Incendiul de la Foxconn ar reduce cu 500.000 de unitati numarul de tablete iPad 2 disponibile pe piata

Acum cateva zile un incendiu puternic a cuprins o sectie de productie a tabletelor iPad 2 din cadrul unei fabrici Foxconn din China. De atunci acea sectie a fost complet inchisa si ieri Foxconn a decis inchiderea altor sectii similare din China pentru a face verificari in vederea stabilirii gradului de securitate a angajatilor. Totusi oprirea acelei sectii ar putea avea un impact destul de mare asupra stocurilor de tablete iPad 2 disponibile pe piata si cei de la iSuppli estimeaza ca livrarile de tablete iPad 2 catre Apple ar putea scadea cu pana la 500.000 unitati. Deci jumatate de milion de unitati iPad 2 nu vor ajunge pe piata in perioada imediat urmatoare insa cifra ar putea creste daca Foxconn va amana reinceperea productiei.

The drop in manufacturing will depend on how long the plant is closed following a May 20 explosion that killed three people and injured at least 15, according to ISuppli. The total could be even greater if the suspension of operations at the facility lasts longer than a month, the firm said.

Another Foxconn factory in Shenzhen that produces iPads may not be able to make up for the lost output, ISuppli said. The manufacturing breakdown may lead Apple to miss ISuppli’s forecast of 7.4 million iPad 2 shipments in the quarter ending in June, the El Segundo, California-based research firm said.

Desigur ca exista informatii care sustin ca Apple ar fi cerut celorlalti parteneri sa creasca productia de tablete iPad 2 pentru a suplini inchiderea productiei la Foxconn. Se estimeaza ca in jur de 7 milioane de tablete iPad 2 ar putea fi vandute in acest sfert fiscal, o cifra enorma care este in continua crestere.