Prima Pagina Apple Apple incearca sa impiedice folosirea termenului App Store de catre alte companii

Apple incearca sa impiedice folosirea termenului App Store de catre alte companii

De cateva luni bune Apple duce o lupta apriga cu numiti competitori pentru a-i impiedica din a folosi termenul App Store pentru magazinele online. Compania se lupta cu Microsoft, Amazon plus alte cateva corporatii insa dupa evenimentul WWDC a inceput sa trimita notificari site-urilor care folosesc termenul App Store si le cere sa inlocuiasca numele cu altul potrivit pentru serviciile pe care le ofera. Apple sustine ca termenul App Store se refera exclusiv la magazinul online de aplicatii a companiei care a fost lansat acum aproape 3 ani de zile.

Apple a inregistrat ca marca termenul App Store acum cativa ani de zile si de atunci se lupta pentru a isi proteja inventia. Multe companii l-au folosit pentru a isi promova produsele, Apple s-a judecat pana acum cu, cateva dintre ele si lupta continua cu restul care se incapataneaza sa foloseasca o marca inregistrata de catre Apple. Temenul App Store este atat de popular printre utilizatorii de iDevice-uri insa cred ca asocierea sa cu un alt serviciu permite oricum sa faca diferenta intre ceea ce ofera Apple si ceea ce ofera o alta companie. In final cred ca termenul va ajunge sa fie folosit si de alte companii dar chiar si asa brandul App Store al Apple nu va fi afectat.

 • gaby

  si bine face

 • App Store , Android Marked si Microsoft Market sa fie ! Sau BSD Market :)) !

 • glm

  daca (app)le se confunda cu (app)lication …

 • mda

 • Tim

  Surprinzator ca au reusit sa o inregistreze ca marca avand in vedere asemanarea cu app(lication) cum bine zicea si glm mai sus. Am crezut ca sunt sanse sa se intample asta cam cat au avut aia sa inregistreze “salam sasesc” :))