Prima Pagina Apple iOS 5 si posibilitatea de a sterge intrari individuale din lista de...

iOS 5 si posibilitatea de a sterge intrari individuale din lista de apeluri

Aplicatia Phone a iOS 5 vine echipata cu o functie pe care foarta multa lume o astepta inca de la lansarea iPhone 2G, posibilitatea de a sterge intrari individuale din lista de apeluri Acum aplicatia Phone ar ein partea dreapta sus un buton edit care de indata ce este apasat ne afiseaza cate un buton in dreptul fiecarul apel care ne permite sa sterge ce vrem noi din lista de apeluri. Apasare abutonului deschide un altul in partea drepta care de indata ce este actionat sterge respectiva intrare din lista de apeluri.

Desigur ca vechea functie de stergere a intregii lista de apeluri se pastreaza si poate fi actionata prin butonul Clear din partea stanga sus a ecranului. Exista in Cydia destule tweak-uri care implementau aceasta functionalitate in iOS dar iata ca Apple s-a gandit in sfarsit sa ne scape de necesitarea instalarii lor. Aproape toate telefoanele disponibile pe piata aveau o functie de acest gen inca de la lansare insa iPhone-urile nu si trebuiau jailbreak-uite pentru asta. Apple a mai spalat putin din rusinea generata de lipsa unei multitudini de functii banale si probabil pe viitor vom vedea si altele.

 • Adrian

  Le-au trebuit 5 ani !
  Oricum mai bine mai tarziu decat niciodata.
  Daca ar fi si o functie de passcode independent pe aplicatie gen Lockdown renunt la jailbreak.

 • Florin

  faza funny e ca este EXACT ca tweakul Recet Call Log Delete. Singura diferenta (care cred ca se poate face prin modificarea fisierelor system din tweak) e ca sunt inversate butoanele (clear si edit/done).
  Ar fi frumos sa fie functia asta in ios5

 • JIm

  ce nu ai inteles din articolul de mai sus ?
  functia asta deja a fost implementata in iOS 5 🙂

 • Tim

  Si gata, nevasta nu te mai prinde cu amanta

 • @Florin: Da, este exact cum ai spus tu.

 • finally

 • Hiero

  Dar pentru a sterge toate contactele odata s-a implementat ceva in iOs5?

 • glm

  inseamna ca mai multi membrii apple aveau jb pe telefoane de unde s-au inspirat…

  …copiatoarele din cupertino… cum ar zice un mare deontolog de pe-aici…

 • Tigris Regalis

  @glm: Cu ce să se inspire? Noua funcție este în ton cu regulile existente ale interfeței iOS elaborate de Apple, nu de autorii tweak-urilor de tot felul, deci Apple nu face decât să aplice propriile reguli atunci când îmbunătățește propriul soft.

  Însă când alții copiază interfața și chiar iconițele din iOS, sau când alții copiază Dock-ul din Mac OS X, nu se poate spune că ar fi vorba de o evoluție firească a propriului soft al respectivelor companii, ci de o schimbare a regulilor ce țin de interfața soft-ului respectiv pentru a-l mai “apropia” de iOS, respectiv de Mac OS X. Acolo este vorba de copiere!

  În rest, mă bucur că introducerea opțiunii de ascundere a infidelității a mai eliminat un argument folosit în mod repetitiv împotriva iOS. 🙂

 • glm

  si… hop! si deontologul cu explicatia/justificarea/explicarea…

 • Pingback: Toate noutatile despre WWDC 2011 si iOS 5 publicate in saptamana – 06.05.2011 – 12.06.2011()

 • Pingback: Hidden Call Log ascunde lista de apeluri din iOS()

 • In sfarsit!!! de cand asteptam aceasta adaugare.