Cosmote si setarile de internet pentru iPhone

Cosmote si setarile de internet pentru iPhone

Optiunea Cellular Data Network din iOS ne permite sa editam setarile de internet pentru fiecare operator de telefonie mobila in parte. Aceasta optiune de a introduce setarile apare doar in cazul in care folosim un terminal pe o retea neoficiala, adica o retea care nu vinde iPhone si nu are un mobileconfig special facut de catre Apple. Pentru celelalte retele optiunea nu este disponibila in meniul Networking din iOS si setarile sunt automat incluse in telefon deci nu trebuie sa va faceti griji. Totusi pentru anumite persoane aceste setari nu functioneaza corect iar in lipsa acelei optiuni respectivele persoane nu se pot conecta la internet, nu pot face tethering, etc.

La Cosmote exista o astfel de problema si am intalnit diversi utilizatori carora nu le mergea internetul si nu puteau seta optiunile pentru cosmote pentru ca nu aveau meniul Cellular Data Network activ. Pentru aceasta problema exista o rezolvare, un apel la serviciul clienti al Cosmote care va trimite prin email un mobileconfig care trebuie deschis din terminalul vostru pentru a putea fi instalat. Se instaleaza un profil care adauga automat setarile si puteti folosi toate serviciile fara probleme. Desigur ca daca aveti jailbreak puteti instala un tweak ca TetherMe APN Editing care activeaza meniul Cellular Data Network.

REDUCERE DE pana la 40% LA TELEFOANE, TABLETE, SMARTWATCH si ACCESORII MOBILE!

50 COMENTARII

 1. Eu am net de la cosmote, nu am completat nicio setare iar internetul imi merge perfect
  Cei care au internet de la cosmote prin web’n’walk au “probleme” si trebuie sa seteze manual.

 2. parca nu mai e interesant sfarsitul de saptamana daca nu scoti un articol contra-cosmote si mai pe seara unu pro-orange.

  bv zaone

 3. Si eu am avut cu Ipad2 problema data de la Cosmote. A fost cum ai descris tu mai sus, s-a rezolvat cu un mail trimis de ei cu configurarile aferente si un certificat “not verified”. Cu Vodafone si cu Orange nu a fost nici o problema.

 4. Cu ultima versiune de soft si ultimul carrier bundle nu ar trebui sa ai nici o prob! Web’n’walk nu e optiune de internet deci nu intra in discutie

 5. ehee!ce m-am chinuit eu cu netul de la cosmote!in tg jiu nu aveam semnal 3g deloc,am trimis mail la cosmote,si ma puneau sa setez manual apn.degeaba ca nu mai puteam pune eu.am sunat joi cand eram in tg jiu si m-au trimis la un magazin cosmote sa imi seteze manual.si ghici ce?la carier(cu 3 g si edge activat)mai apare o retea 22606 care este 3g.trebuie selectata manul si merge perfect netul

 6. Rețeaua 22606 este fosta rețea Zapp, care a fost preluata de către Cosmote. La mine pe SE X8 apărea 22606 sau amândouă Cosmote și 22606, oricum internetul și 3G-ul nu funcționau. Acum pe iPhone 4 luat de la Cosmote 3G-ul funcționează doar ca viteza e mica, nu prinde 1 Mbps.

 7. @Priescu Daniel – aceasi problema am avut-o si eu cu un iPhone 4 luat de la Cosmote (in Targu-Jiu), pana am intrebat un prieten care lucreaza la cosmote. Destul de aiurea, pentru ca multi nu au de unde sa stie de treaba asta, si nu e specificat pe undeva.

 8. Nu am avut nici o problema cu IPhone 4 luat de la Vodafone romania si apoi decodat tot de ei (neverlocked). Mi-a mers netul de la cosmote fara nici o problema. Doar am schimbat cartela cu un microsim, am activat telefonul si a mers din prima ;). In Bucuresti sau in celelalte orase in care este semnal 3g netul merge ireprosabil;)

 9. Vodafone vinde oficial iphone si din cate am observat eu(la cartela) ai meniul cellular data network unde configurezi manual neexistand nici un pacet oficial +nu poti folosi si internetul si mms-ul fiind nevoit sa sterg set pt internet ca sa fol mmsul si invers deci..

 10. Cu configuration utility mi-am configurat extraopt web’n’walk pe fostul iPhone 3G si a mers perfect (pe site-uri si apps care aveau porturile deblocate) acum pe i4 si internet in ab de la cosmote merge perfect fara sa fi completat vreo setare

 11. Eu nu am facut nici o setare. Am Frog si decat mi0am activat extraoptiunea si mi-a mers internetul din prima.

 12. Am o problema foarte mare cu telefonul, as vrea sa stiu daca a patit cineva sau macar un sfat, am activat 3g pe iphone 4 (cosmote) am instalat theterme APN dupa xsellize, am facut setarile de APN a functionat pe Edge, am intrat in Carrier am selectat 22206(sau cum o fi) a mers 3g nu am avut nici o problema… acum nu stiu ce am instalat eu din cydia sau nu stiu de unde o fi problema, imi apare ca am 3g extraoptiunea este valabila pe cartela(am verificat in alt telefon) si nu functioneaza internetul , am dat restore la 4.3.3 am incercat cu iphone config utility la fel, nu pot intra pe internet si la usage in settings imi apare la data 0 dar el se conecteaza imi apare acolo….

  va rog ajutor nu stiu ce sa ii mai fac!

 13. ma ajuta si pe mine cineva? am mai obs ca la data ip adress in boss prefs nu apare IP , daca il activez/dezactivez repede apare un ip dupa care dispare..

 14. La mine a functionat asta!!! Mentionez ca imi tot aparea “could not activate cellular data network” si am gasit asta dupa multe cautari!!!


  ou’ll need a working internet connection though. So among the things you’ll need, WiFi is necessary. Make sure your iPhone is jailbroken or unlocked (steps can be found in a lot of resources from the web). Also, make sure you have the APN settings for your carrier ready with you.

  -Connect your Apple iPhone 4 to the Wi-Fi network so you have internet active on your iPhone
  -Now, open up Safari on your iPhone and go to unlockit.co.nz
  -Click on Continue which takes you to the Custom APN generator
  -Click / Tap on Custom APN
  -Enter the APN details asked for
  -Once done with that, click on Create Profile
  -Save the profile and restart your iPhone

  If things went right, you should now be able to use the GPRS or EDGE right from your iPhone.

 15. Mersi mult eu nu Mai aveam celullar data network si am reusit sa il fac sa apara cu tetherme cu apn editing Nu a mers eu am iOS 4.1 salve

 16. Salut eu am un iPhone 4.
  Problema mea e cam asa: singura cale de a folosi app-ul nativ de email este sa fac configurez un cont de Microsoft exchange, si asta merge doar pt gmail nu si Yahoo.
  Am o cartela frog.
  Am configurarile făcute șii navighez, fac tethering etc. fără probleme..

  Vreo idee cum sa fac mailul sa meargă ?

 17. sal, am un iPhone 4 neverlocked OS 5.01 si imi merge netu la el ffff prost sau mau bine zis nu merge chiar dak arata ”E” si am 3G activat, data celulare, roming de date si nu pot sa ajung la APN, nu imi arata, cum sa fac sa imi arate?

 18. dati-mi un sfat va rog.am un iphone 4 pe care am pus ios 5.0.1 partea nasoala este ca nu imi merge internetul pe cosmote si cand incerc sa bag setarile manuale nu am obtiunea APN la network doar VPN
  …aceasi problema ca la alin…daca ai rezolvat-o spune-mi ,te rog.ms

 19. De regula cu setarile simple apn wnw ,user name wnw,password wnw merge doar skype si yahoo messenger …fara browser,pt care se utilizeaza proxy…

 20. am si eu un iphone 3gs si mi-am cumparat o cartela frog pentru internet,cum imi activez si eu internetul??

 21. Am un iphone 4s,neverlocked,cu jailbreak facut.initial nu am avut “celullar data network” in options dar mi-ai luat apn tetherme sau ceva de genu si acum il am.am bagat setarile la internet dar nu imi merge deloc.imi apare 3g pe status bar dar nu incarca nicio pagina sau orice altcv ce necesita internet.am cartela cosmote cu 150 mb pe ea.la usage imi arata la sent si received ca imi cresc mb de acolo da nu mi-a consumat niciun mb.ma poate ajuta cineva va rog?p.s. Am ios 5.1.1

 22. acele setari nu se pot pune aici intr-un link sau undeva? ca as dori si eu aceste setari.

 23. am si eu un iphone 3g si vreau si eu setarile manuale pt web”N”walk…astp raspuns pe mail

 24. as dori si eu setarile la internet pt iphone 4 (ios 6.1.2) la cartela cosmote. multumesc

 25. Cum se activeaza internetul pe telefoanele HTC windows phone 8x? Daca se poate,raspuns pe mail//Multumesc

 26. Am si eu o problema . Am optiunea webnwalk activa si imi merge netul. In extraoptiune am 100 de mb si nu imi merg setarile pentru mb de la cosmote . Am setat internet la apn si tot nu merge . Pot folosi mb din extraoptiune dak am si webnwalk activ?

 27. Am un iphone4 primit din Germania…internetul nu imi merge datorita lipsei APN….de unde sa il instalez?

 28. am un4s si as dori si eu setarile imi apare 3g dar imi scrie ” Could not activate cellular data network” “You are not subscribed to a cellular data service”

 29. Sal,
  Va rog sa ma ajutati cu setarile pentru internet utilizand cartela frog. Am un iphone 5 si nu am gasit nicaiei setarile pentru iphone 5.
  Va multumesc anticipat!

 30. Sal , am un Iphone 4S si cartela frog (nelimitat) dar nu gasesc setarile pt a activa APN-ul … telefonul nu are jailbreak . Cine stie cum pot rezolva si de unde iau mobileconfig astept un semn . multumesc

 31. Pentru net in frog , va trebuie profilul Enable Tethering cautati pe google sau cereti ajutor in magazinele Cosmote va vor indruma ei.

COMENTEAZA!