iPhone 4 si solutia de unlock

Astazi Apple a inclus in oferta propriului magazin online din SUA terminale iPhone 4 GSM decodate. Apple vinde de 4 ani terminale iPhone insa niciodata nu a oferit in SUA versiuni decodate ale celui mai popular smartphone de pe planeta. Pana astazi(probabil) Apple avea un contract de exclusivitate cu operatorul american AT&T asa ca toate terminalele iPhone vandute in SUA erau codate pe reteaua AT&T indiferent de unde erau achizitionate. De astazi totul s-a schimbat, Apple vinde terminale decodate in SUA iar asta inseamna ca foarte multi utilizatori vor prefera sa cumpere terminale iPhone direct din SUA la preturi mult mai mici decat oriunde altundeva in lume.

Apple vinde iPhone decodat la pret mai mult decat convenabil, americanii vor putea cumpara terminale iPhone si le vor putea folosi in orice retea insa ce se va intampla cu decodarea? Dev Team se “chinuie” de peste 9 luni de zile sa faca o solutie de decodare pentru iPhone 4 insa daca ei au reusit sa o faca sau nu vom afla abia dupa lansarea iOS 5 cand exista sanse ca aceasta solutie sa fie lansata. Totusi avand in vedere ca americanii au acum posibilitatea de a cumpara iPhone 4 decodat(probabil si iPhone 5), ce rost mai are o solutie de unlock de la Dev Team? Echipa gandeste in primul rand pentru americani, restul lumii cade in plan secund iar in Europa iPhone 4 se vinde decodat in multe tari, deci care ar mai fi rostul?

Chiar daca Apple vinde acum terminale iPhone 4 decodate, inca exista foarte multi posesori de iPhone 4 care poate nu isi vor schimba terminalul sau daca o vor face il vor schimba probabil cu unul tot de la AT&T. In situatia aceasta vor exista in continuare foarte multi utilizatori dornici sa isi decodeze terminalele deci Dev Team va mai exista insa probabil se va implica din ce in ce mai putin in dezvoltarea unor solutii de unlock. Stim deja ca in ceea ce priveste solutiile de jailbreak ei asteapta exploit-uri de la altii deci Dev Team a ramas acum doar un canal prin care exploit-uri pentru iOS ajung la utilizatori insa echipa in sine nu pare a mai fi capabila sa dezvolte ceva nou.