Video: Concept: iconite dinamice in iOS si un sistem de notificari avansat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wLy7gN3Okc4[/youtube]

Daca Peter Hajas a fost angajat de Apple sa lucreze probabil la un viitor sistem de notificari pentru iOS atunci cred ca Jan Michael-Cart ar trebui sa faca fara indoiala parte din echipa de design a companiei Apple. Am vazut pana acum cateva concepte extraordinar de bine realizate si acesta de mai sus nu este o exceptie de la regula. Avem in fata noastra un sistem de notificari avansat care afiseaza notificarea direct in iconita aplicatiei, o iconita dinamica, ce este capabila sa isi schimbe aspectul in functie de mesajul primit. Practic notificarea este acum afisata direct pe iconita aplicatiei in locul unui mesaj intrusiv care apare pe ecranul nostru.

Aceste iconite dinamice se combina cu un App preview Mode care ne permite sa facem un dublu tap pe Springboard pentru a face zoom la iconita aplicatiei. Vom avea la dispozitie cate 4 iconite pe ecran iar din aceste iconite putem accesa diverse meniuri ale aplicatiei dand click pe unul dintre butoanele ce sunt afisate pe iconita. In esenta iconitele se transforma in widget-uri in App Preview Mode si din iconita putem accesa oriceparte a aplicatiei daca developerul ne da voie.

Nu cred ca vom vedea asa ceva vreodata in iOS insa arata extraordinar de bine si sper ca Google sa implementeze functiile astea in Android pentru ca mai tarziu sa o faca si Apple.