Prima Pagina aplicatii Notifications Center – cum functioneaza noul sistem de notificari din iOS 5

Notifications Center – cum functioneaza noul sistem de notificari din iOS 5

Notifications Center este una dintre cele mai importante functii ale iOS 5 deoarece schimba complet modul in care sunt afisate notificarile pentru iDevice-urile noastre. Centrul de notificari al celor de la Apple a fost special conceput pentru a ne da posibilitatea de a alege modul in care dorim sa fie afisate notificarile dar si de a avea parte de un meniu in care sa avem listate toate notificarile primite recent. Centrul de notificari se acceseaza printr-un swype de sus in jos pe ecran si intimp ce faceti swype-ul veti trage in jos intreg meniul unde aveti afisate ultimele mesaje primite de voi prin notificari.

Observati in imaginea de mai sus ca avem afisate 2 widget-uri pentru stocks si vreme, aceste widget-uri pot fi scoase din lista sau li se poate modifica pozitia folosind optiunea edit din meniul Notifications din aplicatia Settings. Sub ele avem notificarile primite de la aplicatia iDevice.ro insa daca aveti apeluri, mesaje, sau alte notificari, ele vor fi afisate toate in aceeasi lista. Nu conteaza de la ce aplicatie vin notificarile, ele vor fi afisate acolo si imi place ca Apple a introdus si notificarile din Mail, Messages plus lista de apeluri recente a aplicatiei Phone. Imi place foarte mult noul centru de Notificari si sincer sa fiu din cauza lui as folosi iOS beta 5 in continuare fara nici cea mai mica problema.

Pe partea de setari, in meniul Settings>Notifications avem  posibilitatea de a opri de tot notificarile prin dezactivarea Notifications Center sau posibilitatea de a le opri pentru fiecare aplicatie individuala. Exista in acest meniu posibilitatea de a seta cate notificari sunt afisate in Notifications Center : 5, 10, 15, exista posibilitatea de a activa/dezactiva afisarea lor in Lockscreen si in plus exista optiunea de a selecta modul in care dorim sa fie afisate notificarile. Putem alege ca notificarile sa ne fie afisate exact ca pana acum, adica prin intermediul unui mesaj in mijlocul ecranului(optiunea Alerts) insa exista optiunae de a afisa notificrile intr-o mica bara afisata sub status bar(optiunea Banners)sau exista optiunea de a nu afisa notificarile absolut deloc(optiunea None).

In fiecare aplicatie putem seta optiuni predefinite pentru modul in care apar notificarile noastre deci puteti alege pentru fiecare aplicatie cum sa va fie afisate notificarile. Mie imi place extrem de mult noul sistem de notificari, sunt sigur ca si voi veti fi foarte multumiti de el. Important de retinut este ca aceste notificari nu se rezuma doar la cele PUSH ci la orice notificare facuta in iOS -ul nostru fie ca e vorba despre un mesaj sau un apel primit.

 • Share it please!

 • razvanrazy

  zaone, fa, te rog, daca ai timp, un articol, tu personal, cu noutatile din iOS5 (inclusiv cu noua aplicatie de muzica, despre care nu am gasit nimic, pe nicaieri si sunt foarte curios). Tks

 • George

  Frumos. Pacat ca nu se poate scoate Stocks de acolo..cel putin momentan.
  Astept confirmarea UDID-ului meu intr-un cont de dev sa il pot testa.

 • robert

  zaone cat de fluid este ios5? in comparatie cu 4.33 de exemplu?

 • OneCosmin

  Frumos :), cand o sa stii te rog sa ne anunti daca vor fi disponibile si pe 3GS. Mersi!

 • l-as folosi si eu mister…dar nu pot:))

 • razvanrazy

  S-a anuntat de ieri ca va fi disponibil pe 3Gs si vor merge toate functiile care merg si pe 4.

 • OneCosmin

  Razvan: stiu ca iOS 5 va fi disponibil pe 3GS, dar nu cred ca vor merge toate functiile noi pe un model care a fost lansat acum doi ani.

 • Noi cum putem instala versiunea beta a iOS5?:D

 • irsp

  @George Ii gresit in articol. Widgets precum Stock Widget sau Weather Widget pot fi dezactivate sau ordonate in functie de preferinta.

 • Am actualizat, nu vazusem optiunea Edit din meniul Notifications.

 • Crocodil

  Si eu l-am instalat astazi pe al meu 3GS si se misca destul de fluid…Nu am apucat inca sa vad toate noutatile deoarece l-am instalat doar de o ora..

 • Catalin96

  Am un 3gs cu ios5.0.1 si nu primes notificari de la yMessenge sau facebook in notification central….de ce ?

 • Si eu am aceasi problema , pe 3gs nu imi apar notificarile ! S-a descoperit problema i-am dat reset … nimic la fel !

 • Cum ai facut activarea?

 • Teo

  @Zaone am si eu o intrebare.Cum fac sa apara notificarile in lockscreen si in notifications center… nu apar deloc…apar notificarile doar de la mail si atat.Nu stiu cum sa fac sa primesc notificari de la facebook si idevice.Te rog sa imi spui si mie ce pot sa fac sa rezolv aceasta problema.Multumesc mult.

 • @Teo: Mergi in Settings>Notifications si ai acolo optiuni pentru fiecare aplicatie in parte. Intri in meniul fiecareia si alegi cum vrei sa iti afiseze notificarile.

 • Bia

  Am si eu o intrebare .Notificarile push costa?Acele notificari care le accept de la aplicatii “x ar vrea sa va trimita notificari push” .

 • Nu, dar consuma trafic de internet, foarte putin, dar totusi consuma. E vorba de cativa bytes.