Ce conteaza cel mai mult pentru tine atunci cand cumperi un joc pentru iOS?

13

Am discutat despre importanta iconitei aplicatiilor acum cred ca e timpul sa discutam despre ceva putin mai serios, jocurile pentru iOS. Nu cred ca exista posesor de iDevice care sa nu fi jucat macar un joc pe propriul terminal insa stiu ca exista putini romani care chiar le cumpara. In ultima vreme dezvoltatorii de jocuri incearca sa imbunatateasca tot mai mult grafica propriilor creatii in detrimentul gameplay-ului. Cel mai bun exemplu este Infinity Blade care la capitolul grafica a excelat insa la capitolul gameplay abia recent au fost introduse cateva elemente care il fac atractiv insa numai pe partea de multiplayer. Din pacate gameplay-ul principal se axeaza pe acelasi stil repetitiv de a omora monstri si de a ajunge la “seful” cel mare.

Pentru mine un joc bun nu se rezuma doar la grafica extraordinara ci si la un gameplay pe masura. Imi plac jocurile foarte bine realizate din punct de vedere grafic insa fara un gameplay decent ma plictisesc rapid de ele. Pe de alta parte nu de putine ori am ales sa joc anumite jocuri care nu aveau o grafica exceptionala insa gameplay-ul ma atragea si ma tinea ocupat. Eu pun gameplay-ul intotdeauna deasupra graficii si atunci cand ma intereseaza un joc ii acord intotdeauna cateva minute pentru a vedea daca merita sau nu intr-adevar jucat desi are anumite lipsuri. Din pacate pe platforma iOS iti poti da foarte greu seama despre cum se prezinta un joc doar din descriere si din imaginile publicate acolo pentru ca multi dezvoltatori mint  si pun imagini care nu sunt chiar reprezentative. Nu de putine ori am vazut jocuri care pareau a fi grozave insa s-au dovedit a fi niste porcarii totale si din pacate Apple nu face nimic pentru a rezolva aceasta problema.

In concluzie, pentru mine conteaza cel mai mult gameplay-ul la un joc si prefer sa am posibilitatea de a il testa inainte de  a il cumpara. Pnetur tine ce conteaza cel mai mult la un joc pentru iOS?