Prima Pagina Apple iCloud – ce astepti de la el si cat ai plati pentru...

iCloud – ce astepti de la el si cat ai plati pentru serviciu?

Apple si-a luat in primire domeniul iCloud.com, a depus o cerere pentru inregistrarea denumirii ca marca in Europa, acum ramane doar sa vedem cum anume va functiona iCloud. In ultima vreme au aparut nenumarate zvonuri in legatura cu posibilele functii ale iCloud insa putine dintre ele se apropie de adevar. Eu unul ma astept ca Apple sa inlocuiasca MobileMe complet cu noul iCloud si sa adauge functia de streaming audio plus un file locker sau un serviciu care sa permita stocarea fisierelor intr-un mediu sigur. Nu cred ca Apple va modifica extrem de mult conceptul MobileMe ci il va imbunatati cu siguranta pentru a atrage o serie noua de clienti.

Ma astept ca pretul pentru folosirea iCloud sa fie mai mic decat cel pentru MobileMe insa ma astept si la o versiune gratuita cu putine functii pentru utilizatori. Ma astept sa primim gratuit cativa GB de spatiu pe serverele Apple unde sa putem incarca pozele noastre sau orice alte documente insa nimic mai mult. Exista atatea servicii care ofera spatiu gratuit pe web iar daca Apple ar implementa o asemenea functie in iOS si Mac OS X ar atrage o sumedenie de clienti care ar uita denumirea Dropbox intr-o secunda daca optiunea oferita de Apple este viabila. Pe langa o versiune gratuita si limitata a iCloud ma astept si la una care sa ne ofere toate optiunile disponibile insa care ar costa in jur de 59$ anual sau poate mai putin. Nu cred ca Apple va mentine pretul actual al MobileMe care este destul de mare si nu atrage chiar atat de multi clienti precum si-ar dori compania.

Eu unul as fi tentat sa platesc 59$ anual pentru un asemenea serviciu daca ar fi complet integrat in iOS. Nu sunt mare “fan” al incarcarii documentelor si pozelor pe web sau al streaming-ului insa la pretul acesta as putea incerca alternativa oferita de Apple insa numai daca ar fi vorba despre ceva complet integrat in iOS.

Voi ce asteptati de la iCloud si cat ati fi dispusi sa platiti pentru serviciu?

 • Share it please!

 • Cosmin

  Presimt ca nu vor oferi nimic gratuit, totul va fi pe bani. Sau eventual o perioada free trial.

 • robert

  nu cred ca merita sa platesti pe asemenea servicii, dar daca va fi gratuit e ok

 • Cashix

  @zaone te inseli cand spui ca lumea ar uita de dropbox.
  MobileMe “suna bine” si acum,chiar foarte bine dar viteza lasa de dorit….
  Nu as dori nimic in plus,doar un iDisk care sa functioneze la fel de bine ca Dropbox.

 • @Cashix: De ce crezi ca au facut data center-ul ala? Vor imbunatati MobileMe sau poate il vor reface complet, who knows.

 • Cashix

  Asta sper si eu,tocmai deasta mi-am si prelungit mobileMe-ul inca 1 an dar iti spun sincer in acest moment Dropbox e cel mai bun serviciu de acest gen,de fapt Dropbox il folosesc pentru sync,adica zi de zi datorita vitezei bune iar iDisk pentru Backup,adica rar 🙂

 • adidas

  Dupa ce am citit ce ati scris pe aici, mi-am instalat si eu dropbox. Whoaaa 🙂

 • Poison

  @Cashix: mie mi se pare mai rapid uploadul pe iDisk decat pe Dropbox 😛

 • Cashix

  @Poison ti se pare cu siguranta. iDisk este praf in special cand face sync,upload-ul e cat de cat mai rapid daca folosesti me.com si faci upload manual acolo ceea ce nu e ok pentru mine,mai ales cand am proiecte cu sute de fisiere…