Prima Pagina Apple Mac-urile se vand mai bine decat PC-urile

Mac-urile se vand mai bine decat PC-urile

Sa fie oare 2011 anul Mac-ului? Asta sugereaza cei de la publicatia Fortune care au facut graficele de mai sus in baza unor informatii oferite de o companie americana specializata in analiza pietelor globale. Dupa cum vedeti in grafic, vanzarile de Mac-uri au crescut cu pana la 70% in Asia insa si pe restul continentelor exista cresteri deloc neglijabile. Comparatia a fost facuta luand in calcul vanzarile de PC-uri care au scazut destul de mult in Japonia, SUA si Europa. In Europa Mac-urile au inregistrat cea mai mica, crestere insa pe acelasi continent vanzarile de PC-uri au scazut cu pana la 20%.

Vanzarile de Mac-uri au crescut pe toate segmentele pietei insa cea mai mare crestere a fost inregistrata in vanzarile catre agentiile guvernamentale care incep sa isi schimbe vechile echipamente. In concluzie Apple incepe sa vanda din ce in ce mai multe Mac-uri in detrimentul PC-urilor care nu o duc prea bine in momentul de fata.

 • Anon

  avand in vedere ca utilizatorul mediu foloseste un computer pentru navigare web si stocare de date, un mac ii e de ajuns. pentru ‘task-uri’ mai complicate, exista windows

 • Corect dar totusi preturile sunt net in favoarea PC-urilor.

 • Anon

  e discutabila problema cu pretul – poate a crescut nivelul de trai la nivel mondial si lumea acum isi permite.
  conteaza si cum iti promovezi produsul, cum este vazut de ceilalti. orice om cand aude “technologie inovatoare”, “ecran super-mega-ultra” etc. se gandeste ca acel lucru e cel mai bun, si nu se mai uita la pret. putini sunt cei care se uita la absolut toate alternativele si le analizeaza in detaliu.
  si mai sunt si cei care si-au luat un mac doar ca sa vada cum e

 • liviu

  http://www.youtube.com/user/collegehumor#p/u/41/gPYromrN7OI
  Partea cea mai tare ” “We sell the same junk as everyone else. We just convince everyone that it comes from a magical place”

 • cand castigi 300 de euro pe luna te uiti la pret si iti iei ce iti poti “permite” iar ca sa ma joc jocuri as prefera pc, putine jocuri pe mac si mai putine jocuri bune… dezavantaj, 90% din compurile din romania cred ca sunt in institutii si firme, ce renteaza? ecran si calitate nush de care, care este scopul, castiga cel ce ofera avantaj, apple nu ofera niciunul in romania si nici afara in afacerile ce cer doar navigare, mail… acel grafic poate fi asa este un bullshit sau datorita crizei, companii mari nu fac investitii, institutiile la fel, asadar pc-ul nu se mai vinde decat catre persoane fizice, alea au scazut, mac a vandut mai mult, pt ca marketing mai bun, brand din ce in ce mai puternic, iphone, ipad, renume… alta varianta nu vad.

 • Andrei

  Eu unul personal mi-as cumpara un MAC mai mult de curiozitate. Dar din pacate programele ce le folosesc la facultate si ulterior la munca nu au suport pentru Mac OS :(.
  Pentru surfare si stocare mi se pare mai avantajos un EEE PC de la asus. 🙂

 • Tigris Regalis

  Și ce-o să mai scadă vânzările de PC-uri când utilizatorii obișnuiți vor trece, din ce în ce mai mulți, pe iPad. PC-urile se vor mai vinde doar la firme, însă chiar și pe segmentul business Apple are o creștere mult, mult mai mare decât PC-urile și chiar și la firme se va ajunge cândva la concluzia că nu merită efortul financiar și de suport tehnic pentru PC-uri care să fie date angajaților de la baza ierarhiei, urmând ca aceștia să fie trecuți pe iPad (mai ieftin și fără a mai fi necesar efortul din partea firmei cu asigurarea realizării de update-uri și scanări săptămânale, update-uri și reinstalări, etc., printr-un departament stufos de IT sau prestatori externi). Iar angajații din vârful ierarhiei firmei nu se vor mai mulțumi cu un PC generic, ci vor prefera un Mac.

  Lumea IT se schimbă și Apple este pe vârful valului schimbării.

 • Pai stati un pic, cresteri mai mari nu inseamna ca vand mai mult. Mac-ul a crescut vanzarile de la 3 la 5, crestere cu 66%, PC-ul a vandut 80 milioane in loc de 100 de milioane, scadere cu 20%.

 • Cresterea in vanzari nu inseamna ca se vand mai multe? E destul de logic. Nu am spus ca se vand mai multe Mac-uri decat PC-uri ci ca vanzarile de Mac-uri au crescut in detrimentul vanzarilor de PC-uri.

 • vasile

  Si ce sa faca cu Ipad? Sa se uite la el cat de frumos este?