WWDC 2011, iOS 5, unlock si iPad 2

Toata lumea este concentarata acum pe WWDC 2011 si noile produse pe care Apple urmeaza sa le prezinte acolo insa nimeni nu vorbeste despre ce se va intampla cu solutiile de jailbreak si decodare. Anul trecut Dev Team a lansat o solutie de unlock pentru iOS 4 chiar in seara in care Apple a facut publica noua versiune a sistemului de operare. Anul trecut Dev Team a avut timp sa se “joace” cu versiunile beta ale iOS 4, a decodat baseband-ul din versiunea GM iar in seara lansarii iOS 4 a lansat si solutia de decodare pe care milioane de oameni o asteptau.

Anul acesta situatia va fi complet diferita deoarece iOS 5 nu va fi lansat la mai putin de(macar) o luna dupa prezentarea la WWDC 2011. Dupa prezentarea iOS 5 la WWDC 2011 este foarte posibil ca Apple sa lanseze prima versiune beta a sistemului de operare si este foarte posibil ca in saptamanile acestea sa avem o solutie de jailbreak pentru iPad 2. iOS 5 va functiona sigur cu iPad 2, chiar daca nu de la bun inceput, si daca exploit-ul disponibil in iOS 4.3.3 nu va fi disponibil si in iOS 5 atunci Dev Team sau Chronic Dev Team nu vor avea altceva de facut decat sa termine solutia de jailbreak si sa o lanseze.

In ceea ce priveste decodarea sunt sigur ca abia dupa lansarea oficiala a iOS 5 am putea avea o noua solutie de unlock. Dev Team nu va lansa acum o solutie de unlock chiar daca o are pentru ca ar arunca pe geam un exploit de baseband pefect utilizabil. Anul acesta se vor schimba multe insa in ceea ce priveste lansarea iOS 5, aceasta nu poate avea loc mai devreme de luna iulie pentru ca dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa testeze versiunile beta ale noului sistem de operare.