Prima Pagina Apple Samsung vrea sa vada iPhone 5 si iPad 3 inaintea lansarii pe...

Samsung vrea sa vada iPhone 5 si iPad 3 inaintea lansarii pe piata

Acum cateva zile v-am spus ca Apple a cerut si a primit acceptul unei instante americane  sa vada prototipurile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, a Samsung Galaxy S II si altor catorva terminale pentru a verifica daca Samsung a incalcat anumite brevete de inventie. Acum Samsung cere exact acelasi lucru de la o instanta americana insa ei doresc sa vada prototipurile pentru iPhone 5 si iPad 3 motivand ca produsele lor vor fi pe piata in acelasi timp cu iDevice-urile si doresc a le testeze pentru a se pregati in eventualitatea in care Apple ii va actiona din nou in judecata.

Samsung claims that it needs to see Apples future products because devices like the Droid Charge and Galaxy Tab 10.1 will presumably be in the market at the same time as the iPhone 5 and iPad 3, and Samsungs lawyers want to evaluate any possible similarities so they can prepare for further potential legal action from Apple. That means talks have been at a standstill for a long time now, and I wouldnt be surprised if Samsung was trying to put some additional heat on Apple to try and kick negotiations back into gear.

Desigur ca nu inginerii companiilor vor vedea prototipurile celeilalte parti ci avocatii acestora vor avea ocazia sa le examineze. Mi se pare ciudata cererea celor de la Samsung care au deja acces la componeltele iPhone 5 si iPad 3 avand in vedere ca sunt parteneri ai Apple deci probabil cererea lor are cu totul alt scop. Se pare ca Apple si Samsung ar fi negociat pentru mai bine de un an la un contract inainte ca Apple sa ii cheme in judecata pentru incalcarea unor brevete de inventie. E clar ca acest proces are defapt un alt motiv in spate dar in momentul de fata niciuna dintre companii nu pare dispusa sa cedeze.

 • Share it please!

 • Plagiatorii tot plagiatori raman !! 😉

 • Tigris Regalis

  LOL, Samsung vrea să vadă din timp produsele concurenței pentru a le copia din timp, pentru a nu mai fi puși în situația de la lansarea iPad 2, când a trebuit să amâne lansarea propriei tablete pentru a o mai “compatibiliza” cu iPad 2 … Așa cum “cheliosul își pune mâna-n cap”, și Samsung vrea să vadă cât mai timpuriu “sursa de inspirație” pentru viitoarele sale modele! 😀

  Faptul că Samsung furnizează ceva componente pentru Apple nu-i folosește prea mult ca sursă de inspirație, deoarece asamblarea o fac alții și Samsung n-are cum să-și dea seama prea bine despre design-ul și performanțele noilor produse ale Apple doar din câteva piese izolate. De aceea au și fost prinși pe picior greșit când a apărut iPad 2 și le-a luat aproape un an să se apropie de specificațiile hardware ale lui iPhone 4.

  Revenind la cererea făcută de Samsung, Apple se poate apăra foarte ușor în acest moment, deoarece acea cerere este fără obiect – atât “iPhone 5”, cât și “iPad 3” nu au fost anunțate oficial de Apple sau de altcineva pentru Apple, deci în momentul de față nu există, de aceea cererea Samsung nu are un obiect valid (spre deosebire de cererea Apple, care se referea la produse deja prezentate de Samsung, dar încă nepuse în vânzare) și în mod normal va fi respinsă.

  Acesta ar fi un alt motiv pentru care Apple se va feri să anunțe noi produse cu prea mult timp înaintea punerii în vânzare, pentru a nu permite rău-voitorilor să pună mâna pe ele prin diverse metode și să le copieze până le va pune Apple în vânzare.

 • Gabi

  @tigris regalis: „(spre deosebire de cererea Apple, care se referea la produse deja prezentate de Samsung, dar încă nepuse în vânzare)” … ambele produse samsung se gasesc la vanzare, dar fiind ocupat cu compunerile SF, nu ai observat ca sgsII este numarul 1 la vanzari in Marea Britanie si Japonia, si poate si in alte state, ca sgsII 2 si galaxy tab 10.1 se gasesc si in Romania in oferte

 • Pingback: CEO-ul Samsung neaga incalcarea brevetelor de inventie ale Apple()

 • kJR

  DESIGUR ca inginerii vor vedea prototipurile…De cand isi dau avocatii cu parerea in astfel de situatii ? 😛