Apple va integra serviciul Twitter in iOS 5!

S-a zvonit in luna aprilie ca Apple ar putea integra Facebook in iOS 5 insa iata ca Twitter pare a fi serviciul care va fi integrat in noul sistem de operare pentru iDevices. Vorbim despre o integrare “la scara larga” dupa cum da de inteles John Gruber, adica o integrare in o buna parte dintre functiile noului iOS 5. Deocamdata zvonurile spun ca Apple si Twitter vor lansa un nou serviciu de photo sharing care ne va permite sa incarcam pozele din libraria foto direct pe Twitter folosind acest nou serviciu. Optiunea de a incarca pozele pe Twitter va fi asemanatoare cu cea a incarcarii clipurilor video pe YouTube si va fi integrata exact precum in imaginea de mai sus.

We’ve heard from multiple sources that Twitter is likely to have a big-time partner for such a service: Apple. Specifically, we’re hearing that Apple’s new iOS 5 will come with an option to share images to Twitter baked into the OS. This would be similar to the way you can currently share videos on YouTube with one click in iOS. Obviously, a user would have to enable this feature by logging in with their Twitter credentials in iOS. There would then be a “Send to Twitter” option for pictures stored on your device.

Utilizatorii vor trebui sa se logheze in iOS cu contul lor de Twitter dintr-un meniu al aplicatiei Settings si apoi toate pozele vor fi incarcare printr-o simpla apasare a unui buton. Noul serviciu conceput de Apple si Twitter functioneaza exact precum yfrog sau Twitpic deci pozele vor fi incarcate pe un website iar in timeline-ul nostru de pe Twitter va fi publicat automat link-ul catre ele. La inceputul anului a fost descoperita o optiune in iOS numita photo stream care aparea in versiunile beta ale iOS 4.3 numai daca eram conectati la internet. Atunci s-a spus ca noua optiune va permite incarcarea pozelor din libraria foto in contul MobileMe insa iata ca s-ar putea sa vedem pozele direct pe Twitter.

John Gruber da de inteles ca aceasta integrare a Twitter ar putea avea un rol mult mai important in iOS insa nu detaliaza si posibilele perspective. Vom afla in curand si cum anume ar putea lucra Apple cu Twitter, poate chiar inainte de WWDC 2011.