Prima Pagina 3G FaceTime ar putea functiona si pe retele 3G in iOS 5

FaceTime ar putea functiona si pe retele 3G in iOS 5

Cand a lansat iOS 4 Apple a explicat ca functia FaceTime nu va putea fi folosita prin intermediul unei retele de telefonie pentru apeluri. Pana acum oficial doar prin conexiuni Wi-Fi puteam face apeluri FaceTime si daca vroiam puteam instala tweak-uri din Cydia care activau posibilitatea de a folosi FaceTime si prin retele 3G. Ei bine din iOS 5 lucrurile se vor schimba deoarece Apple pare a oferi posibilitatea de a face apeluri FaceTime chiar si folosind o retea de date 3G. Observati in mesajul de mai sus ca ni se cere sa activam reteaua de date 3G oferita de operatorul nostru de telefonie pentru a putea folosi FaceTime si nu cred ca fraza este o greseala a celor de la Apple.

Unii spun ca operatorii de telefonie mobila vor trebui sa ne permita sa facem apeluri FaceTime prin 3G, adica sa ne dea acces la retele VoIP insa daca folosind tweak-uri puteam face apeluri 3G prin FaceTime nu vad de ce acum nu am putea face acest lucru direct chiar si fara voia operatorilor. Deocamdata vorbim despre iOS 5 beta 1 si Apple ar putea scoate optiunea pana la lansarea oficiala a iOS 5 insa viitorul suna bine pentru cei care doresc sa faca apeluri 3G chiar si cand nu au o retea Wi-Fi prin preajma.

 • Share it please!

 • Si pe IOS 4 merge FaceTime-ul in 3G. Cel putin la Orange.Am sunat la relatii cu clientii si mi-au spus exact asa: face time merge si pe 3g(retea de date) doar daca facem jailbreak.

 • Nu are cum sa mearga fara tweak, e blocata din iOS functia.

 • Ciuci

  Zaone, mesajul poate este o eroare din iOS 5.
  Eu am i4 cu ios 5 si am incercat ieri sa sun pe cineva pe Face Time prin reteaua celulara si nu a mers.
  Cand aveam 4.3.3, foloseam facebreak pt a putea suna pe reteaua celulara si mergea fara acordul celor de la Vodafone.
  Am observat in iOS 5 ca poti suna pe Face Time
  si prin adresa de e-mail…dar doar pe WiFi !

 • Da, tocmai de aia am spus ca ESTE POSIBIL, nu am spus ca este sigur, am sau nu dreptate? Am incercat si eu asa sun de pe 3G si nu ma lasa deocamdata dar dupa cum e formulata avertizarea aia este posibil sa ne permita sa sunam si de pe 3G chiar daca functia o vor activa abia in versiunea finala.

 • Cashix

  Eu cred ca vor face cum este acum personal hotsport,daca operatorul accepta e ok,daca nu,nu,dar ei il vor face disponibil 🙂

 • Tigris Regalis

  Se știe cumva cât trafic se face cu un apel FaceTime, de ex. de 1 minut?

 • Parca intre 3 si 5 MB, am scris un articol vechi in care am explicat.

 • Marian

  Care ma ajuta si pe mine?tot incerc sa intru pe face time si imi cere mail si parola. Dupa ce le introduc imi cere sa introduc un mail pe care sa ma poata suna altii pt ca folosesc wi-fi.dupa ce introduc mailu imi cere sa il verific si cad dau sa il verific imi spune ca nu sa putut verifica si ca sa trimis un link pe mailu introdus,dar nu primesc pe mailu ala nici un mesaj de verificare.folosesc ipad2 fara jailbreak cu ios5.mersi mult

 • Marian

  Folosesc ipad2 wi-fi si 3G