Video: AT&T suprataxeaza facturile posesorilor de iPhone cu pana la 300% din valoare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ctp5a7JvXRQ[/youtube]

Cativa avocati din SUA care pledeaza intr-un proces impotriva AT&T care a fost acuzata ca suprataxa in mod nejustificat pentru accesarile pe internet facute de utilizatori, s-au hotarat sa testeze intreg procesul de taxare a conectarilor la internet. Avocatii au cheltuit nu mai putin de 80.000$ pentru a verifica daca plangerile propriilor clienti sunt adevarate si au pregatit dovezi pe care le vor prezenta in procesul aflat in derulare. Ei au descoperit ca majoritatea conectarilor la internet facute de pe propriile terminale aveau valori cu 7-14% mai mari insa in unele cazuri taxarea ajungea sa fie chiar si cu 300% mai mare decat in mod normal. Analizand desfasuratorul accesarilor facute pe internet ei au descoperit si accesari trecute acolo dar care nu au fost facute de ei pe terminale.

Pentru teste ei au folosit terminale proprii si au incheiat abonamente noi cu AT&T insa in toate cazurile au descoperit ca se practica suprataxarea. Acum stim ca iDevice-urile se conecteaza singure la internet si AT&T s-a aparat spunand asta insa oare suprataxarea conectarilor de cine e facuta? Aceasta verificare face parte dintr-un proces pornit in luna februarie impotriva celor de la AT&T iar noile dovezi vor ajuta cu siguranta avocatii sa castige in fata companiei care are cei mai multi abonati cu terminale iPhone si tablete iPad.

Acum oare cat suntem si noi suprataxati in Romania?

Articolul precedentiOS si o mica problema cu Push notifications
Articolul următorGevey Pro – o noua cartela care face unlock pentru iPhone 4
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.