Prima Pagina AT&T Video: AT&T suprataxeaza facturile posesorilor de iPhone cu pana la 300% din...

Video: AT&T suprataxeaza facturile posesorilor de iPhone cu pana la 300% din valoare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ctp5a7JvXRQ[/youtube]

Cativa avocati din SUA care pledeaza intr-un proces impotriva AT&T care a fost acuzata ca suprataxa in mod nejustificat pentru accesarile pe internet facute de utilizatori, s-au hotarat sa testeze intreg procesul de taxare a conectarilor la internet. Avocatii au cheltuit nu mai putin de 80.000$ pentru a verifica daca plangerile propriilor clienti sunt adevarate si au pregatit dovezi pe care le vor prezenta in procesul aflat in derulare. Ei au descoperit ca majoritatea conectarilor la internet facute de pe propriile terminale aveau valori cu 7-14% mai mari insa in unele cazuri taxarea ajungea sa fie chiar si cu 300% mai mare decat in mod normal. Analizand desfasuratorul accesarilor facute pe internet ei au descoperit si accesari trecute acolo dar care nu au fost facute de ei pe terminale.

Pentru teste ei au folosit terminale proprii si au incheiat abonamente noi cu AT&T insa in toate cazurile au descoperit ca se practica suprataxarea. Acum stim ca iDevice-urile se conecteaza singure la internet si AT&T s-a aparat spunand asta insa oare suprataxarea conectarilor de cine e facuta? Aceasta verificare face parte dintr-un proces pornit in luna februarie impotriva celor de la AT&T iar noile dovezi vor ajuta cu siguranta avocatii sa castige in fata companiei care are cei mai multi abonati cu terminale iPhone si tablete iPad.

Acum oare cat suntem si noi suprataxati in Romania?

 • CU SIGURANTA (cel putin la orange)

 • Si eu sunt patit de orange.

 • Luca

  dupa parerea mea,daca avocati reusesc sa castige procesul si dau dovada ca AT&T au facut asa ceva,compania va avea foarte mult de suferit,bineintelespe langa sutele de mii de procese noi pe care le vor avea din partea clientilor,cat si prin faptul ca foarte multi clienti,vor migra catre o companie mai fidela,nu putem sa avem si noi parte de o echipa de avocati ca ai lor? sa faca treaba pentru noi,cu siguranta si noi suntem furati 🙁

 • Bic

  Eu am patit-o la orange, m-am trezit cu 127.08 EURO si aveam internet nelimitat!

 • Liviu Mica

  Chiar daca avocatii castiga procesul, singura retea de GSM din State este AT&T care preia si Sprintul in viitorul foarte apropriat cu totul, daca nu deja au facut-oo.
  Singura varianta pentru iPhone ramane Verzion (preturi mari la abonamente dar si acoperire nationala) sau micile retele regionale care functioneaza in afara acoperirii in baza contractelor de reciprocitate cu sprint si at&t.
  asa ca americanii nu prea au de unde alege carierul …. hahahah … ce inseamna monool ? (retoric vorbind)

 • Ionutza

  -si eu am fost patit la orange!!!la cosmote si vodafone nu mi sa intamplat.

 • Nu ma mira ca fac asta. Sa fim seriosi, toate companiile din lume suprataxeaza toti clientii, ca e vorba de telefonie sau internet. Cum vreti sa mai obtina un profit urias daca: fac oferte peste oferte la minute si internet, platesc mii de angajati, instaleaza antene mereu, le intretin, ofera telefoane la preturi mici sau chiar gratis, isi iau tepe de la muuulti oameni care numai vor sa plateasca facturile, platesc firme de recuperari care in putine cazuri scot ceva :)).

  Toti incearca ceva, te umfla la factura si daca esti destul de tupeist incat sa-i ameninti, isi cer scuze si repara “greseala”. Daca esti fraier si nu comentezi sau pur si simplu nu iti dai seama, ti-au luat-o si o sa ti-o mai iei pe viitor, ai intrat in baza lor de date a fraierilor. Metode vor gasi mereu, prosti sau neatenti la fel.

 • flo007ro

  aici ar fii buna o aplicatie care iti contorizeaza toate apelurile(dupa o introducere in prealabil ,cate minute gratuite ai, si apoi costul minutuli, etc), si doar asa i-am putea verifica si cere socoteala eventual ….exista o asemenea aplicatie ..daca nu ar fii o idee super..
  iar in data facurarii sa-ti afiseze un cost …

 • @flo007ro: exista una, am uitat cum se numeste pentru ca nu functioneaza in Ro, sau cel putin nu pe Cosmote. Era super daca avea o baza de date cu majoritatea planurilor din lume si cand o deschideai, doar alegeai tara, operatorul si planul. Dar na, versiunea aia cred ca era prima si detecta automat operatorul cu care functiona.

 • Eu am patit cu net pe mobil vodafone.cand am activat au spus la relatii clienti k dupa 1 gb scade viteza si”mi-au traso”.am platit aproape 100euro.in final au pierdut tot ei ca am renuntat la netul lor mobil.nu au cuvant sau mint intentionat ca sa ne poata fura.eu sunt mic copil dar o gramada de prieteni au luat plasa idem de la orange tot cu net pe mobil.

 • Adica trebuia sa fie nelimitat cu scaderea vitezei dupa 1GB si de fapt era limitat la 1GB si plateai extra? Sa fii sigur ca a fost intentionat. Nu meritau sa le platesti, sau dupa regulile lor idioate, sa le platesti si sa faci reclamatie pentru a iti oferi discount 100% la urmatoarea factura sau de cat era nevoie pentru a acoperi suma cu care te-au pacalit.
  La o simpla amenintare ca numai platesti deloc abonamentul si te muti la alta companie, pun pariu ca iti dadeau si niste minute gratuit :). Am facut odata asa si se stie ca merge, nu prea vor sa piarda clienti vechi care platesc la timp doar pentru ca au umflat aiurea factura si nu le-a mers.

 • Tigris Regalis

  @Liviu Mica: Sprint este pe CDMA, ca Verizon, și nu ea va fi preluată de AT&T, ci T-Mobile, care este tot GSM ca și AT&T. Ceea ce nu înseamnă că în SUA nu este concurență, operatori sunt destui, singura problemă este că iPhone se găsește numai la AT&T și la Verizon (este un duopol).

 • @Marian Daniel si nu numai …..
  care stie un programel/ aplicatie de contorizare apeluri inplicit costuri etc …
  ar fii extrem de util …
  merci