Video: Live Transit Updates – Google iti spune cat intarzie autobuzul pe care il astepti

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FW3ubvjG0PU[/youtube]

Google duce lucrurile la urmatorul nivel si incepe sa ofere utilizatorilor un nou serviciu numit Live Transit Updates care le da posibilitatea de a afla daca autobuzul pe care il asteapta va intarzia sau nu. Posesorii de terminale Android vor avea acces la informatii din aplicatia Maps din propriul terminal insa utilizatorii de iDevices vor putea accesa aceste informatii prin Safari accesand maps.google.com. In aplicatia web a celor de la Google utilizatorii vor putea verifica statia de autobuz in care se afla si vor putea vedea daca un anumit autobuz are sau nu intarziere si cand se estimeaza ca va ajunge la statia respectiva. Desigur ca sunt afisate informatii si despre orele la care autobuzul ar trebui sa plece din acea statie asa ca putem sti cand anume sa ne pregatim si sa plecam de acasa.

Starting now, Google Maps for mobile and desktop can tell you when your ride is actually going to arrive with new live transit updates. We partnered with transit agencies to integrate live transit data in four U.S. cities and two European cities: Boston, Portland, Ore., San Diego, San Francisco, Madrid and Turin. When you click on a transit station or plan a transit route with Google Maps and there are delays or alerts related to your trip, you’ll now see “live departure times” (indicated with a special icon) and service alerts.

Partea proasta este ca Google va folosi acest serviciu in doar cateva orase din SUA si 2 din Europa, Romania fiind desigur exclusa. Probabil Romania nu va avea vreodata una asemenea serviciu integrat in Google maps sau orice alta aplicatie de acest gen. Mai multe orase vor fi adaugate in viitorul apropiat asa ca daca veti ajunge sa calatoriti prin anumite orase europene veti si cand si cum ajung autobuzele.