Prima Pagina aplicatii Project Spartan: FaceBook isi face propriul magazin de aplicatii dedicat utilizatorilor de...

Project Spartan: FaceBook isi face propriul magazin de aplicatii dedicat utilizatorilor de iDevices

Project Spartan este un nou proiect la care FaceBook lucreaza de ceva vreme si care, conform celor de la TechCrunch, va rivaliza cu App Store-ul celor de la Apple, intr-o anumita masura. FaceBook intentioenaza sa construiasca o platforma web facuta in totalitate in HTML 5, platforma pe care va oferi posesorilor de iDevices aplicatii web asemanatoare cu cele oferite de catre Apple. Ideea este ca utilizatorii sa poata folosi Safari sa acceseze noul magazin virtual al celor de la FaceBook unde vor gasi tot felul de aplicatii de la jocuri pana la reviste, toate desigur platite si toate accesibile exclusiv prin internet.

Project Spartan ar fi construit in scopul de a elibera utilizatorii de restrictiile celor de la Apple iar sistemul in sine ar functiona cam asa: accesam pagina web, ne este afisata o lista de aplicatii, cumparam una si ea este incarcata direct un browser si doar acolo o putem folosi. Aceste aplicatii ar urma sa fie achizitionate folosind anumite credite care vor trebui cumparate de la FaceBook si care vor fi disponibile in conturile noastre pentru a fi folosite chiar si cu alte aplicatii disponibile pentru platforma PC a FaceBook. Partea ce mai proasta este ca nu putem accesa acele aplicatii fara internet insa chiar si in cazul utilizarii internetului nu vom putea folosi aplicatiile in acelasi mod precum cele 3rd party sau native pentru iOS. Nu vom putea folosi aplicatiile fullscreen, probabil nu vom beneficia de multitasking si cine stie ce alte limitari vor mai fi impuse.

Ideea celor de la FaceBook este buna pana intr-un anumit punct, dependenta de internet. Probabil magazinul lor nu va avea parte de un succes prea mare insa poate in final nici nu va mai fi lansat.

 

 • Cashix

  Ma face sa ras poza 🙂
  Toti cred ca si-ar dori asta dar nu va reusi nimeni in viitorul apropiat.
  In html5,javascript si css nu vad sa ruleze un joc gen infinity blade sau real racing,poate daca va fi creat in webgl…

 • zaone, dar appstore din apple de ce este dependent, de curent? nu este cam aiurea spus, si de ce nu pot face o app de genul lui appstore si de acolo sa cauti restul de app care bineinteles vor merge tot cu net….

  eu fara net fara iphone este ca si cand as avea un oarecare telefon, in afara de ipod, nu prea ma ajuta nimic cand sunt offline. am zis EU.

 • Daca nu se instaleaza in tel precum cele din app store e cam aiurea sa platesti ceva ce ramane online.cred ca vor face doar ca aplicatiile actuale din facebook si ce mai au ei acolo sa ruleze perfect pe iphone.filmari,etc

 • Luca

  Ati inebunit toti cu niste jocuri,peste putin timp voi intelege ca majoritatea celor din romania cumpara smartphone sa se joace,pt calitati grafice si viteza procesoarelor,in rest nu sunt interesati de altceva,mha……………………………………

 • @ Mihai chirita, AppStore e dependent de net, dar 90% din app din el nu. aplicatiile din mag facebook sunt accesibile via um browser de internet

 • Daca cei de la FaceBook chiar vor realiza cele mai insus mentionat, si vor pune in cap pe cei de la Apple si cam atat. Succesul nu e o varianta pentru ei, doar esecul.

 • @Mihai Chirita: AI nevoie de internet pentru a juca Angry Birds? Daca raspunsul este nu atunci intelegi de ce platforma facebook este un fail.

 • tu stii bine ce se intelege din exprimarea ta, asa ca nu da cu batu in balta inca o data. ai facut referire expres la store nu la aplicatii.

 • Eu nu vreau decat sa faca Facebook pentru iPad si in rest nu prea ma intereseaza !

 • @Mihai Chirita: Ai inteles extrem de bine ce am vrut eu sa zic, la fel ca si altii, insa dintr-un motiv sau altul intorci moneda pe toate fetele. Nu deveni un fel de tigris care e cearta singur cu 3 nick-uri diferite.

 • eh lol nu asta, fac:))) nu stiu evit sa citesc toate comentariile, eu asta am inteles, asta am crezut ca mi se transmite, asa sunt eu intradevar unul care desface firul in 4, ai nevoie si de critici, tre sa faci si fire albe

 • B06DAN

  Da are dreptate baiatul. Nu ai de ce sa te superi zaone.

 • @Mihai Chirita: You have no idea cate fire albe am la 24 de ani.