iTunes Wi-Fi Sync din iOS 5 si modul in care functioneaza

Dupa cum stiti deja Apple a implementat in iOS 5 o noua functie care ne permite sa sincronizam terminalele cu iTunes prin Wi-Fi. Aceasta functie va fi disponibila abia cand iTunes 10.5 va fi lansat oficial de catre Apple impreuna cu iOS 5 insa intre timp stim cum anume functioneaza intregul mecanism. De ce a intarziat Apple atat de mult cu implementarea acestei functii nu conteaza, ceea ce conteaza este ca o vom avea insa ea va functiona numai cand terminalul nostru este la incarcat. Pentru ca Wi-Fi Sync sa functioneze este nevoie ca terminalul nostru sa fie conectat la o sursa de energie fie ca vorbim despre o priza sau un port USB iar daca nu este conectat la o sursa de energie nu il putem sincroniza.

Wirelessly sync your iOS device to your Mac or PC over a shared Wi-Fi connection. Every time you connect your iOS device to a power source (say, overnight for charging), it automatically syncs and backs up any new content to iTunes. So you always have your movies, TV shows, home videos, and photo albums everywhere you want them.

Bun, sincronizare Wi-Fi avem si ne bucuram insa problema este ca de fiecare data cand conectam terminalul la o sursa de energie el va incepe sa faca sincronizarea cu iTunes. Daca tineti iTunes deschis tot timpul sau daca nu debifati optiunea de a deschide iTunes automat atunci cand conectati un terminal atunci este posibil ca dispozitivul sa faca sincronizarea chiar la fiecare incarcare. Daca nu il conectati la reteaua Wi-Fi la care este conectat si iTunes atunci cu siguranta nu veti avea probleme pentru ca sincronizarea se face numai prin Wi-Fi. Asa va functiona Wi-Fi Sync, nu e chiar perfect dar macar exista.