Apple incearca sa impuna un nou standard pentru cartelele SIM

Daca noile cartele micro-SIM nu va plac atunci poate noul model de cartele pe care Apple incearca sa il impuna va fi pe placul vostru. Compania incearca sa convinga operatorii de telefonie mobila sa accepte un nou model de cartele SIM mai mici si mai subtiri decat actualul model micro-SIM. Noile cartele au fost deja testate de Orange Franta si Apple va primi suportul operatorului francez in implementarea acestor noi cartele deci e posibil ca si altii sa il aprobe in curand. Ce inseamna asta? Apple vrea cartele mai mici si mai subtiri pentru a construi terminale iPhone mai subtiri in viitor insa daca aceste cartele vor fi aprobate de operatori acum atunci ele vor fi implementate in telefoane abia anul viitor.

We were quite happy to see last week that Apple has submitted a new requirement to (European telecoms standards body) ETSI for a smaller SIM form factor — smaller than the one that goes in iPhone 4 and iPad,” said Anne Bouverot, Orange’s head of mobile services.

“They have done that through the standardisation route, through ETSI, with the sponsorship of some major mobile operators, Orange being one of them,” she told the Paris leg of the Reuters Global Technology Summit.

Tranzitia de la SIM la micro-SIM nu a fost chiar atat de usoara pentru ca multi operatori au cam avut probleme in a oferi din prima aceste cartele pentru toata lumea. Daca anul viitor vor fi disponibile alte cartele atunci bataia de cap va fi si mai mare pentru cei care detin mai multe telefoane deoarece vor trebui sa ia cate o cartela speciala pentru fiecare. Oricum ar fi, Orange a aprobat noile cartele deci probabil le vom vedea in telefoane.