Prima Pagina Apple Video: Asus PadFone – tableta smartphone

Video: Asus PadFone – tableta smartphone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mRcx1rxTLG8[/youtube]

Tabletele sunt “pe val” acum si majoritatea producatorilor de telefoane mobile incearca sa intre pe segmentul tabletelor cu produse competitive. Apple este lider de piata cu iPad 2 insa din ce in ce mai multe nume mari ale industriei isi “incearca norocul” in acest domeniu iar Asus incearca sa ne uimeasca, cu un produs care ar trebui sa reprezinte viitorul. Asus PadFone este o tableta smartphone sau mai bine zis o tableta controlata de un smartphone. Cei de la Asus au conceput un smartphone Android cu ecran de 4.3 inch care poate fi montat intr-o tableta care preia imaginile de la terminal si le afiseaza pe ecranul propriu de 10.1 inch.

Practic tableta este doar un dock in care smartphone-ul poate fi introdus deoarece tableta nu are procesor, placa grafica, mediu de stocare ci doar un ecran mai mare care preia imaginile de pe ecranul smartphone-ului. Este oare acesta viitorul tabletelor? Cei de la Asus spun ca da, eu spun ca nu. Ideea este interesanta si pentru multi va fi atragatoare avand in vedere a acest produs ofera un 2 in 1, un smartphone si o tableta. Va inlocui un asemenea produs tabletele clasice? Foarte greu de crezut mai ales daca Apple va continua sa fie lider de piata si nu va adopta o tehnologie asemanatoare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z5aAOKJGBjo[/youtube]

ASUS “INNOVATION BEYOND EXPECTATIONS” AT COMPUTEX 2011

Chairman Jonney Shih unveils the stunning Padfone device, a 3D tablet, ultra-thin and light notebooks and netbooks, plus the world’s first PC motion sensing controller and a sleek 27″ All-in-One HD desktop

Taipei, Taiwan (Computex, May 30, 2011) – ASUS Chairman Jonney Shih has unveiled the highly-anticipated Padfone along with the latest ASUS innovations, which include new UX Series notebooks, redesigned N Series notebooks with SonicMaster audio technology, the revolutionary and versatile Eee Pad Memo 3D, ultra-thin Eee PC X101 netbooks, and unique home entertainment devices such as the motion-sensing WAVI Xtion and the 27″ All-in-One high-definition ET2700XVT desktop PC. With “Break the Rules, Innovation Beyond Expectations” as the dominant theme this year, Mr. Shih has reiterated the company’s strength in cutting-edge designs and superior engineering skills to help bring users the devices of their dreams.
“Breaking the rules and changing the status quo are the keys to our success, and we strive to offer customers an experience that surpasses their expectations,” said Mr. Shih.

Padfone elevates consumer choice to new levels

Innovation is at the heart of ASUS design and the new Padfone reveals exciting new possibilities for mobile computing and communication. This convergent device combines a smartphone and a tablet computer into one symbiotic gadget that allows consumers to choose the screen size that best fits their activities while seamlessly sharing data and 3G

 • catalin2012

  Chiar imi place.Cred ca vor avea succes.

 • din cate se vede acolo smartphone/tableta ruleaza win7, not so good.
  nu ma avantajeaza cu nimic, tot car si un telefon si o tableta cu mine.
  exista tablete cu 3g integrat, chiar si cu telefonie.
  arata ciudat din cauza slotului pentru telefon.
  consuma baterie atat de la telefon cat si de la tableta.
  problema cu functia de telefonie, daca te suna cineva, si tel e in tableta.
  pare copiat dupa ideea Motorola (parca) cu acel netbook in care bagai telefonul.

 • Cosmin

  Nu e rau ca accesoriu. De ex. asa ceva mi-ar place pentru iPhone cand vreau sa ma uit la un film sau sa rasfoiesc presa.

 • Vlad

  Mda…tare conceptul. In sfarsit ceva cu adevarat original si interesant. Sa vedem si cum se misca….

 • Mihai

  Mi-ar fi placut ca in loc de Ipad sa imi cumpar un astfel de DOCK (ecran si baterie) in care sa imi bag iphoneul si sa nu ma coste decat 100 usd in plus.

 • alex pure

  Ar fi superb sa scoata apple o astfel de tableta sa incorporezi iphone 4/5 in ea si sa o folosesti astfel.

 • @Dobrin Albert: Ruleaza ce ruleaza smartphone-ul adica Android.

 • Tibi

  Ideea a f buna, daca mai lucreaza la design (mai subtire tableta + telefon) e posibil sa aiba succes, singura problema ramane OS-ul, nu cred ca android sau win sunt destul de mature, totusi e posibil ca in cativa ani si apple sa merga pe o astfel de solutie, depinde cat de mult si repede avanseaza hardware-ul din tel.

 • Bogo

  De mult asteptam asa ceva… Acum totul se rezuma la pret, daca va costa cat un iphone plu ipad nu mai e avantajos

 • cluca1969

  Super tare ideea, bineinteles si clipul este de nota 10. Nu cred ca vom vedea si de la Apple asa ceva din simplu motiv ca Asus a brevetat aceasta idee, si nu cred ca cei de la Apple sau Samsung o vor implementa asa de usor. Daca Apple scotea asa ceva pe piata era lider mondial fara prea multi concurenti.
  Oricum super tare.
  Sper sa nu aiba si ei problemele cu petele galbene sau cu backlight
  bleeding ca iPad2.

 • Bogdan Tamirjean

  tableta pare a avea windoz si telu android, deci mi se pare tare ideea

 • Tim

  Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca o breveta Apple :)). Cred ca era prezentata ca a 9-a minune a lumii

 • Pingback: ECS prezinta prima tableta dock pentru iPhone 4()

 • cluca1969

  @Tim; – Normal ca da.