Prima Pagina aplicatii O mica problema cu notificarile si cateva statistici pentru iDevice.ro

O mica problema cu notificarile si cateva statistici pentru iDevice.ro

De cand am iOS 5 am observat o problema putin cam deranjanta din punctul meu de vedere. Notificarile push pentru aplicatii nu functioneaza bine atunci cand se face trecerea de la o retea Wi-Fi la o retea 3G chiar daca respectiva conexiune 3G este deschisa “sub” cea Wi-Fi. Si la aplicatia iDevice.ro, si la Twitter sau FaceBook am observat ca daca treceam de pe Wi-Fi pe 3G nu primeam notificare pentru un mesaj trimis la scurt timp dupa schimbarea conexiunii insa notificarile urmatoare le primeam fara probleme. Nu stiu daca ati intampinat asa ceva sau nu insa la mine problema se manifesta, impreuna cu sunetul intarziat pentru anumite notificari.

A doua parte a discutiei se va axa pe iDevice.ro si situatia sa actuala. Ma bucur sa vad ca in momentul de fata peste 7000 de utilizatori acceseaza zilnic iDevice.ro si ma bucur la fel de mult sa stiu ca aproape 4000 dintre voi sunt abonati la notificarile Push trimise de aplicatia iDevice.ro. iDevice.ro aduna cea mai mare comunitate a utilizatorilor de iDevices din Romania si vreau sa va multumesc voua ca ati facut din iDevice.ro cel mai citit blog tehnologic din Romania.

Avand in vedere numarul mare de utilizatori abonati la notificarile Push va anunt ca in perioada urmatoare veti primi mai putine notificari deoarece am depasit numarul lunar de mesaje push pe care le pot trimite gratuit si tot ceea ce se trimite de maine incolo se plateste si este destul de scump. Daca nu primiti push chiar la fiecare articol asta nu inseamna ca articole noi nu sunt publicate pe blog, iDevice.ro este actualizat in mod constant si chiar daca notificarile vor veni mai rar pentru cateva zile, site-ul va fi actualizat la fel de des.

Va multumesc din nou si va astept aici zilnic, va fi o vara foarte foarte interesanta avand in vedere ca mai multe versiuni beta ale iOS 5 vor fi disponibile si cel mai probabil vom afla si mai multe informatii despre posibilul iPhone 5. Pe langa informatii am pregatite si cateva surprize pentru voi in cursul verii asa ca va recomand sa stati prin preajma.

 • razvanrazy

  Poate e doar la mine, dar am impresia ca se trimit mai multe notificari decat e nevoie. Nu o data am patit sa vad un numar (de ex 12) in coltul aplicatie si cand intru in aplicatie, sa fie doar 2-3 articole noi. Care e faza cu asta ?

 • Da, e tot un bug al alora unde avem notificarile, nu se trimit mai multe dar arata asa in badge.

 • Claudiu

  Nu vreau sa fiu rau, dar site-urile si forumurile cu atatia utilizatori inregistrati castiga ceva bani din publicitate, cu care s-ar putea plati traficul suplimentar de mesaje push. Gresesc undeva?

 • Da, gresesti. Costa 500$ pe luna un abonament care ar acoperi push-urile suplimentare iar eu nu am atatia prieteni la Bucuresti care sa imi ofere bani indeajuns de multi pentru a acoperi un asemenea abonament plus costurile cu intretinerea iDevice.ro.
  Ca si cost suplimentar, fiecare push costa 4$. Ma rog, o rezolvare voi gasi insa pana atunci se va “strange” putin cureaua la push`uri cateva zile.

 • cum adica fiecare push, fiecare push nou sau push per user?

 • 1 push este trimis la 4.000 de utilizatori, feicare push suplimentar peste limita mea costa 0.001$.

 • pai si care este limita ta? 4000 x 0,001 da este 4, dar astia sunt suplimentari?

 • 1 milion de mesaje sunt gratuite. Da, dupa ce depasesc 1 milion platesc tot ce se trimite.

 • deci apple face garla bani si din push, un milion presupun ca sunt lunar, si daca ai 10 stiri pe zi adica 300 pe luna la 4000 de useri ar fi 1,2 milioane deci depasesti, si cred ca ai mai mult de 10 in medie, asta cumva te-ar obliga sa reduci continutul, sau sa fii mai dur si tu cu politica de ads

 • Apple nu are asemenea servicii, e un sistem separat, ma rog. Luna viitoare o scot eu la mal, problema era doar acum.

 • Luca

  Zaone iti dau o ideeeeee 🙂 🙂 🙂 🙂
  in momentul in care nu mai ai mesaje poti scrie pe pagina ta de facebook si cine e curios va intra si le va citi,pana in momentul unui nou inceput de luna 🙂

 • Lol pai oricum dau share la articole si pe facebook si pe Twitter. Ideea este ca notificari vor veni, poate unii se vor bucura ca nu vor mai primi 20+ notificari pe zi in urmatoarele zile.
  In ultima instanta exista optiunea donatiilor.

 • attilar1

  si daca faci un cont sau nu stiu ce unde ar dona fiecare 0,5 € pe luna ce ar fi?

 • S-ar putea sa nu fie nevoie.

 • Marepere

  Aproape aceeasi treaba mi se intampla sie mie dar pe ios 4.33 cu notificarile/textele. Si pe facebook si pe idevice.ro cand sunt pe wifi de multe ori daca trimit un text imi apare virtual trimis dar el nu exista pe siteul respectiv. Daca intru de pe un desktop ele nu exista scrise pe siteurile respective.

 • Markus Sorin

  Eu cred ca am avea nevoie de o singura notificare pe zi, si atunci sa pui toate articolele de-odata, iar notificarea sa ne anunte doar ca atunci e “magic moment of the day”:))!

 • Adi

  Salut, sincer îți spun ca am șters aplicatia voastra dupa doar câteva ore, pentru ca nu îmi place sa primesc push-uri
  Te urmăresc cu mare plăcere pe facebook unde citesc fiecare articol 🙂 multă bafta in continuare.

 • Poti sa blochezi push-urile daca nu iti plac.

 • Adi

  I know, dar m-am obisnuit pe facebook sa citesc ceva cand intru sa nu intru degeaba 😉