Prima Pagina Apple Apple incearca sa impuna un nou standard pentru cartelele SIM

Apple incearca sa impuna un nou standard pentru cartelele SIM

Daca noile cartele micro-SIM nu va plac atunci poate noul model de cartele pe care Apple incearca sa il impuna va fi pe placul vostru. Compania incearca sa convinga operatorii de telefonie mobila sa accepte un nou model de cartele SIM mai mici si mai subtiri decat actualul model micro-SIM. Noile cartele au fost deja testate de Orange Franta si Apple va primi suportul operatorului francez in implementarea acestor noi cartele deci e posibil ca si altii sa il aprobe in curand. Ce inseamna asta? Apple vrea cartele mai mici si mai subtiri pentru a construi terminale iPhone mai subtiri in viitor insa daca aceste cartele vor fi aprobate de operatori acum atunci ele vor fi implementate in telefoane abia anul viitor.

We were quite happy to see last week that Apple has submitted a new requirement to (European telecoms standards body) ETSI for a smaller SIM form factor — smaller than the one that goes in iPhone 4 and iPad,” said Anne Bouverot, Orange’s head of mobile services.

“They have done that through the standardisation route, through ETSI, with the sponsorship of some major mobile operators, Orange being one of them,” she told the Paris leg of the Reuters Global Technology Summit.

Tranzitia de la SIM la micro-SIM nu a fost chiar atat de usoara pentru ca multi operatori au cam avut probleme in a oferi din prima aceste cartele pentru toata lumea. Daca anul viitor vor fi disponibile alte cartele atunci bataia de cap va fi si mai mare pentru cei care detin mai multe telefoane deoarece vor trebui sa ia cate o cartela speciala pentru fiecare. Oricum ar fi, Orange a aprobat noile cartele deci probabil le vom vedea in telefoane.

 • dany

  Din nou apple incearca sa faca legea:)))

 • Nu incearca, o face pur si simplu.

 • dany

  Daca Apple nu ar fi, samsung nu ar mai avea ce sa copieze

 • dany

  zaone pe facebook te gasesc?

 • Andrei

  SI uite asa se destrama mitul conform caruia Apple este o companie care nu vrea sa faca bani cu orice pret si tine cont de crintele clientului.

 • oakyz

  Din partea mea daca ar exista o varianta sa dispara de tot cartelele nu m-ar deranja deloc, iar pentru operatorii de telefonie mobila nu vad care a fost “marea” problema in a trece la micro-sim. “saracii” de la Cosmote te taxeaza destul de bine pentru operatia asta, ba mai mult daca vrei un microSIM de la ei nu il poti achizitiona direct ci trebuie sa iti cumperi o cartela normala si sa te “treaca” ei contra costa la micro sim, cu ocazia asta iti mai cer si buletinul, 100 de informatii legate de cartela ta, etc (bataie de joc).

 • @oakiz: cutterul e sfant. Te scuteste de tot deranjul.

 • Danu™

  Banuiesc ca o sa aibă adaptoare pt a funcționa cu orice tel.

 • @oakyz: exact! Dar mai intai trebuie sa gasesti un magazin Cosmote sau Germanos care sa aiba micro sim. Ei primesc cartele pentru cate terminale iPhone au pe stoc si cateva pentru cei care le schimba (un procent din cei care au achizitionat iPhone DE LA EI).

  @Stefan Chirilean: sau foarfeca si pila in cazul meu :D.

  Parca vad problemele cand apar sim-urile noi. Daca vom vedea noul standard in I5, putem sa ne gandim de pe acum ca daca il luam de afara, noi sigur vom avea iPod pentru 4-5 luni, asta daca va fi lansat unlock/gevey rapid.

 • Nu cunosc vreun operator care sa fi oferit adaptoare micro-SIM la scara larga. micro-SIM-ul meu de la Orange a venit fara asa ceva.

 • a.c.

  Merge si cu o foarfeca de calitate. Uneori solutia e mai buna decat un microsim (de la provider) care NU functioneaza! Macar scutiti un drum, daca nu si bani.