Prima Pagina Apple Video: Eric Schmidt recomanda achizitionarea unui Mac in detrimentul unui PC

Video: Eric Schmidt recomanda achizitionarea unui Mac in detrimentul unui PC

Probabil nu v-ati fi asteptat la asa ceva insa fostul CEO al Google, Eric Schmidt, recomanda achizitionarea unui Mac in detrimentul unui PC. In cadrul interviului dat pentru all things digital aseara Eric Schmidt a fost intrebat ce pot face consumatorii pentru a creste nivelul de securitate atunci cand folosesc internetul. Desigur ca el a recomandat folosirea Google Chrome si a optiunilor avansate de securitate din Gmail insa totodata a recomandat si renuntarea la PC si achizitionarea unui Mac. Stim cu totii ca platforma Mac OS X nu este atat de vulnerabila la virusi sau malware pentru ca deocamdata nu exista persoane interesate sa faca troieni sau virusi pentru o platforma care nu este folosita la o scara atat de larga precum Windows.

Nu stiu daca ati observat insa la prezentarile Google vedem intotdeauna Macbook-uri si nu laptop-uri cu Windows deci in interiorul Google Macbook-urile par a fi destul de populare. Declaratia lui Eric Schmidt intareste convingerea ca Mac OS X este o platforma sigura care merita folosita in detrimentul Windows-ului.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=udYdMSTP9EI[/youtube]

 

 • Volt

  Baiatu asta eric nu e cumva actionar apple?

 • Fost membru din consiliul director Apple, actual la Google, o corectură mică.
  Offtopic: sunt logat cu Facebook, de ce trebuie să mai introduc nume și email?

 • Bogo

  Get a mac! Nu se compara cu PC.

 • Tigris Regalis

  Normal că recomandă un Mac – dacă-ți permiți financiar, este logic să-ți iei ce-i mai bun!

  Cât despre viruși, aceștia nu există pe Mac OS X, decât troieni caraghioși ca Mac Defender, care nu pot face nimic fără să dea voie utilizatorul (și chiar și atunci nu fac mare lucru sistemului în sine), iar aceștia îi numeri la degetele de la o mână.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Argumentul cum că nu există viruși / malware pe Mac OS X pentru că nu s-a găsit – timp de 10 ani! – încă niciunul care să-i facă, este deja depășit și desuet. Dacă ar exista vreo legătură între existența (sau cantitatea) de malware și cota de piață, iOS ar trebui să fie de pe acum plin de viruși și alte năstrușnicii!

  Iar Mac-urile sunt folosite de zeci de milioane de oameni de pe glob, inclusiv de persoane înstărite, iar aceștia ar trebui să fie ținta principală pentru orice individ pus pe rele – cum de nu a izbutit nici unul să prezinte măcar un concept de malware mai serios pentru Mac?

  Iar comercianții de produse antivirus, care ar avea de câștigat de pe urma infectării Mac-urilor, n-au găsit nimic mai amenințător decât progrămele mincinoase ca Mac Defender, care se bazează pe “inginerie socială” pentru a avea cât de cât succes?

 • Dude Mac-ul are o cota de piata mai mica de 10% sau de 5%, nici nu mai stiu, chiar crezi ca ii pasa cuiva mai ales ca e atat de greu de instalat un malware?

 • paul

  Sau cine nu-si permite Mac poate instala pe PC o emulatie de MacOSX si are Mac OSX

 • glm

  mai @tigris esti fantastic, toti stiu ca macul e rara avis si de-aia nexam virusi, dar tu “batman,batman” eu iti zic, insa ca, incepand cu anul asta se va “da drumul” la virusi deoarece mac-urile vor avea un succes mai mare pe piata.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Bineînțeles că îi pasă cuiva, sunt totuși zeci de milioane de Mac-uri, utilizate de oameni care și le permit și de la care hoții ar avea ce fura (date confidențiale, parola, date de carduri, etc.). De ce s-ar concentra hoții să facă malware pentru PC-ul amărășteanului de rând, dacă ar fi la fel de ușor (însă semnificativ mai bănos) să facă malware pentru Mac? Sau tu crezi că spargătorii preferă să spargă mai multe coșmelii din suburbii decât o vilă de șmecher?

  Iluzionează-te în continuare că este normal să ai malware pe calculator și bucură-te la gândul că va veni apocalipsa de malware pe Mac, anunțată de nenumărate ori în ultimele decenii, însă poate vei realiza cândva că sunt infinit mai mulți falși profeți apocaliptici decât riscuri de malware pe Mac!

 • Tigris Regalis

  @paul: Da, are Mac OS X dar nu are Mac! 😉 O emulație este întotdeauna o soluție improvizată din care rezultă o experiență scremută, un hackintosh nu va fi niciodată la fel cu “the real thing”.

 • Tigris Regalis

  @glm: Crezi? Dar iOS nu are o cotă de piață și mai mare, chiar dominantă în categoria tabletelor, și de 4 ani “așteptăm” avalanșa de viruși și de alte bazaconii cu care ne amenință susținătorii teoriei conform căreia virușii se scriu în funcție de cota de piață!

  Dar nu-i nicio grabă să-mi dai acum dreptate, am răbdare până la anu’! Până atunci, multe succese (financiare, în cazul tău) la depanarea PC-urilor virusate! 😉

 • MSlv

  este perfect logic ca nu merita efortul dezvoltarii unui virus/troian/etc pentru mac din cauza cotei de piata de o singura cifra. Dar faptul ca nu prea sunt virusi nu trebuie confundat cu SIGURANTA SI SECURITATEA sistemelor mac os x. Windows, situat pe la 90% cota de piata, e incercat de virusi in mod constant si daca ar fi sa punem azi fata in fata mac os x si windows is sa fie amandoua supuse la acelasi volum de atacuri nu stiu care ar iesi mai bine

 • glm

  @tigris, u’ll see. mac defender is just the begining, dar eu zic sa te bucure asta, e un semn ca mac-urile se vand mai bine. nu asta iti doresti?
  sa te dai mare la toti ca mac-urile sunt “za best”.
  asta in timp ce peste 90% folosesc windows…
  nu-mi mai purta de grija, pentru ca salariul nu mi-l castig din devirusari desi asta ar fi un lucru laudabil si nu blamabil cum incerci tu sa insinuezi.

 • Tigris Regalis

  @MSlv: Acea “cotă de piață de o singură cifră” corespunde unor zeci de milioane de Mac-uri. După care logică este de ignorat o piață globală de zeci de milioane de utilizatori? Dacă nu merită o astfel de piață, cum se explică faptul că toate marile companii – inclusiv Adobe, Autodesk, Google, Microsoft, VMware, etc. – dezvoltă software dedicat pentru Mac, iar toate perifericele hardware actuale au și drivere pentru Mac? Toți marii dezvoltatori sunt fraieri pentru că pierd timpul cu producția de soft pentru Mac, iar hacker-ii și pirații sunt cei mai deștepți pentru că nu o fac? Mă lași cu astfel de argumente?

  Iar pentru cele peste 200 de milioane de iDevices de ce nu există viruși și alte rele?

  Cât despre atacurile constante de viruși de care vorbești, evident că cel mai bine au ieșit sistemele de operare de la Apple, care de ani de zile nu sunt vulnerabile la astfel de atacuri! Mai este vreo îndoială, când realitatea asta spune?

 • Tigris Regalis

  @glm: Nu este nimic blamabil în devirusări – deși este preferabil (din punct de vedere al utilizatorilor) să fie cât mai puțină nevoie pentru astfel de servicii, este evident că în prezent acestea corespund unor nevoi certe. Și din serviciile de spălătorie auto se câștigă bine la noi, deși este preferabil să nu existe străzi așa de prăfuite și de nespălate, și exemplele pot continua. Sunt multe servicii de care ar fi bine să nu fie așa de mare nevoie, însă este destul de enervant dacă, de ex., spălătorii auto ar ridica în slăvi drumurile patriei și ar arăta că este normal să fie atât de proaste și că nu are rost ca situația să fie remediată, ba mai mult, chiar și drumurile bune din alte țări este normal să fie cuprinse de paragină și afectate până la urmă de delăsarea autorităților, iar serviciile de spălătorie sunt prezentate ca fiind singura soluție a problemei!

  Cât despre Mac-uri, acestea sunt bune în sine, fără nicio legătură cu cota de piață, care nu a reprezentat niciodată un indicator al calității. Pentru calitatea Mac-urilor vs. calitatea PC-urilor concurente, citește ultimul clasament de la Consumer Reports, sau află despre celelalte distincții primite de Mac-uri pentru calitate și satisfacție în utilizare.

 • MSlv

  @tigris:

  intradevar, este fix acelasi lucru sa fii o companie care face software pentru max os sau isi asigura compatibilitatea accesoriilor sau hardware-ului cu mac-urile sau sa fii un hacker care face un virus pentru ele…

  pentru ca este perfect logic ca daca tot faci un virus pentru windows (cota de 87% din aproximativ 1 miliard), de ce sa nu mai faci unul si pentru mac os, care are undeva in jur de 7% din miliardul ala?

  p.s. in cazul in care nu e evident, este foarte important pentru notorietate ta sa ai soft/hardware pentru mac-uri sau compatibil cu mac-uri, avand in vedere ca toate se incadreaza in segmentul premium (deci cine isi ia mac are “bani”), iti faci imagine pe imaginea lor, ca sa nu mai zic ca daca te intereseaza sa vinzi “marfa” in volume mici la preturi mai mari, piata mac-urilor este perfecta din considerentele mai sus amintite. si astea sunt doar o parte din exemple, dar presupun ca oricum e inutil sa ma obosesc mai mult ca vei pune aceeasi placa…

  p.p.s. mai incerc o data: la virusi nu intrebi daca vrea omu sa cumpere sau sa downloadeze un soft, ideea e sa ajungi in computerul lui prin orice metoda posibila.

  “toate marile companii – inclusiv Adobe, Autodesk, Google, Microsoft, VMware, etc. – dezvoltă software dedicat pentru Mac, iar toate perifericele hardware actuale au și drivere pentru Mac? Toți marii dezvoltatori sunt fraieri pentru că pierd timpul cu producția de soft pentru Mac” – astia de care zici tu trebuie sa convinga omul sa cumpere/downloadeze/utilizeze produsele sau serviciile lor. Ca sa ajunga la cat mai multa lume trebuie promovare, munca de convingere, iar faptul ca se pot gasi si pe mac le creste cota de imagine semnificativ. Si inca o data, e mai usor sa vinzi cuiva despre care stii practic ca are bani (din moment ce are mac si stim la ce preturi se gasesc) decat cuiva care si-a facut pe genunchi un PC din componente luate de pe te miri unde si a piratat un windows de pe torrente. exagerez, dar media de pret a PC-urilor (desktop, notebook, netbook) este net inferioara mac-urilor, si se mentine teza mea.

  bafta si incearca sa gandesti mai in ansamblu, nu atat de limitat cum dai dovada cateodata…

 • chc3

  tigris tu ori esti….ori esti…..,alegi tu ce vrei sa fii,vorbesti de acea cota de piata de cateva zeci de milioane de parca ai vorbii de avalanse,prietene pc-iri cu windows sunt miliarde in lumea asta,ba tu auzi miliarde nu zeci de milioane!!!
  Iar cand cineva face un virus pentru a fura parole il face pentru cantitate nu pentru calitate,arunci momeala(virus) la cateva miliarde de calculatoare si sigur primesti recolta,nu stai sa cultivi 3 spice de grau si din alea vrei sa mananci paine tot anul,dar nu ai tu cum sa pricepi,mac-ul e sigur stai linistit….Un hot de date ce vrea,parole,coduri,carti de credit etc….Mintea aia a ta odihnita ce crede ca daca un user de mac caruia i se fura cc-ul adica cardul de credit o sa piarda cateva milioane de $$$ de pe card ca este instarit si e mai bine sa ii furi astuia toti banii odata decat sa furi 10$ amarati de la un user de windows,nu??
  Tovarase afla si tu ca toate cardurile au protectii sunt bagate in tot felul de programe de securitate si sume peste 50 sau 100 de $ daca sunt scoase deja sunt in pending dureaza cateva ore pana se face tranzactia si este contactat propietarul pentru verificarea tranzactiei,etc etc,nu stiu ce ma chinui eu sa iii explic unuia ca tine,tu oricum un lucru stii,mac mac mac,te mast—bezi bine la poza lui steve….

 • Tigris Regalis

  @chc3: Cred că puteai susține aceleași baliverne dezlânate și dacă te exprimai într-un mod mai puțin ordinar la adresa mea! Sau limbajul colorat a devenit deja un obicei vicios de care ți-e greu să scapi?

  Aberezi lejer cu miliardele de PC-uri, abia dacă sunt 1,3 miliarde cu tot cu Mac-uri, pe tot globul. Iar gândirea de discounter nu se potrivește la hoți, dacă cineva tot se dedă la furturi, măcar să fie o sumă care să merite – sau ți se pare mai normal ca spărgătorul să prefere monezile din pălăriile cerșetorilor în locul banilor din seiful unei bănci? Nici la furat nu te pricepi, amice … 😀

  Cât despre confirmarea telefonică a plăților cu sume de peste 50 sau 100 $, mă faci să râd – e clar că n-ai plătit niciodată masa la un restaurant de dinafară cu cardul de credit, de fapt, cred că habar n-ai cum funcționează un card de credit! Ai măcar unul de debit sau plătești numai cu monezile din pălăria despre care am vorbit mai sus? 😀

 • chc3

  bai p—tza afla ca am idee tocmai de aia am vorbit,un hot daca iti fura tie iti fura datele de pe card si se duce si face plata cu ele la restaurant dupa mintea ta,afla de la mine ca toate platile pe care tu le faci cu cardul tau de debit sau de ce vrei tu sunt tinute in pending minim 24 de ore iar mai ales la americani daca s-a facut platya dupa un ip diferit,sau ma rog ceva de genul imediat se face verificare telefonica pentru confirmare,si se face pe numarul de telefon care este aferent cardului,daca nu mai ai banii poti cere chargeback,ai auzit si tu de asa ceva,intelectualule,dute tu la restaurant si mananca dupa un card furat…Pot clona cardurile dar si la scos banii dupa ele au limita,asa ca pish pe el de card degeaba daca are 100k$ si nu pot scoate decat 999$.
  Aia cand cloneaza un card cum crezi tu ca il cloneaza,face unu identic cu originalul nu???Se poate duce frumos cu el la POS sa il dea vanzatorului si gata ala isi ia suma respectiva dupa el si toata lumea pleaca multumita acasa,nu???iar legat de limbaj,nu se poate discuta altfel cu tine,atotsiutorule,evolutia umana a inceput cu voia ta si se va sfarsii tot cu voia ta,Zeule…

 • Tigris Regalis

  @chc3: LOL@U pentru limbajul penibil de care te folosești – nu e nimic mai jalnic decât un interlocutor care își ascunde neputința intelectuală în a-și susține ideile, coborându-se la un nivel de mahala! Citind în ce hal te exprimi, parcă mi te și imaginez asudat de nervi și scuipând semințe cu furie, cu respirația grea și înmiresmată cu iz de usturoi … hai noroc, în condițiile astea nu putem discuta!