Prima Pagina Apple Google Maps ofera public informatii care ajuta la localizarea utilizatorilor

Google Maps ofera public informatii care ajuta la localizarea utilizatorilor

Cred ca va aduceti cu totii aminte de scandalul Locationgate in care Apple a fost acuzata ca stocheaza date privind locatiile utilizatorilor, date care pot fi foarte usor accesate de altii. Acum scandalul revine insa de aceasta data Google intra in atentia tuturor si problema este mult mai serioasa. Se pare ca atunci cand folosim Google Maps, iDevice-urile noastre si Mac-urile transmit la serverele Google MAC-ul terminalelor noastre sau alte ID-uri de identificare ale componentelor. Acum daca Google ar tine secrete informatiile nu ar fi nici o problema insa Google permite accesarea acestor date de catre oricine si folosindu-le poate fi localizat un Mac/iDevice cu o precizie de aproximativ 100m.

Compania americana Skyhoo wireless  a testat sistemul celor de la Google si folosind un ID de identificare al unor laptop-uri a reusit sa le localizeze pe Google Maps fara nici cea mai mica problema desi respectivele produse nu aveau GPS incorporat. Acum oricine care are adresa MAC a iDevice/Mac-ului vostru ar putea folosi sistemul celor de la Google si Google Maps pentru a va localiza dispozitivul si implicit pe voi oriunde si oricand. Desigur ca localizarea poate fi facuta numai daca sunteti conectati la internet pentru ca fara un GPS serviciul nu are cum altcumva sa functioneze. In testele facute de companie aproximativ 10% din produsele verificate au fost gasite folosind Google Maps si serviciul public de localizare insa desigur ca au stiut si ID-urile produselor respective.

Partea buna este ca daca va fura cineva Mac/iDevice-ul il puteti gasi de indata ce se conecteaza la internet, partea proasta este ca oricine va poate localiza pe voi. In final Google este un fel de “frate mai mare” care controleaza tot.

 • nu ii duce pe hotii nostri sa foloseasca asta, ca daca da ar stii de unde sa ia un mac:))

 • Tigris Regalis

  Hmmm, oare cum or fi căutat? Eu nu mă găsesc introducând codul MAC în căsuța de căutare pe Google sau pe skyhookwireless.com!

 • Tim

  Din punct de vedere al unei companii mi se pare mana cereasca.

 • Andu

  Bravo celor de la google. Oricum in articol zaone mi se pare ca exagereaza enorm cu “ne localizeaza implicit pe noi”. Cn drq sa ne localizeze pe noica doar nu esti timpit sa ii pui serial no. Tau pe net spunand: cn nu are ce face sa ma urmareasca pe mn. Asta e un serviciu facut in special pt recuperarea laptopurilor, etc furate. Si app de Locationgate. Datele din ipad/iph erau trimise la apple pri itubes cu inf detaliate din contul apple iar timpul in care au remediat bugul =))))) scuza apsolut geniala pt o gramada de imbecili, de parca datele ajungeau din gresala acolo, nu a fost decat o perioada in care au ascuns mai bn fisierul care facea asta… Morala o deduceti singuri

 • da se exagereaza pentru mac-ul placii de retea nu se distribuie pe net, ar fi o chestie, ar putea fi banat calculatorul, dar pe net se distribuie doar ip-ul.

 • @zaone: vezi ca e gresit link-ul de la cnet, ai sters ceva din coada :P.

  @restul: si de ce s-ar exagera? Mac-ul chiar este colectat de catre google. Si pentru a demonstra, propun un test ;).

  Go to http://samy.pl/androidmap/index.php , bagati mac-urile voastre si vedeti rezultatul. Mie nu mi-a gasit nimic cand am cautat mac-urie placii wired de pe laptop si cel al iPhone-ului, dar m-a localizat dupa mac-ul placii wireless ;).

  Asa ca think again, putem fi localizati daca cineva are mac-ul nostru. Intr-adevar, este mult mai grav decat scandalul Locationgate.

 • Parerea mea este ca, scandalul acesta a fost aruncat pt. a fi uitat cel cu apple…. daca era sa fie o companie mai mica care faceau lucrul acesta erau mancate dar aici find vb. de … nu o sa fie nimic este doar o bataie intre 2 compani sunt foarte sigur ca, in maxim 1,2 saptamani o sa apara alta stire de senzatie cine stie ce face x firma oricum revenind la subiect sunt de parere ca, informatile personale de orice natura ar trebui sa ramana personale mie unu nu imi comvine sa stie x unde sunt sau incazul celor de a apple sa salveze locatile pe unde merg eu… o zi buna

 • Marian

  Buna ziua. Detin un Iphone 3Gs > 16GB cu Versiunea de ioS 5.1.1 Am instalat Aplicatia Google Maps si nu ma localizeaza. Nu imi arata nicio Harta. imi apare un mesaj, Mesajul care imi apare este: (Nu se poate contacta serverul “Incercati din nou s-au anulati”) Este Bifat la Servicii de Localizare > Google Maps. Va rog sa ma sfatuiti cu un sfat. Astept orice raspuns pe e-mail: cercel_maryan@yahoo.com