Locationgate – drumul spre iOS 4.3.3/4.4

In ultimele zile a fost atat de intens mediatizata problema salvarii locatiilor din iOS de catre iDevice-uri fara ca utilizatorii sa stie de acest lucru. Stirea a ajuns deja la multe televiziuni din SUA si de pe intregul glob deci nu mai vorbim despre ceva ce Apple poate acoperi foarte usor. Compania a fost deja „luata la intrebari” de un senator american si de alte agentii guvernamentale din anumite state europene deci problema e destul de complicata pentru Apple. Totusi, sa nu credeti ca suntem singurele persoane ale caror smartphone-uri inregistreaza date despre locatii deoarece Google a implementat un sistem asemantor in Android insa acolo vorbim despre o protectie mai mare.

Pana in momentul de fata s-a gasit o metoda de a bloca salvarea locatiilor utilizatorilor insa vorbim despre o metoda ce implica jailbreak-uirea terminalului deci nu e accesibila tuturor. John Gruber a spus ca toata aceasta problema ar fi de fapt un bug al iOS si ca Apple o va rezolva intr-un viitor update al iOS, insa oare cand va veni acest update? Eu unul cred ca Apple deja lucreaza la o noua versiune a iOS 4.3.3/4.4 si in urmatoarele saptamani o vom avea disponibila in iTunes.

Pentru Apple problema este foarte delicata avand in vedere ca acum este acuzata de violarea intimitatii utilizatorilor prin acest sistem de salvare a datelor insa trebuie avut in vedere faptul ca aplicatiile din iOS se folosesc de el. Aplicatiile noastre folosesc acel sistem pentru a salva date de geolocatie pentru poze, filme, etc, deci e destul de complicat de modificat intregul sistem insa eu cred ca Apple o va face. Compania trebuie sa o faca deoarece e greu sa iti sustii cauza cand atata lume isi „pune tunurile” pe tine si te intreaba ce faci cu datele respective, cui i le dai si de ce le inregistrezi.

iOS 4.3.3/4.4 este aproape, cred eu, si dupa Paste vom afla probabil zvonuri legate despre posibila sa lanare si despre ce va aduce nou.

Articolul precedentApple are o rezerva financiara de peste 66 miliarde de dolari
Articolul următoruntrackerd 0.3 disponibil in Cydia
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.