Prima Pagina Android AppStore genereaza mai multi bani pentru developeri decat Android Marketplace

AppStore genereaza mai multi bani pentru developeri decat Android Marketplace

Nu mai este de mult un secret faptul ca Android Marketplace va ajunge din urma AppStore-ul in ceea ce priveste numarul de aplicatii disponibile. Din pacate pentru dezvoltatori vestile sunt proaste deoarece Appstore-ul are de 3 ori mai multe aplicatii plaatite decat Android Marketplace, adica AppStore are 211.000 si Android Marketplace doar 71.000. 80% dintre aplicatiile platite din Android Marketplace nu s-au vandut in mai mult de 100 de copii iar aceasta mi se pare o cifra extraordinar de mica pentru o platforma atat de mare. Mergand mai departe, cei de la Distimo spun ca fata de Android Marketplace in AppStore exista de 3 ori mai multe aplicatii platite care au fost descarcate de peste 500.000 de ori.

In a new report issued Friday, Distimo looks at why that might be. One obvious factor — not highlighted in April — is that there are nearly three times as many paid apps on Apple’s App Store (211,369, by Distimo’s count) as on Google’s (71,801).

What Distimo discovered this time is that, for a variety of reasons, Android generates far fewer runaway hits. The most successful app in the Android Market, with more than 50 million downloads, is a Google freebie: Google Maps. Nothing else comes close.

Android Marketplace este un taram al aplicatiilor gratuite proaste care pentru dezvoltatori nu genereaza suficient de multi bani. Degeaba va intrece Android Marketplace AppStore-ul celor de la Apple daca in final aplicatiile mai bune si banii mai multi vor veni tot de la Apple.

  • Ce ? Platforma Android cu a lor mallware-uri ?* Hai sa in seriosi , dezvoltatorii de Aplicații fug de platforma asta pentru ca nu este convenabila 😉 si aducatoare de profit ! Androizi puteți începe ….

  • Tim

    N-as zice ca fug de platforma asta din moment ce va intrece ca numar applicatiile din apple store, nu? 🙂 In general, un dezvoltator serios va face o aplicatie pentru ambele platforme pentru a avea o expunere mai mare

  • Tigris Regalis

    Da, se aude că până și Google s-a sesizat că platforma lor este invadată de crapware, de imitații proaste ale unor aplicații cunoscute de pe iOS și de malware (care toate apar, în mod uzual, mai rapid decât aplicațiile de calitate, care necesită muncă serioasă), astfel încât intenționează să introducă pentru următoarea versiune de Android un sistem de triere a aplicațiilor ca la iOS. Altfel, orice aplicație bună care se pierde într-o mare de aplicații proaste sau rău-voitoare, nu va fi vizibilă, nu va fi descărcată și va reprezenta o irosire a muncii dezvoltatorului.

    După cum zicea John Carmack, decât să te chinui să portezi ceva pe Android, mai bine mai scoți ceva pentru iOS. Și alți dezvoltatori ca Rovio au ajuns la aceeași concluzie!