Notifications Center – noul sistem de notificari din iOS 5

Da, Apple a schimbat in sfarsit sistemul de notificari din iOS si ghiciti de unde a ales sa se inspire, de la Android si din Cydia. Scot Forstall a facut o scurta prezentare a noului sistem de notificari care in esenta este reprezentat de o bara sub status bar pe care putem apasa si care ne afiseaza toate notificarile disponibile. Notifications Center se numeste noul sistem de notificari pentru iOS si acum nu mai primim mesaje intrusive pe ecran ci pur si simplu le vedem direct acolo si in badge-urile aplicatiilor suntem atentionati ca exista o notificare noua. Notificarile din Notifications Center pot fi sterse manual insa nu toate o data deci un mare mare minus. Daca avem o notificare in lockscreen si facem un swype peste ea aplicatia va fi automat deschisa.

Imi place ideea celor de la Apple, cred ca va prinde extremd e bine chiar daca nu vorbim despre ceva inventat de ei.

8 COMENTARII

  1. Tot atata vreti ceva sa nu fie copiat, dar ce vroiai sa faca, sa bati din palma si sa apara meniul cu notifications? trebuia sa faca cumva dar altfel decat cum e acum.

  2. Si normal ca se putea altfel, mi s-ar fi parut mai smecher sa tragi de docul de jos si sa-ti afiseze notificarile… S-au cam grabit, dar e bine s-asa

  3. @Bogdan Tamirjean: La iOS notificările de la sistemul de operare – gen “return to call” când deschideai o aplicație în timpul unui apel, sau “tethering” – erau întotdeauna în partea de sus, dock-ul are alt rol, inclusiv în Mac OS X de unde provine.

  4. Am asteptat intens sa vad niste noutati in adevaratul sens al cuvantului din partea celor de la Apple dar totul s-a sfarsit printr-o dezamagire totala. Le-a placut jocul de-a soarecele si pisica prin care incercau sa lase tot felul de “rumors” in legatura cu anumite inovatii, iar in final toata conferinta de presa s-a rezumat doar la “vom face .. va fi disponibil din … vom putea sa …”
    Deja ma simt ca intr-o campanie electrorala, cand presendintele promite “patruj da mii” de kilometri de autostrada iar primarul promite gazon si gard viu in jurul tuturor soselelor, evident toate disponibile “din” sau “incepand cu”. O sa raman mandru utilizator de 4.3.3 cel putin un an de acum incolo fiindca posibilitatile de modding si jailbreak sunt aproape infinite.
    Dezamagire totala din partea lui Jobs si a celor de la Apple – se cunoaste ca ati lenevit 8 luni si in ultimele 4 ati reusit sa schimbati doar forma unor butoane din iOS si ati pus niste notificari mult sub cele oferite de jailbreaking si cydia.
    iOS 5 este de fapt aceeasi marie cu alta palarie iar Lion este o alta alternativa de facut bani de pe spatele naivului care da 3.000 de dolari pe un Mac; acelasi lucru si despre iCloud.
    Tot incerc sa caut pe net si mai ales aici pe forum niste veritabile “inovatii” Apple … dar se pare ca dorinta mea de izbanda este sortita esecului.
    Va multumesc totusi ca imi pastrazi iPhone-ul 4 si al sau soft 4.3.3 ca “ultimul gadget cu cel mai stabil sistem de operare” de la Apple … inca cel putin un an de acum incolo, cu toate ca spun asta cu un mare nod in gat. Evident ca cei de la Apple sunt preocupati DOAR de principiul concurential prin deviza “hai sa scoatem si noi ceva .. nu conteaza ce .. dar sa fie ceva nou” dar uita total de principiul saturatiei.
    Imi place sa spun ca la cei 27 de ani ai mei sunt inca tanar si placut impresionat de un sistem de operare “youth” cu design placut ochiului, motiv pentru care ma gandesc FOARTE serios sa imi iau si un Android urmand ca pe viitor .. de ce nu … sa raman doar cu el.
    Incepe sa mi se faca greatza maxim cand aud de Apple si m-am saturat total de interfata iOS.

    Multumesc oricum zaoane pentru eforturile depuse si mai ales pentru timpul acordat blog-ului iDevice!