AppStore genereaza mai multi bani pentru developeri decat Android Marketplace

Nu mai este de mult un secret faptul ca Android Marketplace va ajunge din urma AppStore-ul in ceea ce priveste numarul de aplicatii disponibile. Din pacate pentru dezvoltatori vestile sunt proaste deoarece Appstore-ul are de 3 ori mai multe aplicatii plaatite decat Android Marketplace, adica AppStore are 211.000 si Android Marketplace doar 71.000. 80% dintre aplicatiile platite din Android Marketplace nu s-au vandut in mai mult de 100 de copii iar aceasta mi se pare o cifra extraordinar de mica pentru o platforma atat de mare. Mergand mai departe, cei de la Distimo spun ca fata de Android Marketplace in AppStore exista de 3 ori mai multe aplicatii platite care au fost descarcate de peste 500.000 de ori.

In a new report issued Friday, Distimo looks at why that might be. One obvious factor — not highlighted in April — is that there are nearly three times as many paid apps on Apple’s App Store (211,369, by Distimo’s count) as on Google’s (71,801).

What Distimo discovered this time is that, for a variety of reasons, Android generates far fewer runaway hits. The most successful app in the Android Market, with more than 50 million downloads, is a Google freebie: Google Maps. Nothing else comes close.

Android Marketplace este un taram al aplicatiilor gratuite proaste care pentru dezvoltatori nu genereaza suficient de multi bani. Degeaba va intrece Android Marketplace AppStore-ul celor de la Apple daca in final aplicatiile mai bune si banii mai multi vor veni tot de la Apple.