Apple breveteaza tehnologia multitouch, competitorii nevoiti sa o licentieze?

In 2007 Apple lansa primul model al iPhone cu un ecran touchscreen capacitiv care uimea lumea. Atunci telefonul celor de la Apple avea sa fie laudat pentru ecranul extrem de bine facut si pentru modul in care interactiunea utilizatorului era inregistrata iar competitorii companiei se grabeau sa produca ecrane folosind tehnologii similare. Desi au trecut atatia ani iata ca Apple a primit in sfarsit un brevet de inventie pentru tehnologia multitouch folosita in toate iDevice-urile sale, brevet de inventie care se va dovedi util in viitorul apropiat cand probabil Apple va incepe sa ceara bani de la competitorii care folosesc aceasta tehnologie in propriile terminale.

A computer-implemented method, for use in conjunction with a portable multifunction device with a touch screen display, comprises displaying a portion of page content, including a frame displaying a portion of frame content and also including other content of the page, on the touch screen display.

Samsung, HTC, Nokia, RIM si Motorola se numara printre gigantii care folosesc tehnologia multitouch in propriile terminale si probabil Apple ii va chema in judecata pentru a ii obliga sa licentieze aceasta tehnologie. Pentru Apple acest brevet reprezinta o arma pe care o va folosi cu siguranta insa instantele de judecata americane vor decide daca Apple o foloseste cu sau fara drept. Tehnologia multitouch a revolutionat modul in care folosim nou telefoanele mobile si in momentul de fata un smartphone fara multitouch este de neimaginat.