Apple ar putea plati 150 de milioane $ catre casele de discuri pentru iCloud

Celebrul ziar New York Times a publicat un articol in editia digitala in care sustine ca Apple ar plati intre 100 si 150 de milioane $ catre marile case de discuri din SUA. Sumele reprezinta plati in avans pentru lansarea serviciului iCloud insa Apple ar urma sa vireze in continuare in jur de 30% din totalul sumelor incasate din abonamente. Sony, EMI, Universal si Warner sunt casele de discuri din SUA care ar urma sa primeasca intre 25 si 50$ de milioane de dolari fiecare pentru licentierea catre Apple a drepturilor de autor pentru piesele ce vor fi incarcate de utilizatori folosind serviciul iCloud care urmeaza sa fie lansat la WWDC 2011.

Apple will fork over between $100 million and $150 million in advanced payments to the four major music labels in order to get its iCloud off the ground, three separate sources told The Post.

The Cupertino, Calif., tech giant has agreed to pay the labels between $25 million to $50 million each, as an incentive to get on board, depending on how many tracks consumers are storing.

Va fi extrem de interesant de vazut cum anume se vor descurca Google si Amazon avand in vedere ca Apple plateste pentru streaming si ei nu. Probabil Apple a discutat deja cu reprezentantii caselor de discuri despre ceea ce fac Google si Amazon si in mod sigur celor de la Apple nu le va convine ca ei platesc pentru streaming si altii nu. In conditiile in care Apple plateste sume enorme de bani pentru iCloud, este foarte clar ca serviciul de streaming nu va fi oferit gratuit sub nici o forma.

1 COMENTARIU

  1. Amazon și Google se vor trezi cu procese pe cap dacă nu sar cu banul, probabil înțelegerile cu Apple vor fi folosite de casele de discuri ca precedent și ca bază de discuții în negocierile cu cei doi. Amazon probabil va plăti, însă Google va avea probleme, pentru că modelul lor de afacere se bazează pe servicii gratuite pentru utilizatori, însă acoperite din publicitate și comercializarea datelor statistice despre utilizatori, deci nu văd de unde ar scoate banii de la utilizatorii lor, obișnuiți să primească totul gratis.