Video: iPhone-ul invizibil sau cum sa controlezi un iPod Touch fara a il tine in mana

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aCARtauIS50[/youtube]

Tehnologia din spatele Xbos Kinect poate fi aplicata in atat de multe domenii si clipul video de mai sus reprezinta doar o mica parte din utilitatea ei. O echipa de cercetatori de la M.I.T. au folosit o noua tehnologie pentru a controla un iPod Touch fara a il atinge. Tehnologia folosita de ei implica o camera asemanatoare cu cea din Kinect si un sistem sofisticat capabil sa interpreteze gesturile utilizatorilor si sa actioneze terminalul. Practic utilizatorului i se monteaza o camera iar palma tine locul dispozitivului si orice gest facut pe palma se transfera catre dispozitiv. Cercetatorii au stabilit ca 2 treimi din posesorii de iDevice-uri sunt capabili sa localizeze in palma partile unde s-ar afla aplicatiile pe ecran sau locul unde trebuie facut un swype pentru a debloca dispozitivul.

Instead of using an actual device, users mimic the interaction on the palm of their hand. The interaction is tracked by a wearable depth camera which sends input events to the actual physical device. By mimicking the layout of the physical device, here an iPhone, users can operate the device based on spatial memory built up while using the physical device.

Practic tot ce vedeti acolo reprezinta o tehnologie pe care in viitor o vom putea folosi pentru a controla cine stie ce fel de aparate. E interesant cum majoritatea testelor de acest gen au in prim-plan iDevice-urile si nu terminale cu Android OS.