iCloud si pericolul pentru abonamentul tau de internet

iCloud reprezinta o metoda foarte utila de a transfera pe serverele Apple si apoi pe orice alt iDevice sau Mac pozele/backup-urile noastre. Serviciul celor de la Apple se va dovedi a fi extrem de util pentru toti utilizatorii si cu siguranta va reduce dependenta de iTunes. iCloud are o functie numita backup si o functie numita PhotoStream care sincronizeaza automat informatii din dispozitivele noastre cu serverele celor de la Apple fara ca terminalul sa ne avertizeze in vreun fel sau sa afiseze vreun status ca se afla in proces de sincronizare.

PhotoStream sincronizeaza automat pozele din terminalul nostru cu alte terminale sau cu iCloud de pe calculator iar functia backup face in mod automat la anumite intervale de timp cate un backup pentru iDevice-ul nostru. In mod normal aceste backup-uri nu necesita foarte mult trafic insa daca aveti un numar mare de poze sau daca instalati mai multe aplicatii atunci exista posibilitatea ca terminalul vostru sa faca upload la cateva zeci sau in rare cazuri chiar sute de MB fara ca voi sa stiti. Unele abonamente de internet taxeaza chiar si 1 euro/MB pentru depasirea traficului initial insa majoritatea reduc doar viteza.

Aveti foarte mare grija cu iCloud deoarece s-ar putea sa va treziti cu trafic in abonament despre care nu ati stiut nimic.

16 COMENTARII

  1. Offtopic: @Zaone,s-au extras castigatorii concursului”castiga-unul-dintre-cele-4-coduri-gratuite-pentru-camera+ ” care s-a incheiat ieri la 12:00?Tnx.

  2. Stai linistit. cel mai probabil sincronizarea se va face prin WiFi si nu 3G. Asta unu..si doi sigur au optiunea de ON/OFF la sync, in Appstore de exemplu, te avertizeaza ca aplicatia ce urmeaza a fi instalata e destul de mare iar tu este pe 3G.

  3. yo stiu ca la trafic se contorizeaza doar download-ul … adica uploadul nu se pune … deci daca face backup, sau salveaza poze atunci inseamna doar upload… corectati-ma daca gresesc 🙂 … yo am internet de la vodafone 250 mb trafic (prima luna si e gratuit) si in contul meu de client sau cand dau la cost control, imi apare cat am consumat din internet atat cat am la usage in telefon la download … upload-ul nu mi se contorizeza se pare si am intrebat si la relatii cu clientii si mi-au confirmat si ei

  4. In keynote Steve Jobs a zis ca sincronizarea se va face prin Wi Fi. Sigur ca asta nu exclude 3G, dar ar fi logic sa se limiteze la Wi Fi sau sa poti bloca traficul pe 3G.

  5. Gresesti.
    Dar nu va faceti griji, cand se seteaza iCloud pe telefon ai optiune din cate stiu sa mearga functia asta pe 3G si WiFi, ii dai OFF la 3G si gata.

  6. Atunci cand tu uploadezi o poza oriunde ai face asta, telefonul trimite o informatie catre serverul catre care uploadezi ca sa verifice daca serverul e disponibil – chestia asta genereaza trafic de upload. Atunci cand serverul primeste solicitarea de la telefonul tau, raspunde inapoi ca sa anunte telefonul ca e disponibil si poate incepe uploadul – chestia asta genereaza trafic de download. TOT TRAFICUL SE TARIFEAZA INDIFERENT DE UPLOAD SAU DOWNLOAD.

  7. la vodafone se pune doar download-ul … am 103 mb consumati in contul de client care e la fel cu cat imi arata la usage in telefon la received… la upload am vreo 17 mb care nu apar la traficul consumat cand dau la cost control sau in contul din myvodafone … poate e vreo eroare de la ei ca ar fi trebuit sa am 120 mb consumati, si nu 103 cat imi apare la received in telefon … si am si sunat la relatii cu clientii si mi-a confirmat ca doar downloadul se contorizeaza la trafic … poate la cosmote sau orange e altfel … mai are cineva net la vodafone? yo am pe cel de 250mb care costa 4 euro, si il am activat de pe 1 iunie si e gratuit pt ca e prima luna …

    P.S.: precizez ca nu am uploadat poze sau alte prostii pe 3G … doar messenger, facebook, mail sau idevice.ro unde am dat cate un comment si care sa conteze la upload … de aia am 17,3 mb upload in 16 zile de folosire care nu apar contorizati la trafic in contul meu de abonat sau cost control

  8. back-up-ul se face doar cand este conectat la o sursa de curent (si probabil asta insemana 90% acasa, sau undeva unde exista un wi-fi)

  9. Eu zic sa nu va incante asa tare cloud. Mai toate sistemele cloud au cazut prada hackerilor.
    Si Apple nu e grozav la securitate in ultimul timp.

  10. @adidas: Sincronizarea cu iCloud se face si prin Wi-Fi si prin 3G, asta este sigur.
    @Cosmin Razvan: Se contorizeaza si download si upload.
    @razvanrazy; Aia e doar pentru Wi-Fi Sync.
    @zeitgeist: True, din pacate este riscant.

  11. Backup si arhivare se face automat, dar se poate debifa din setari. (se face 3g si wifi)
    Iar sincronizarea wireless (care nu are treaba cu backup-ul pe icloud), wifisync sa face numai cand device-ul e conectat la o sursa de curent