Prima Pagina Apple Functia Wi-Fi Sync din iOS 5 inspirata din aplicatia Wi-Fi Sync?

Functia Wi-Fi Sync din iOS 5 inspirata din aplicatia Wi-Fi Sync?

Wi-Fi Sync este functia din iOS 5 care ne permite sa sincronizam cu iTunes terminalul nostru prin intermediul unei retele Wi-Fi. Posesorii de iDevice-uri au cerut de foarte multa vreme implementarea acestei functii si ea a fost aproape de a ajunge in App Store anul trecut cand Greg Hughes, un dezvoltator de aplicatii din Marea Britanie, a trimis aplicatia Wi-Fi Sync la Apple pentru aprobare in App Store. Desigur ca aplicatia sa a fost respinsa motivul oficial fiind existenta unor probleme de securitate pe care utilizatorii le-ar putea intampina atunci cand folosesc aplicatia. Cat de adevarat este acest motiv nu stim insa va pot spune ca Wi-Fi Sync a fost o sursa foarte mare de probleme pentru cei care doreau sa faca restore dupa instalarea aplicatiei. Aplicatia in sine vedea cu un program server ce trebuia instalat in calculator iar acel program bloca functia de restore a iTunes.

Chiar si cu existenta acestor probleme aplicatia a ajuns in Cydia unde a fost cumparata de nu mai putin de 50.000 de ori desi costa 9.99$. La un simplu calcul suma castigata de dezvoltator se ridica la cateva sute de mii de dolari si asta in conditiile in care pretul este mare si Cydia nu are atatia utilizatori pe cat are App Store. Bun, Wi-Fi Sync a fost populara si acum era inevitabil ca lumea sa se intrebe daca nu cumva Apple s-a inspirat din functionalitatea acestei aplicatii atunci cand a implementat Wi-Fi Sync in iOS 5.

Vor exista multe persoane care vor acuza Apple ca fura de la dezvoltatori si poate a acesta este adevarul insa in realitate nu putem demonstra ca Apple face acest lucru si chiar daca l-am putea demonstra nu se va intampla nimic pentru ca Wi-Fi Sync nu era protejata de vreun brevet de inventie. Faptul ca Apple “imprumuta” functii ale unor aplicatii platite si le ofera gratuit aduce beneficii nu doar pentru companie ci si pentru noi care nu vom fi nevoiti sa facem jailbreak si sa platim 10$ pentru a sincroniza iDevice-uri prin Wi-Fi cu iTunes. Pe viitor Apple va mai “imprumuta” functii si de la altii iar in final tot noi avem de castigat.

 • c3ch

  interesanta comparatie,cand apple copiaza de la altii o face in folosul si ajutorul nostru,defapt ei au un gand bun,dar altii cand copiaza de la apple sunt niste ordi.nari,copiatoare ieftine care nu sunt in stare sa isi faca propriile aplicatii si care nu incurajeaza decat piratarea,sa iasa tigris la joc,pardon la comentat.

 • Mircea Mihai

  Nu stiu ce credeti voi dar mi se pare inutil wi-fi sync atat timp cat sincronizarea se face doar atunci cand iDevice-ul se incarca… Foarte rar se intampla sa nu imi incarc telefonul la calculator.

 • @c3ch: Toate companiile sunt copiatoare ieftine.

 • Ciprian C

  @ zaone, aleluia, putina echidistanta din partea unui posesor si pasionat Apple. Asteptam tigru` sa dea cu galeata de laturi in c3ch. Ma duc dupa popcorn…

 • cand apple fura/copiaza de la altii e ok , cand alti fura/copiaza de la apple , e praf si pulbere pe site-ul asta de fanboy inraiti , f frumos n-am ce zice …………….

 • Sunt sigur ca si fanii Android injura Google cand fura design-ul si functionalitateaa aplicatiilor din iOS.