Video: Dot aduce filmare video panoramica pe iPhone

Dot este un accesoriu pentru iPhone care ne permite sa inregistram clipuri video panoramice foarte simplu si usor. Accesoriul este format dintr-o lentila panoramica pe care o putem atasa iPhone-ului nostru si care inregistreaza clipuri video la un unghi de 360 de grade. Practic Dot inregistreaza tot ce se intampla in jurul sau indiferent de pozitia din care ne uitam noi. Observati in clipul video de mai sus ca inregistrarile nu pot fi vazute corect in aplicatia Camera a terminalului nostru insa folosind aplicatia celor de la Dot le putem transforma in clipuri video panoramice. Putem naviga prin fluxul video pentru a vedea absolut tot ce s-a intamplat in jurul camerei atunci cand s-a filmat.

Dot lets your iPhone capture immersive, fully navigable, panoramic video in real-time  – and share with friends on your phone, as well as on Facebook and Twitter, or streamed online using our awesome panoramic video web platform and player.

Dot este un accesoriu care in viitor va fi dezvoltat si va fi disponibil sub mult mai multe forme insa momentan doar atat avem. Cred ca aceasta tehnologie va “prinde” foarte bine in randul utilizatorilor, dovada sta si faptul ca proiectul Dot a obtinut banii necesari pentru finantare de pe kickstarter.com cu o luna inaintea terminarii sesiunii de donatii. Cand va fi gata, Dot va costa 99$, bani pentru care primit accesoriul si software-ul special pentru clipurile video.