Celeste sau cum sa iti bati joc de posesorii de iPhone/iPod Touch

Apple e o companie care simte nevoia sa controleze tot, inclusiv modul in care utilizatorii trimit fisiere de pe propriul terminal catre altele astfel ca Bluetooth-ul iDevice-urilor noastre poate fi folosit doar pentru a conecta accesorii. Acum aproape 2 ani un dezvoltator s-a gandit ca ar fi bine sa extinda functionalitatea bluetooth-ului si a inventat iBluetooth, o aplicatie care ne permitea sa trimitem orice prin Bluetooth catre orice telefon. Desigur ca proiectul a fost intre timp abandonat si aplicatia a incetat sa mai fie compatibila cu iDevice-urile care aveau iOS 4.x.

Acum 2 luni a luat nastere Celeste, o alta aplicatie care promitea exact aceeasi functionalitate doar ca mai buna. Toata lumea a asteptat-o, a cerut-o, a cumparat-o insa in final aplicatia s-a dovedit a fi mai mult decat inutila pentru utilizatori. M-am jucat putin cu ea la lansare, nu a functionat deloc asa ca am abandonat-o. De indata ce ea a devenit compatibila cu iOS 4.3.3 am instalat-o iar insa am constata ca e la fel de proasta si nu functioneaza absolut deloc, ba mai mult cauzeaza si erori in iOS. Nu am putut sa trimit fisiere pe : un MacBook, un alt iPhone, un smartphone LG si un Nokia N8. Ce-i drept la N8 am inceput transferul, a mers pana la 95% cand a murit de tot. Totusi faptul ca nu poti trimite nimic e doar o parte din problema deoarece Celeste nu e capabila nici sa recunoasca dispozitivele dupa numele lor dar nici sa permita conectarea la ele.

Celeste s-a dovedit a fi o gluma foarte scumpa pe care dezvoltatorii ei incearca sa o uite prin ignorarea tuturor persoanelor care isi cer banii inapoi. Ma intreb oare ce credibilitate vor avea altii in viitor?

16 COMENTARII

  1. După mine, cea mai buna aplicatie de transfer de date prin Bluetooth a fost iBLUENOVA (si este pentru cine are 3.x). Intrai in aplicatie si de acolo selectai ce si cum sa trimiti ( mp3 , video, foto…).

  2. Și normal că nu numai dezvoltatorii lui Celeste se fac că plouă, ci și patronul appstore-ului care a facilitat această escrocherie, respectiv saurik cu al său Cydia, izvor nesecat de aplicații găunoase (după cum îi spune și numele). Dânsul ce credibilitate mai are, cu appstore-ul lui clandestin cu tot?

    La câte probleme și bătăi de cap cauzează transferul ăsta prin Bluetooth (dar email-ul ce are, de ce trebuie neapărat Bluetooth?), nu-i de mirare că Apple a preferat să nu-l implementeze și să scutească utilizatorii de o mulțime de nervi și frustrări.

  3. Poti trimite melodii prin mail? Poti trimite clipuri video in formatul original? Dar daca persoana catre care trimiti nu are internet pe telefon sau nu vrea sa descarce cativa MB? Dar cat dureaza upload-ul?

  4. E nevoie de o astfel de aplicatie, pentru ca e foarte utila. Varianta data de Tigris Regalis cu mail-ul e evident inutila in anumite situatii. Si in plus, daca iDivice-ul e dotat cu Bluetooth, de ce sa nu ne putem folosi de el cat mai mult?
    Optiunile acestea ar trebui sa vine din iOS-urile oficiale de la Apple.

  5. Din cate stiu, aplicatia a mers destul de bine pe 4.2.1 cand era destul de compatibila. Acum ganditi-va ca poate nu este vina lor, ci faptul ca Apple nu mai sunt asa usor de pacalit.

    De cate ori ati avut nevoie cu adevarat de bluetooth si ati regretat faptul ca iphoneul nu are ?

  6. Mai era si MivTones, o alta aplicatie care era foarte buna si a fost uitata de dezvoltatori, chiar daca am platit 10€ pe ea.
    Si de la versiunea iOS 4.1 nu a mai aparut niciun update…pacat!

  7. Mie imi merge Celeste am luat varianta crackuita.. si am transferat pe un nokia n97 pe laptopul meu si am avut doar mici probleme ceva gen erori cu bara de sus nu era afisata corect, si ca nu apare numele la telefon respectiv laptop ci arata doar MAC .
    Mi-a mers OK Iphone 4 16g neverlocked

  8. E cea mai mare cretinitate faptul ca la iphone bluetothul e doar pentru accesorii.am un prieten care din cauza asta nu cumpara iphone desi e posesorul unui imac de vreo 3500euro si ma asteptam sa treaca la iphone

  9. Apple cred ca ar castiga poate si mai multi cumparatori de iPhone daca ar face sa mearga bluethoot-ul pt a trimite si primi melodii, poze etc 🙂 … este si pare ciudat faptul ca cel mai dorit gadget al momentului nu are in iOS o banala functie de transfer prin bluetooth care se regaseste in mai aproape telefoanele de pe piata la ora actuala … strange

  10. Ce e asa de greu de inteles ca trimiterea unei melodii de la un terminal la altul se cheama sharing, si e ilegala? Pentru toate celelalte exista net. Wireless-ul a aparut integrat in telefoane mult dupa BT. In fond, daca chiar ai nevoie sa trimiti ceva de la un telefon la altul si nu ajunge doar sa ii arati de pe telefonul tau exista o gramada de solutii pentru a face asta prin internet. Pe BT scrie peer-to-peer, si asta nu e ok dpdv al copyrightului.

  11. Ilegala dar toletara din moment ce toate telefoanele sunt echipate cu asa ceva. Apple putea sa incheie niste acorduri cu anumite case de discuri si rezolva problema, dar …

  12. izvor nesecat de obraznicie sora cu prostia este @Tigris Regalis care se ia de toti, mai nou si de saurik si cydia si toate astea doar pentru a mai mangaia pe crestet compania apple care nu e in stare sa ofere anumite minime facilitati in idevice-urile lor.
    faptul ca exista cydia a dus la dublarea sau chiar triplarea succesului iphone-ului.
    chior sa fi sa nu vezi asta…

  13. @glm parerea mea e ca @tigris aici are mare dreptate:
    1. Pt ca Cydia in ultima vreme a devenit o adunatura de lucruri complet idioate si nefunctionale
    2. Unele din ele costa un sac de bani, ca dupa sa-ti dai seama ca nidi macar nu functioneaza
    Iar 3, dar nu in ultimul rand: lipsa de respect a ” patronului” site-ului. Daca apelezi la el sa- ti recuperezi banii, uneori mai raspunde… si cand face asta, e foarte coleric.
    Referitor la “celeste”… , sa fim seriosi, daca ai iPhone iti trebuie obligatoriu si internet, altfel e un simplu telefon care nu merita 6-700€, iar acum sunt o gramada de surse de a trimite cuiva ceva (mail, facebook, ym etc) si nici macar receptorul nu trebuie sa fie la mai putin de 10m.
    O zi buna