Prima Pagina Cydia Tutorial: Cum sa modifici Cydia pentru a o mentine deschisa in background

Tutorial: Cum sa modifici Cydia pentru a o mentine deschisa in background

Cydia este aplicatia pe care toti ne-am dori sa o putem mentine deschisa in background chiar si atunci cand iesim din ea. saurik a spus ca nu poate implementa multitasking-ul din diverse motive insa iata ca exista totusi o solutie pentru aceasta problema. Cineva a gasit o metoda prin care Cydia poate fi modificata pentru a ramane deschisa in background atunci cand iesiti din ea, am testat metoda si am descoperit ca functioneaza fara probleme. Acum cand ies din aplicatie si intru inapoi mi se deschide automat ultima pagina insa fara a astepta putin pana se reincarca aplicatia. Redeschiderea se face instant si pot folosi aplicatia imediat.

Iata cum puteti modifica si voi Cydia pentru a ramane deschisa in background :

1. Instalati iFile pentru ca e cea mai simpla metoda de a modifica fisierul.

2. Deschideti iFile si navigati catre Applications / Cydia.app.

3. Deschideti fisierul info.plist cu optiunea proprety list viewer si setati optiunea UIApplicationExitsOnSuspend din On in Off.

Dupa setare inchideti si redeschideti telefonul iar acum Cydia se va deschide automat chiar daca iesiti din ea.

 • Tigris Regalis

  Hmmm, păi dacă rulează în fundal fără a beneficia de funcția suspend din iOS 4 (pentru că Cydia rulează ca “root” și nu ascultă de suspend, care rulează ca user-ul “mobile”, după cum a explicat saurik), înseamnă că are un consum constant de resurse, deci și de baterie. Se merită sacrificiul de baterie pentru a deschide mai repede o pagină din Cydia?

 • Daca vrei sa faci un lucru rapid, de ce nu? Doar nu lasi Cydia uitata deschisa in background.

 • jonny

  Da , merge si la mine pe 3GS , chiar mă ajuta chestia asta

 • Tigris Regalis

  @zaone: Dacă vrei să faci acel lucru rapid, evident că lași Cydia în background, să consume constant resurse ca mobilesubstrate, Winterboard și celelalte procese care pot fi rulate pe terminale cu JB. Și Cydia, la fel ca și aceste procese, nu poate fi închisă din task switcher-ul iOS, pentru că rulează cu privilegii de root (system admin) și nu ascultă de task switcher-ul care rulează ca un user obișnuit (“mobile”). Deci dacă Cydia nu se închide singură la trecerea în background, rămâne într-adevăr “uitată”, cum spui tu, în fundal, forever. Și reprezintă atunci un alt consumator permanent de resurse și baterie.

 • dantes

  Functionează! Merci Zaone.

 • emy

  sal am un 3gs 4.2.1 06.15.00 jailbreak cu greenpoison am facut ceea ce ai zis tu si acum cydia nu mai merge deloc porneste 2 3 secunde si iese din aplicatie am facut cum era inainte si degeaba ce e de facut??

 • B06DAN

  Merge suuuuper. Multam zaone pt pont.

 • cucubau

  Are dreptate TR,are efect intr-adevar dar daca uiti de vreo aplicatie ocolita de “pauza/hibernare” in background in cazul acesta de cydia o sa cam pape din baterie.

 • alien

  eu am o problema si nu stiu cum sa o rezolv… am ios 4.3.3 recent instalat, facut restore cu jb pe el….problema mea e ca atunci cand il scot de la incarcat … trebuie sa-ti afiseze usage si standby… dar la mine valorile sunt aceleasi… si asta ma scoate din minti… stiu ca nu-mi ruleaza nimic, am dezactivat si 3g-ul si tot nu-mi dau seama de eroare.

 • ai gps-ul activat in task switcher + location service ON.

 • Nici daca il resetezi nu isi revine la normal?

 • axxa84

  poate daca l-ai incarca complet ti s-ar modifica datele de la utilizare :p

 • sorel

  eu am o alta problema…..nu gasesc la Applications pe Cydia.app……stie cineva de ce???

 • alien

  nu am nimic pornit… daca il inchid complect si-l redeschid imi arata acelasi lucru… doar daca fac respring, atunci mi se reseteaza complect… e ciudat si nu stiu ce solutie as avea…. nu am sbsetings instalat… am doar winterboard, mask si kudail… aceleasi splicatii pe care le-am avut si pe 4.2.1… si nu am avut probleme
  @axxa… daca nu ai ceva interesant de scris, atunci nu-ti irosii timpu cu fraze aruncate la misto…

 • alien

  @ axxa …pt cultura ta generala, ca si posesor de iphone tin sa-ti spun ca daca nu-l lasi complet la incarcat nu-ti arata nimic

 • Cred ca numai un restore ar rezolva lucrurile.

 • alien

  da, teoretic… dar am facut de 2 ori restore pe 4.3.3 si acelasi lucru… eu cred ca e de la redsnow… altfel nu-mi explic… am sa incerc sa fac restore fara jb… macar 2 zile sa-l las curat.