Notifications Center – cum functioneaza noul sistem de notificari din iOS 5

Notifications Center este una dintre cele mai importante functii ale iOS 5 deoarece schimba complet modul in care sunt afisate notificarile pentru iDevice-urile noastre. Centrul de notificari al celor de la Apple a fost special conceput pentru a ne da posibilitatea de a alege modul in care dorim sa fie afisate notificarile dar si de a avea parte de un meniu in care sa avem listate toate notificarile primite recent. Centrul de notificari se acceseaza printr-un swype de sus in jos pe ecran si intimp ce faceti swype-ul veti trage in jos intreg meniul unde aveti afisate ultimele mesaje primite de voi prin notificari.

Observati in imaginea de mai sus ca avem afisate 2 widget-uri pentru stocks si vreme, aceste widget-uri pot fi scoase din lista sau li se poate modifica pozitia folosind optiunea edit din meniul Notifications din aplicatia Settings. Sub ele avem notificarile primite de la aplicatia iDevice.ro insa daca aveti apeluri, mesaje, sau alte notificari, ele vor fi afisate toate in aceeasi lista. Nu conteaza de la ce aplicatie vin notificarile, ele vor fi afisate acolo si imi place ca Apple a introdus si notificarile din Mail, Messages plus lista de apeluri recente a aplicatiei Phone. Imi place foarte mult noul centru de Notificari si sincer sa fiu din cauza lui as folosi iOS beta 5 in continuare fara nici cea mai mica problema.

Pe partea de setari, in meniul Settings>Notifications avem  posibilitatea de a opri de tot notificarile prin dezactivarea Notifications Center sau posibilitatea de a le opri pentru fiecare aplicatie individuala. Exista in acest meniu posibilitatea de a seta cate notificari sunt afisate in Notifications Center : 5, 10, 15, exista posibilitatea de a activa/dezactiva afisarea lor in Lockscreen si in plus exista optiunea de a selecta modul in care dorim sa fie afisate notificarile. Putem alege ca notificarile sa ne fie afisate exact ca pana acum, adica prin intermediul unui mesaj in mijlocul ecranului(optiunea Alerts) insa exista optiunae de a afisa notificrile intr-o mica bara afisata sub status bar(optiunea Banners)sau exista optiunea de a nu afisa notificarile absolut deloc(optiunea None).

In fiecare aplicatie putem seta optiuni predefinite pentru modul in care apar notificarile noastre deci puteti alege pentru fiecare aplicatie cum sa va fie afisate notificarile. Mie imi place extrem de mult noul sistem de notificari, sunt sigur ca si voi veti fi foarte multumiti de el. Important de retinut este ca aceste notificari nu se rezuma doar la cele PUSH ci la orice notificare facuta in iOS -ul nostru fie ca e vorba despre un mesaj sau un apel primit.