Apple \”hartuita\” de Samsung prin cererea de a vedea iPhone 5 si iPad 3

8

In luna aprilie a acestui an Apple a dat in judecata compania Samsung acuzand-o de incalcarea unor brevete de inventie si de copierea design-ului iDevice-urilor si implementarea sa in seria Galaxy S. Samsung a dat la randul sau Apple in judecata insa compania din Cupertino a obtinut acordul instantei de a vedea prototipuri ale terminalelor din seria Galaxy S pentru a determina daca au fost intr-adevar incalcate brevete de inventie. Samsung a raspuns printr-o cerere in care isi anunta interesul de a vedea prototipuri ale iPad 3 si iPhone 5 acuzand compania Apple de incalcarea unor brevete de inventie prin folosirea in noile terminale ale unor tehnologii proprietare Samsung.

Samsung’s Motion to Compel is an improper attempt to harass Apple by demanding production of extremely sensitive trade secrets that have no relevance to Apple’s likelihood of success on its infringement claims or to a preliminary injunction motion. Apple made a compelling showing in its motion to expedite discovery that Apple needs samples of products that Samsung has already announced, distributed, and described, so that Apple can evaluate whether to file a preliminary injunction motion against those products, which look strikingly similar to the distinctive trade dress of Apple’s current products. Samsung has made no such showing about Apple’s future products. Therefore, Samsung’s Motion to Compel should be denied.

La cererea celor de la Samsung avocatii Apple au introdus o intampinare si o parte din acea intampinare o avem reprodusa mai sus. Avocatii Apple acuza Samsung de hartuire si considera ca prototipurile iPhone 5 si iPad 3 nu ar trebui aratate celor de la Samsung avand in vedere ca nu au fost lansate pe piata. Daca cererea celor de la Samsung va fi acceptata sau nu ramane de vazut insa sansele sunt mici avand in vedere ca iPad 3 si iPhone 5 sunt inca in stadiul de productie. Este interesant modul in care au pus problema avocatii Apple care considera ca, compania pe care o protejeaza este hartuita de Samsung prin cererea de a vedea prototipurile iPad 3 si iPhone 5 insa cred ca avem in fata noastra o usoara exagerare a adevaratei situatii.

Nu trebuie sa uitam ca Samsung si Apple sunt parteneri de foarte multi ani si Samsung livreaza in momentul de fata componente pentru iDevice-uri. Va fi interesant de vazut cum va evolua procesul.