iPhone 4, Samsung Galaxy S II, WWDC 2011 si iPhone 5

Dupa foarte putin timp de la lansarea oficiala, Samsung Galaxy S II a facut prima victima in Marea Britanie. iPhone 4 a fost depasit in vanzari de Samsung Galaxy S II in luna mai in Marea Britanie si pentru Apple acesta ar putea fi inceputul declinului. iPhone 4 are 1 an de cand este disponibil pentru achizitie deci pentru multi nu mai reprezinta o prioritate mai ales ca WWDC este peste doar cateva zile si multi inca asteapta lansarea unui nou model de iPhone. Toate zvonurile lansate pana acum sugereaza ca noul iPhone va fi lansat abia in toamna, insa oare succesul Samsung Galaxy S II va convinge Apple sa expedieze lucrurile?

Pentru a da uitarii Samsung Galaxy S II iPhone 5 trebuie sa aduca ceva nou, de fapt trebuie sa aduca mai multe lucruri noi nu doar un procesor mai bun si un chip grafic potent. O schimbare de design nu cred ca ar fi neaparat necesara insa implementarea unor functii noi precum NFC, implementarea unei camere mai bune, mai mult RAM, un ecran mai mare, toate acestea ar convinge multa lume sa nu cumpere Android. Desigur ca nu trebuie sa uitam de iOS 5 care va reprezenta o schimbare majora, conform celor de la TechCrunch, iar acolo unde hardware-ul nu va convinge, va convinge software-ul si marele magazin de aplicatii. Acestea sunt marile atuuri ale Apple si daca pana acum ele au tinut iDevice-urile in topul celor mai cautate produse, iata ca in luna mai situatia a fost cu totul alta si nu doar in Marea Britanie.

Incepand de anul trecut vanzarile iPhone-urilor au scazut foarte mult in luna mai pentru ca toata lumea stie traditia Apple : WWDC aduce un nou model de iPhone. Anul acesta lucrurile ar putea sta altfel pentru ca Apple pregateste schimbari majore in iOS si iPhone 5 fara iOS 5 nu poate fi lansat pe piata. Daca iOS 5 nu e gata atunci iPhone 5 nu ajunge pe piata fara el insa oare succesul SGS II va convinge Apple sa expedieze lansarea? Eu cred ca nu pentru ca Apple nu se prea lasa influentata de asemenea lucruri mai ales ca aceasta crestere a Samsung Galaxy S II ar putea avea drept cauza amanarea achizitiei unor terminale iPhone in vederea asteptarii noului model.

Eu unul cred ca Samsung Galaxy S II va cuceri mai multe piete in curand daca Apple nu va scoate un alt iPhone insa momentul de glorie a celor de la Samsung va fi dat uitarii in toamna cand Apple va reveni in atentia tuturor, asta desigur daca lucrurile se vor desfasura asa.