Apple ar putea folosi ecrane AMOLED in iPad 3

O publicatie din Coreea de Sud sustine ca Apple curteaza compania Samsun in vederea unei posibile implementari a tehnologiei AMOLED in tableta iPad 3. Coreenii sustin ca Tim Cook s-ar fi intalnit cu oficiali ai Samsung intr-o recenta vizita in Coreea de Sud pentru a discuta o posibila folosire a acestei tehnologii in tableta iPad 3. Conform aceleasi publicatii, ajungerea la un acord cu Samsung reprezinta o prioritate pentru Tim Cook insa pentru mine e greu de crezut. Apple se afla intr-o dispura legala cu Samsung in acest moment din cauza incalcarii unor brevete de inventie si imi  vine greu sa cred ca vor incheia un asemenea acord desi ele inca se afla in colaborare.

Apple wants to tap into Samsung’s AMOLED technology for an upgraded version of the iPad2, considered as many as the iPad3 that is likely to be launched toward the end of this year. During Cook’s trip last week, Apple seems to have offered Samsung an advance for the AMOLED displays.

Pe de alta parte e la fel de greu de crezut ca Apple ar dori sa foloseasca tehnologia AMOLED avand in vedere ca ecranele din iDevice-uri sunt foarte bune din punct de vedere calitativ. Publicatia din Coreea de Sud sustine ca iPad 3 va fi disponibila in anul 2011 dar lucrul acesta nu se va intampla sub nici o forma vand in vedere ca iPad 2 este extrem de populara, se vinde foarte bine si nu exista motive sa apara un inlocuitor acum. Din punctul meu de vedere acest zvon este complet nefondat.