iPhone 5 compatibil cu retele LTE va fi lansat in Emiratele Arabe Unite pana la farsitul anului

Operatorul de telefonie mobila Etisalat va lansa anul acesta prima retea 4G din Orientul Mijlocul si CCCO-ul sau Ali Al Ahmad a declarat intr-un recent interviu pentru o publicatie din Emiratele Arabe Unite ca in momentul de fata compania pentru care lucreaz a inceput deja discutiile cu Apple privind lansarea unui model de iPhone compatibil cu retele LTE 4G. In momentul de fata ar fi imposibil ca Apple sa implementeze tehnologie LTE in actualul iPhone 4 deci va fi nevoie de un terminal complet nou si se pare ca iPhone 5 va fi disponibil pana la sfarsitul anului si va fi compatibil cu retelele LTE.

Yes, we are in talks with most smartphone manufacturers including Apple on the rollout of the 4G handset, iPhone 5 later this year. As the first telecom organisation to roll out the 4G network, LTE, in the Middle East, we have already started talking to them for the handsets and chipsets in them.

In SUA Verizon a lansat anul trecut propria retea LTE si anul acesta AT&T va face acelasi lucrui deci e destul de posibil ca Apple sa lanseze un iPhone compatibil cu acest standard avand in vedere ca la nivel global tehnologia LTE incepe sa fie disponibila la tot mai multi operatori. Daca Apple va lansa sau nu un iPhone compatibil cu retele LTE vom afla probabil in toamna cand este zvonita lansarea noului terminal iPhone.