Ce conteaza cel mai mult pentru tine atunci cand cumperi un joc pentru iOS?

Am discutat despre importanta iconitei aplicatiilor acum cred ca e timpul sa discutam despre ceva putin mai serios, jocurile pentru iOS. Nu cred ca exista posesor de iDevice care sa nu fi jucat macar un joc pe propriul terminal insa stiu ca exista putini romani care chiar le cumpara. In ultima vreme dezvoltatorii de jocuri incearca sa imbunatateasca tot mai mult grafica propriilor creatii in detrimentul gameplay-ului. Cel mai bun exemplu este Infinity Blade care la capitolul grafica a excelat insa la capitolul gameplay abia recent au fost introduse cateva elemente care il fac atractiv insa numai pe partea de multiplayer. Din pacate gameplay-ul principal se axeaza pe acelasi stil repetitiv de a omora monstri si de a ajunge la “seful” cel mare.

Pentru mine un joc bun nu se rezuma doar la grafica extraordinara ci si la un gameplay pe masura. Imi plac jocurile foarte bine realizate din punct de vedere grafic insa fara un gameplay decent ma plictisesc rapid de ele. Pe de alta parte nu de putine ori am ales sa joc anumite jocuri care nu aveau o grafica exceptionala insa gameplay-ul ma atragea si ma tinea ocupat. Eu pun gameplay-ul intotdeauna deasupra graficii si atunci cand ma intereseaza un joc ii acord intotdeauna cateva minute pentru a vedea daca merita sau nu intr-adevar jucat desi are anumite lipsuri. Din pacate pe platforma iOS iti poti da foarte greu seama despre cum se prezinta un joc doar din descriere si din imaginile publicate acolo pentru ca multi dezvoltatori mint  si pun imagini care nu sunt chiar reprezentative. Nu de putine ori am vazut jocuri care pareau a fi grozave insa s-au dovedit a fi niste porcarii totale si din pacate Apple nu face nimic pentru a rezolva aceasta problema.

In concluzie, pentru mine conteaza cel mai mult gameplay-ul la un joc si prefer sa am posibilitatea de a il testa inainte de  a il cumpara. Pnetur tine ce conteaza cel mai mult la un joc pentru iOS?

13 COMENTARII

  1. Si eu tot grafica zic ca e importanta si apoi gameplay.
    Insa parca nici iblade,e prea plictisitor,oricat de bine ar arata dupa 2-3 zile m-am plictisit rau de el.
    Dupa parerea mea zic ca cele mai reusite ca grafica sunt: real racing 2, nba elite, dead space,i blade.
    Ca si gameplay cred ca Fifa11.

  2. Pai pentru mine cred ca contează cel mai mult gameplay-ul dupa care grafica. Ieri mi-am socos un joc care îmi place( foodies). E destul de addicting jocul. 🙂

  3. gameplay-ul si fun-ul … incercati marble mixer … e un joc care se poate juca in max4 insi in acelasi timp pe acelasi device… merge si pe iphone, dar si pe ipad desigur e mai misto ca e ecranul mai mare si puteti juca mai bine cu prietenii vostri 🙂 .. imi plac jocurile care sunt fun si te relaxeaza gen: marble mixer, cut the rope, angry birds, house of mice etc…

  4. Gameplayul e cel mai important pt o platforma mobila. Pe mine nnu m-a prins niciunul din jocurile de la gameloft, bunaoara, care chiar au grafica excelenta, insa pe partea de jucabilitate pe iphone sunt zero barat.
    Jocuri gen angry birds, fruit ninja, tiny wings, high noon au o grafica placuta, insa gameplayul este cel cu adevarat extraordinar. Le joc oricand.

  5. Nu m-a prins nici un joc. , doar jocurile mititele cu care tii copiii ocupati .

    Pune-i unui copil de 4 ani un iphone in mana , cu cateva jocuri specifice varstei si va inlemni pe scaun .

  6. Categoric că e mai important gameplay-ul decât grafica, degeaba e colorat dacă e plicticos sau enervant. De aceea am rejucat cu plăcere jocuri clasice portate pe iOS. La mine mai contează să mă și solicite intelectual pentru a mă face să revin, jocuri cu concepte mai simple care necesită câteva gesturi repetitive, sau rapiditate la utilizarea de joystick-uri virtuale mi se par prea puțin captivante dacă nu au o poveste a cărei rezolvare să necesite un efort intelectual.

    @zaone: Păi sunt multe jocuri cu versiuni Lite sau Free care pot fi jucate gratuit ca mod de testare a versiunii full, la altele se poate face upgrade la versiunea full prin in-app-purchase. Dacă găsești un joc care n-are, nu-l cumpăra. Apoi mai sunt o droaie de site-uri cu review-uri la tot ce apare mai interesant pe iOS, asta a fost ani de zile metoda preferată și pentru utilizatorii de PC-uri de a alege noi jocuri de cumpărat (exceptând pirateria).

    Ce alte metode de testare a jocurilor ai pe alte platforme (în afară de pirateria ordinară)?