Prima Pagina Apple iTunes Wi-Fi Sync din iOS 5 si modul in care functioneaza

iTunes Wi-Fi Sync din iOS 5 si modul in care functioneaza

Dupa cum stiti deja Apple a implementat in iOS 5 o noua functie care ne permite sa sincronizam terminalele cu iTunes prin Wi-Fi. Aceasta functie va fi disponibila abia cand iTunes 10.5 va fi lansat oficial de catre Apple impreuna cu iOS 5 insa intre timp stim cum anume functioneaza intregul mecanism. De ce a intarziat Apple atat de mult cu implementarea acestei functii nu conteaza, ceea ce conteaza este ca o vom avea insa ea va functiona numai cand terminalul nostru este la incarcat. Pentru ca Wi-Fi Sync sa functioneze este nevoie ca terminalul nostru sa fie conectat la o sursa de energie fie ca vorbim despre o priza sau un port USB iar daca nu este conectat la o sursa de energie nu il putem sincroniza.

Wirelessly sync your iOS device to your Mac or PC over a shared Wi-Fi connection. Every time you connect your iOS device to a power source (say, overnight for charging), it automatically syncs and backs up any new content to iTunes. So you always have your movies, TV shows, home videos, and photo albums everywhere you want them.

Bun, sincronizare Wi-Fi avem si ne bucuram insa problema este ca de fiecare data cand conectam terminalul la o sursa de energie el va incepe sa faca sincronizarea cu iTunes. Daca tineti iTunes deschis tot timpul sau daca nu debifati optiunea de a deschide iTunes automat atunci cand conectati un terminal atunci este posibil ca dispozitivul sa faca sincronizarea chiar la fiecare incarcare. Daca nu il conectati la reteaua Wi-Fi la care este conectat si iTunes atunci cu siguranta nu veti avea probleme pentru ca sincronizarea se face numai prin Wi-Fi. Asa va functiona Wi-Fi Sync, nu e chiar perfect dar macar exista.

 • Ciprian C

  Un soi de Kies Air?… Asta e deja pe SGS2

 • Florin83

  Eu il incarc mereu de la usb. Deci nu m-ar ajuta cu nimic aceasta functie. 🙁

 • Tigris Regalis

  Această funcție nu a fost implementată până acum și este implementată în acest mod în iOS 5 pentru că procedeul probabil consumă foarte multă baterie, și mai face și foarte mult trafic pe rețea. Logic. Iar Apple încearcă să implementeze funcții care să facă probleme cât mai puține utilizatorilor.

 • DIV

  Se poate declansa si manual sincronizarea.

 • parerea mea: useless, totally useless

 • @DIV: Normal ca se poate si manual.

 • Tigris Regalis

  @Bogdan Ștefan Mitrică: Nu te obligă nimeni să-ți faci și un backup local pe lângă sincronizarea cu iCloud, pentru cazul în care nu ai acces la iCloud și vrei să-ți faci totuși un restore. Dacă n-o vrei, această opțiune de sincronizare poate fi dezactivată.

 • DIV

  @zaone: citat: Pentru ca Wi-Fi Sync sa functioneze este nevoie ca terminalul nostru sa fie conectat la o sursa de energie fie ca vorbim despre o priza sau un port USB iar daca nu este conectat la o sursa de energie nu il putem sincroniza.

  Fals, functioneaza si fara a fi conectat la charger. Dupa cum spuneam, se poate sincroniza si manual, cel putin asa se vede in diverse filme pe net.

 • Ok deci citatul ala din articol luat de pe site-ul Apple e fals, inseamna ca ori Apple minte ori nu a spus clar. Da-mi sa vad un video unde se face Wi-Fi Sync cu iTunes in iOS 5.

 • DIV
 • Spune-mi te rog ce crezi tu ca spune ala in clipul video de acolo despre iTunes sync. Si dupa iti spun eu ce e cu optiunea aia.

 • DIV

  @zaone: ca nu functioneaza in beta-ul curent, dar cel mai probabil va fi in iOS 5 final. Iar legat de citatul tau din Apple, singurul lucru pe care ei il spun este ca pentru a functiona automat, e nevoie sa-l legi la charger. Asta nu exclude sincronizarea manuala prin Wi-Fi, ca dovada stand chiar existenta functiei in interfata.

 • Bun, eu cred ce spune Apple si nu ce spune ala, el spune ca “i’m guessing”. Apple spune ca sincronizarea se face de fiecare data cand conectezi terminalul la o sursa de curent so merg pe ce spune Apple deocamdata.

 • DIV

  @zaone: Fiecare crede ce vrea, normal. Sunt foarte curios in cazul asta sa-mi spui care crezi tu ca ar fi sensul functiei de sincronizare din interfata? 🙂

 • Cand conectezi telefonul al PC si deschizi iTunes iti afiseaza in telefon optiunea de a face Sync, iti spune PC-ul la care faci Sync si pasii prin care trece iTunes. Totul a fost facut pentru Wi-Fi desigur insa functioneaza si pentru USB treaba.

 • DIV

  Vorbesti de sincronizarea automata, banuiesc. Butonul respectiv exista in interfata chiar si fara ca iPhone-ul sa fie conectat la PC sau la charger. Deci, am putea banui ca este altceva… Ma rog, bottom line este ca poate ar fi bine sa nu dai ca verdict final ceva ce nu este sigur.

 • Da se face sincronizare automata insa o poti face si tu din telefon prin USB daca apesi pe buton.