Prima Pagina Apple WWDC 2011, iOS 5, unlock si iPad 2

WWDC 2011, iOS 5, unlock si iPad 2

Toata lumea este concentarata acum pe WWDC 2011 si noile produse pe care Apple urmeaza sa le prezinte acolo insa nimeni nu vorbeste despre ce se va intampla cu solutiile de jailbreak si decodare. Anul trecut Dev Team a lansat o solutie de unlock pentru iOS 4 chiar in seara in care Apple a facut publica noua versiune a sistemului de operare. Anul trecut Dev Team a avut timp sa se “joace” cu versiunile beta ale iOS 4, a decodat baseband-ul din versiunea GM iar in seara lansarii iOS 4 a lansat si solutia de decodare pe care milioane de oameni o asteptau.

Anul acesta situatia va fi complet diferita deoarece iOS 5 nu va fi lansat la mai putin de(macar) o luna dupa prezentarea la WWDC 2011. Dupa prezentarea iOS 5 la WWDC 2011 este foarte posibil ca Apple sa lanseze prima versiune beta a sistemului de operare si este foarte posibil ca in saptamanile acestea sa avem o solutie de jailbreak pentru iPad 2. iOS 5 va functiona sigur cu iPad 2, chiar daca nu de la bun inceput, si daca exploit-ul disponibil in iOS 4.3.3 nu va fi disponibil si in iOS 5 atunci Dev Team sau Chronic Dev Team nu vor avea altceva de facut decat sa termine solutia de jailbreak si sa o lanseze.

In ceea ce priveste decodarea sunt sigur ca abia dupa lansarea oficiala a iOS 5 am putea avea o noua solutie de unlock. Dev Team nu va lansa acum o solutie de unlock chiar daca o are pentru ca ar arunca pe geam un exploit de baseband pefect utilizabil. Anul acesta se vor schimba multe insa in ceea ce priveste lansarea iOS 5, aceasta nu poate avea loc mai devreme de luna iulie pentru ca dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa testeze versiunile beta ale noului sistem de operare.

 • Stefan

  Eu vroiam sa fac update luni noapte 🙂

 • La?

 • Liviu

  Au aparut foarte multe zvonuri despre cum o sa fie ios5 si multi au asteptari mari de la noul os un lucru gresit pt ca de-a lungul anilor apple a adus 1-2schimbari(copy-paste, MT, folders si cam atat). Nu cred ca acesta este anul cand apple o sa “revolutioneze” ios :)).

 • Stefan

  La ios 5 🙂

 • @Stefan: Si eu vreau, depinde de Apple 😉
  @Liviu: Facem abastractie de ce modificari aduc. Sus am vorbit doar despre ce ar putea face baietii astia care ne tot amana.

 • DomnulAvocat

  Hai sa lăsăm balta unlock-ul celor de la Dev ca nu scot nimic astia ! Sau chiar sperati dejeaba si nu se va ajunge decât la o stare de agonie ;)!! Abia astept ce “bunatati” va aduce WWDC 2011 😡 !!

 • Dragos

  deci se pare ca mai avem de asteptat pana la ios5

 • Minim o luna.

 • Mariusr22

  @zaone nu cred ca va dura o luna. Cred ca vor lansa direct un gm, fara versiuni beta. Eu cred ca in maxim 2 saptamani vom face update.

  Eu unul am renuntat sa ma mai uit la iphoane care nu merg in vodafone, atunci cand le cumpar. Nu se mai merita sa astepti dupa rahatii astia. As fi fost in stare sa platesc o suma modica pentru decodare, insa ei nu scot nimic.

  De o luna sunt cu iPhone 4 far jailbreak si se misca mult, mult mai bine fara JB. Imi cumpar aplicatii si asta e. Sunt mult mai multumit de cum se misca device-ul acum decat jailbreakuit cu redsn0w.

 • Fals, dezvoltatorii trebuie sa aiba macar o luna la dispozitie sa isi pregateasca aplicatie. Spun eu ca e vorba de o luna, inrealitate ar putea fi vorba de mai mult.

 • Mariusr22

  Ar putea fi un downfall pt Apple daca isi tine userii mai mult de o luna dupa ce prezinta OS-ul…

 • Mac OS X Lion a fost prezentat…. cand?

 • Mariusr22

  Ala a fost un sneak peak! Sa nu exageram… Acum ei nu fac un sneak peek, fac o prezentare, o lansare. Ne contrazicem degeaba oricum ;). O sa vedem maine sigur!

 • Tigris Regalis

  @zaone: De acord că li se va da dezvoltatorilor timp de testare, nu știu dacă neapărat o lună, însă nu trebuie făcută paralela cu Mac OS X, care nu este copiat atât de asiduu ca iOS – MS nu se “inspiră” decât o dată la patru ani, Gnome este aproape irelevant pe piață, Chromebooks sunt altceva, deci Apple nu riscă nimic dacă prezintă noile funcții ale Mac OS X mai din timp. În schimb la iOS, concurenții s-au apucat să copieze până și iconițele, ba încearcă să facă spionaj industrial pe față, apelând la ajutorul instanței, deci trebuie precauție mai multă!

 • nkp

  salutare baieti..am o intrebare…pot face jailbreack la un ipad2 3g cu ios5? si daca da ,cum fac asta

 • NU.