera ipad/ipad2,inca mai are mici sacadari,per total sunt dejamagit de xoom/android 3.0

    later edit:zaone sa nu exageram camerele ipadului sunt de o calitate jalnica putin spus