iTunes Match sau cum sa faci bani din melodii piratate?

Una dintre functiile prezentate aseara de catre Apple chiar la sfarsitul conferintei WWDC este iTunes Match. iTunes Match va permite utilizatorilor sa scaneze intreaga librarie muzicala proprie si sa primeasca in locul melodiilor ripped de pe un CD/DVD sau cumparate/descarcate din alte magazine melodii din iTunes Store de calitate 256kbps AAC dar si DRM-free. Ce inseamna asta? iTunes Match va scana libraria ta muzicala si toate melodiile care exista si in iTunes Music Store vor fi automat disponibile in contul tau iCloud. Acum se presupune ca si cei cu melodii piratate vor putea intra in legalitate daca folosesc iTunes Match, cel putin asta sugereaza nume mari ale industriei muzicale. Pentru doar 25$ anual vom putea transfera in iCloud 20.000 de melodii si daca toate sunt piratate atunci toate ar trebui sa fie inlocuite cu melodii noi de calitate inalta de pe serverele companiei Apple.

Amazon foloseste un serviciu asemanator insa pretul pentru incarcarea a 20.000 melodii pe serverele companiei ajunge la 200$, de aproape 10 ori mai mult decat cere Apple. Aceast nou serviciu al Apple schimba complet modul in care toata lumea priveste achizitia melodiilor pentru ca acum toata lumea are de castigat avand in vedere ca iata, din primele informatii se pare ca se pot scoate bani si din melodii piratate. Cine nu si-ar dori sa poata plati 25$ pe an si sa poata asculta intreaga sa librarie muzicala oriunde s-ar afla, ba mai mult sa si primeasca melodii noi de calitate mai buna? Foarte multi americani se vor abona la acest serviciu si de indata ce Apple il va transfera si in Europa, abonamentele vor creste corespunzator.

Din nou Apple revolutioneaza ceva in industria muzicala si de data aceasta pretul platit de utilizatori merita pe deplin. Cu peste 18 milioane de melodii disponibile in iTunes Music Store este destul de greu de crezut ca exista melodii pe care Apple nu le are.