Project Spartan: FaceBook isi face propriul magazin de aplicatii dedicat utilizatorilor de iDevices

Project Spartan este un nou proiect la care FaceBook lucreaza de ceva vreme si care, conform celor de la TechCrunch, va rivaliza cu App Store-ul celor de la Apple, intr-o anumita masura. FaceBook intentioenaza sa construiasca o platforma web facuta in totalitate in HTML 5, platforma pe care va oferi posesorilor de iDevices aplicatii web asemanatoare cu cele oferite de catre Apple. Ideea este ca utilizatorii sa poata folosi Safari sa acceseze noul magazin virtual al celor de la FaceBook unde vor gasi tot felul de aplicatii de la jocuri pana la reviste, toate desigur platite si toate accesibile exclusiv prin internet.

Project Spartan ar fi construit in scopul de a elibera utilizatorii de restrictiile celor de la Apple iar sistemul in sine ar functiona cam asa: accesam pagina web, ne este afisata o lista de aplicatii, cumparam una si ea este incarcata direct un browser si doar acolo o putem folosi. Aceste aplicatii ar urma sa fie achizitionate folosind anumite credite care vor trebui cumparate de la FaceBook si care vor fi disponibile in conturile noastre pentru a fi folosite chiar si cu alte aplicatii disponibile pentru platforma PC a FaceBook. Partea ce mai proasta este ca nu putem accesa acele aplicatii fara internet insa chiar si in cazul utilizarii internetului nu vom putea folosi aplicatiile in acelasi mod precum cele 3rd party sau native pentru iOS. Nu vom putea folosi aplicatiile fullscreen, probabil nu vom beneficia de multitasking si cine stie ce alte limitari vor mai fi impuse.

Ideea celor de la FaceBook este buna pana intr-un anumit punct, dependenta de internet. Probabil magazinul lor nu va avea parte de un succes prea mare insa poate in final nici nu va mai fi lansat.