Prima Pagina Apple iTunes Match sau cum sa faci bani din melodii piratate?

iTunes Match sau cum sa faci bani din melodii piratate?

Una dintre functiile prezentate aseara de catre Apple chiar la sfarsitul conferintei WWDC este iTunes Match. iTunes Match va permite utilizatorilor sa scaneze intreaga librarie muzicala proprie si sa primeasca in locul melodiilor ripped de pe un CD/DVD sau cumparate/descarcate din alte magazine melodii din iTunes Store de calitate 256kbps AAC dar si DRM-free. Ce inseamna asta? iTunes Match va scana libraria ta muzicala si toate melodiile care exista si in iTunes Music Store vor fi automat disponibile in contul tau iCloud. Acum se presupune ca si cei cu melodii piratate vor putea intra in legalitate daca folosesc iTunes Match, cel putin asta sugereaza nume mari ale industriei muzicale. Pentru doar 25$ anual vom putea transfera in iCloud 20.000 de melodii si daca toate sunt piratate atunci toate ar trebui sa fie inlocuite cu melodii noi de calitate inalta de pe serverele companiei Apple.

Amazon foloseste un serviciu asemanator insa pretul pentru incarcarea a 20.000 melodii pe serverele companiei ajunge la 200$, de aproape 10 ori mai mult decat cere Apple. Aceast nou serviciu al Apple schimba complet modul in care toata lumea priveste achizitia melodiilor pentru ca acum toata lumea are de castigat avand in vedere ca iata, din primele informatii se pare ca se pot scoate bani si din melodii piratate. Cine nu si-ar dori sa poata plati 25$ pe an si sa poata asculta intreaga sa librarie muzicala oriunde s-ar afla, ba mai mult sa si primeasca melodii noi de calitate mai buna? Foarte multi americani se vor abona la acest serviciu si de indata ce Apple il va transfera si in Europa, abonamentele vor creste corespunzator.

Din nou Apple revolutioneaza ceva in industria muzicala si de data aceasta pretul platit de utilizatori merita pe deplin. Cu peste 18 milioane de melodii disponibile in iTunes Music Store este destul de greu de crezut ca exista melodii pe care Apple nu le are.

 • Eu inafara de mp3 de 5.5 GB am FLAC-uri in total de 19 GB …

  Ce-mi poate oferi mie Apple mai bun de calitatea FLAC :)) ?

 • Tigris Regalis

  @Razvan Ilie: Melodii care să nu ocupe atâta spațiu ca FLAC, astfel încât să-ți încapă mai multe pe iDevice!

  @zaone: Acum, bănuim cu toții ce fel de melodii nu va avea Apple în catalogul iTunes – manele! 😀

  Iar numărul maxim de melodii pentru care se aplică abonamentul iTunes Match este de 25.000, nu 20.000 (acesta din urmă era numai un exemplu pentru a se face comparația cu competitorii).

 • Asta ar fi un avantaj pentru djii barurilor/cluburilor.

  Totusi, ma gandesc ca la noi in RO daca s-ar cumpara cateva conturi, in nici 5 zile , melodiile acelea le vei gasi pe site-urile curente de muzica piratata.

 • eu

  o manea de Guta?

 • sparxxx

  256kbps AAC numai calitate nu se poate numi… nu contest ca e pretul mic dar asta cu calitatea ar trebui pusa pe locul doi. Majoritatea foloseste FLAC-uri, adica cei care chiar tin la calitate.

 • dev

  @Razvan: Apple iti va oferi ALAC 🙂 Dar nu acum, la banii astia.
  Ca si fapt divers, stie cineva cum vom putea pacali sistemul, ca sa creada ca suntem americani? O adresa din pagini aurii de State, si un paypal de Romania, nu fac casa buna?
  As astepta un raspuns, pentru ca sunt foarte interesat!

 • Iti trebuie doar un Apple ID de SUA cred si o carte de credit din SUA ca sa platesti.

 • dev

  Asta ziceam si eu. Stie cineva de ceva servicii care ar mima ca ai avea card de SUA? Un fel de card virtual, sau poate chiar real, alimentat dintr-un cont de paypal.. sau de oricare, de altfel? Stiu ca momentan, contul meu de iTunes e pe o adresa din pagini aurii din state, fara card atribuit. Daca pot sa las la fel, dar sa platesc cu contul meu de paypal, ar fi ideal. De asemenea, sa nu verifice adresa de pe contul de paypal, dar aia nu ar trebui sa poata s-o faca, in mod normal.

 • fabby

  in uk cand va fi disponibil? pot sa`mi fac cont pe icloud cu card din uk?

 • Nu prea curand. Din toamna cred.