Prima Pagina Apple Cumperi un Mac acum si primesti OS X Lion gratuit

Cumperi un Mac acum si primesti OS X Lion gratuit

Luni Apple a prezentat in cadrul WWDC 2011 OS X Lion impreuna cu toate noile sale functii care vor fi disponibile publicului larg incepand cu luna iulie a acestui an. Apple a anuntat si ca pretul de distributie a OS X Lion este de doar 29$ iar achizitiile se vor face direct din Mac App Store. Toata lumea a fost bucuroasa sa afle ca pretul noului sistem de operare este atat de bun insa unii se intrebau daca nu cumva ar fi bine sa amane achizitia unui Mac acum si sa astepte lansarea Lion pentru a primi un Mac in care OS X Lion este deja instalat. Ei bine iata ca Apple a facut un anunt foarte interesant care spune ca toti cei care cumpara un Mac dupa 6 iunie 2011 vor primi OS X Lion gratuit in ziua lansarii.

The Mac OS X Lion Up-To-Date upgrade is available at no additional charge via the Mac App Store to all customers who purchased a qualifying new Mac system from Apple or an Apple Authorized Reseller on or after June 6, 2011. Users must request their Up-To-Date upgrade within 30 days of purchase of their Mac computer. Customers who purchase a qualifying Mac between June 6, 2011 and the date when Lion is available in the Mac App Store will have 30 days from Lions official release date to make a request.

Apple a lansat un nou program numit Up-to-Date prin care ofera noua versiune a OS X Lion tuturor celor care cumpara un Mac acum asa ca nu veti mai fi nevoiti sa platiti cei 29$. Timp de 30 de zile dupa achizitia Mac-ului vostru veti avea posibilitatea de a cere sa primiti gratuit noua versiune iar dupa aceea veti pierde posibilitatea de a mai face acest lucru. Apple demonstreaza din nou ca ii pasa de clientii care ii cumpara produsele si din punctul meu de vedere este o strategie buna luand in considerare faptul ca un Mac este destul de scump iar un cadou chiar si de doar 29$ conteaza destul de mult pentru unii.

 • Andrei I

  Hai mai ce naibii, se vand o gramada de laptopuri cu licente la diferite tipuri windows. Mare smecherie ce au facut…..

 • Tigris Regalis

  Nu cred că este vorba de suma de 29$ în sine, care este totuși destul de mică pentru un OS (există aplicații care sunt mai scumpe), ci mai mult de principiu, să nu se simtă păcăliți cumpărătorii care se grăbesc să-și ia un Mac.

 • Tigris Regalis

  @Andrei I: Da, așa este, au licență … de Windows! Yuck! :-S

 • Lincenta de windows e inclusa in pret :)) aveti idee cand apare Lion Oficial ? am inteles ca in Iulie.

 • la noi se vand laptopuri cu licenta windows, foarte dragut, partea “interesanta” e ca nu primesti si un cd/dvd cu acel win, deci daca eu am o problema si vreau sa imi reinstalez acel win, trebuie ori sa piratez ori sa cumpar altul.
  la os x e buna treaba cu descarcatul online de pe macappstore

 • Doc

  Dobrine, uiti esentialul, Recovery… in partitia aia ascunsa sau stearsa de “profesionisti, cand formateaza HDD… 😉

 • bedmadafaka

  “Users must request their Up-To-Date upgrade within 30 days of purchase of their Mac computer. Customers who purchase a qualifying Mac between June 6, 2011 and the date when Lion is available in the Mac App Store will have 30 days from Lions official release date to make a request.”

  Pai ce dreaq,zic astia aici?Poti face cerere pentru upgrade in max.30 de zile de la achizitia Mac-ului,ori in max. 30 de zile de la lansarea oficiala a Lion,????

  @zaone:Citatul care l-ai pus mai sus e comunicat oficial Apple,sau citat de pe vreun site de comentaci aiurea?

 • Poftim? E luat de aici : http://www.apple.com/pr/library/2011/06/06lion.html Era trecut si in articol link`ul dar ma rog.
  Care e faza cu comentaci aiurea? E comunicatul lor oficial, presupun ca se refera la 30 de zile de la achizitie, vad ca ei spun 2 lucruri diferite acolo.

 • bedmadafaka

  Pai de aia te-am intrebat,ca se contrazic de la o propozitie la alta.Da,ma rog,sunt dati peste cap cu conferinta asta,or fi toti pe-acolo,si or fi lasat femeia de servici sa le posteze ultimele anunturi.Era o gluma(pentru aia fara simtul umorului),nu dati cu pietre!

 • Tigris Regalis

  @bedmadafaka: Ceri Mac OS X Lion de la Apple în 30 de zile de când ți-ai luat Mac, probabil ajungi pe o listă, iar în 30 de zile de când apare în Mac App Store, trebuie să-l descarci și nu plătești nimic (probabil se verifică acea listă). Așa deduc eu din comunicat.

 • Octavian

  Salut,

  Ce se intampla cu cei care au mac-uri cu iWork si iLife preinstalat, dupa up-grade vor pastra si aceste programe, stii ceva de asta?

 • Tigris Regalis

  @Octavian: Yep, toate aplicațiile rămân la locul lor și vor funcționa în continuare.