Prima Pagina aplicatii Video: Cum functioneaza optiunea automatic downloads din iOS 5

Video: Cum functioneaza optiunea automatic downloads din iOS 5

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=t3p0mAoAmUY&w=580&h=370]]

Functia automatic downloads implementata de Apple in iOS 5 permite decarcarea automata a aplicatiilor favorite pe terminalele noastre sau pe alte calulatoare care au iTunes deschis. Dupa cum puteti vedea si in clipul de mai sus, daca descarcam o aplicatie prin iTunes pe PC sau Mac, ea este automat descarcata si pe terminalul care este logat cu acelasi Apple ID de pe care a fost decarcata aplicatia. In acest mod putem avea intotdeauna aplicatiile favorite direct in terminalul nostru fara a mai fi nevoiti sa facem o sincronizare cu iTunes. Optiunea este extrem de utila insa ceva asemanator are si Google care insa permite instalarea aplicatiilor direct din browser, adica accesam Android Market din browser si putem selecta terminalul catre care trimite aplicatia spre a fi instalata.

Desigur ca Apple a implementat optiunea intr-un mod diferit insa principiul este asemanator. Consider ca este o functie grozava care ne va scuti de timp pierdut fara rost.

 • zaone uite cum sta treaba, la ce m-am gandit:
  sa zicem

  1. am un 3gs de 8gb care il atasez ulterior apple id-ului meu in care am un iphone 4 32 gb full full cu aplicatii, cand bag si 3gs si incep alea sa gurga in el se umple in 5 minute, poate nu vreau ca toate aplicatiile sa fie in in 3gs ci doar unele din ele, cum fac?

  2. tu (exemplu) esti plin de bani si cumperi in prostie aplicatii, eu fiend cu tine (sarac si fara sa imi pot permite vreo aplicatie pe bani vreodata), ia baga man si mie telefonul in contul tau si sa permiti doar aplicatiilor sa se sincronizeze cu tel meu (fara contacte, calendar, etc), cum facem tu cumperi si dai la tot cartierul aplicatiile tale!

  3. daca iti sparg contul de apple, si imi atasez repede tel la el, in 5 minute am si eu toate contactele, calendarul, mesajele etc ale tale, ce e de facut?

  multumesc,

  sper ca nu am batut campii dar sunt intrebari care nu le gasesc raspuns pe google.

 • optiunea este valabila si pe ios 4.3.3 in settings – store
  optiunea a devenit vizibila dupa ce am downloadat ceva in itunes 10.3, mi- a aparut un pop-up message pe iphone dupa care am intrat in settings – store si am vazut ca a devenit available.

 • Pur teoretic pentru ca nu am testat si pe un alt iPhone dar in cateva zile voi testa. Din cate am inteles eu.
  1. Nu stiu sigur daca exista optiunea de a instala doar o parte din backup, chiar nu stiu inca. Am vazut un clip video in care a fost instalat un backup prin iCloud si ii bagase tipului in jur de 30 de aplicatii deodata la instalat.
  2. Da, dar cred ca va merge pe maxim 5 terminale ca atat e limita la instalat o aplicatie cumparata din AppStore.
  3. Nu e nimic de facut, se poate face si nu le poti sterge din acel telefon.

 • @Ileana Costi: bravo, ai dreptate :). Optiunea este in itunes: edit->preferences->store->bifa apps la automatic downloads. Apoi in iPhone in settings->store apare sectiunea automatic downloads cu butoane on/off pentru apps si cellular. Acum testez :D.

  Later edit: dap, functioneaza. Instant chiar 🙂

 • Intr-adevar merge si pe iOS 4.3, am publicat aseara un articol despre asta.

 • dap, asa e la apple referitor la customize… nu poti fi tu, m-ar interesa sa pot seta din telefon macar, exemplu sa NU imi sincronizeze contactele cu icloud, doar aplicatiile, si acestea deasemenea ce da si ce nu, poate al doilea terminal este al fiului meu minor, nu are cont, si eu am ceva aplicatii xxx (in limita apple) alea nu vreau sa se descarce automat si in telefonul alui mic,

 • Da, poti alege ce anume se sincronizeaza cu iCloud. In meniul Settings>iCloud ai o lista de unde selectezi doar ce vrei tu sa se sincronizeze.

 • gxg

  Aici am si eu o problema.
  Odata cu aparitia sincronizarII aplicatiilor intre idevice-urile de pe acelasi cont , teoretic am putea renunta la stocarea aplicatiilor in calculatoare. Problema in cazul meu nu e minora intrucat am trecut de 60 GB consumati pe PC numai pentru aplicatiile descarcate in itunes.
  Ceea ce am si facut , adica am sters aplicatiile direct din folderul in care erau stocate . Problema consta in faptul ca in iTunes au ramas iconitele aplicatiilor (evident nefunctionale intrucat aplicatiile au fost sterse ) iar daca vreau sa le sterg imi apare un mesaj care -mi spune ca aplicatiile vor fi sterse de pe toate idevice-urile pe care sunt instalate.. lucru pe care evident nu-l doresc . Are cineva o solutie la asta? Zaone?Multumesc

 • Da, le lasi acolo altfel ti le sterge iTunes din telefon. Trebuia sa intrebi inainte sa te apuci sa stergi, daca ai sters ceva din iTunes se sterge si din iDevice.

 • @gxg: eu nu prea inteleg ce ai vrut sa faci :|. Ai sters aplicatiile din pc pentru ca aveai nevoie de spatiu, apoi ai vrut sa le stergi din itunes, dar sa-ti ramana in telefon si totusi sa poti face sync fara probleme? Tin minte ca am facut si eu asa mai demult, dar nu stiu ce rezolvare am gasit pana la urma. Daca vrei sa-ti transferi din nou aplicatiile din telefon in pc, cred ca merge cu transfer purchases din meniul file. CRED, nu sunt sigur :).

  Daca vrei neaparat sa le stergi din itunes si sa-ti ramana pe telefon, trebuie doar sa debifezi apps pentru a nu le mai sincroniza. Logic, nici backup la aplicatii nu vei mai avea dupa aia :D.

 • Merge cu transfer purcahases dar trebuie sa fi fost cumparate cu Apple ID-ul cu care esti autorizat pe calculator. Daca sunt luate din Installous nu le mai poti sincroniza.

 • gxg

  Asa cum spuneam mai devreme scopul este sa scap de volumul foarte mare ocupat de aplicații in Pc . Asa ca am încercat diverse manevre pe un Pc secundar cu scopul de a identifica o metoda . Pe Pc cu care sincronizez idevice-urile am in continuare cele aproape 3000 de app. Mă gândeam insa daca ,având in vedee ca rAppStore-ul ne arată toate app pe care le-am cumpărat cândva , mai are rost sa le păstrăm si in PC. Evident ca pot debifa sincronizarea app noi, insa nu La ele mă refeream ci La cele deja cumparate si descarcate in iTunes pe PC