Prima Pagina Android AppStore genereaza mai multi bani pentru developeri decat Android Marketplace

AppStore genereaza mai multi bani pentru developeri decat Android Marketplace

Nu mai este de mult un secret faptul ca Android Marketplace va ajunge din urma AppStore-ul in ceea ce priveste numarul de aplicatii disponibile. Din pacate pentru dezvoltatori vestile sunt proaste deoarece Appstore-ul are de 3 ori mai multe aplicatii plaatite decat Android Marketplace, adica AppStore are 211.000 si Android Marketplace doar 71.000. 80% dintre aplicatiile platite din Android Marketplace nu s-au vandut in mai mult de 100 de copii iar aceasta mi se pare o cifra extraordinar de mica pentru o platforma atat de mare. Mergand mai departe, cei de la Distimo spun ca fata de Android Marketplace in AppStore exista de 3 ori mai multe aplicatii platite care au fost descarcate de peste 500.000 de ori.

In a new report issued Friday, Distimo looks at why that might be. One obvious factor — not highlighted in April — is that there are nearly three times as many paid apps on Apple’s App Store (211,369, by Distimo’s count) as on Google’s (71,801).

What Distimo discovered this time is that, for a variety of reasons, Android generates far fewer runaway hits. The most successful app in the Android Market, with more than 50 million downloads, is a Google freebie: Google Maps. Nothing else comes close.

Android Marketplace este un taram al aplicatiilor gratuite proaste care pentru dezvoltatori nu genereaza suficient de multi bani. Degeaba va intrece Android Marketplace AppStore-ul celor de la Apple daca in final aplicatiile mai bune si banii mai multi vor veni tot de la Apple.