iOS 5 contine informatii despre o noua versiune a aplicatie Maps

De foarte multa vreme se zvoneste ca Apple ar putea lansa o noua versiune a aplicatiei Maps care ar functiona in baza unor harti oferite de o companie de cartografiere cumparata de catre Apple acum cativa ani. Inaintea WWDC 2011 Google a anuntat ca Apple a prelungit contractul prin care a licentiat posibilitatea de a folosi serviciul Google Maps pentru aplicatiile sale si atunci toate sperantele privind un sistem turn-by-turn de navigatie au disparut. In iOS 5 Apple a introdus o noua sectiune numita Map Data in care listeaza o serie de specificatii cu privire la modul in care pot fi folosite informatiile aplicatiei Maps si API-urile puse la dispozitie de catre Apple pentru dezvoltatori.

In acea lista Apple mentioneaza foarte multe companii care produc si comercializeaza software de navigatie prin GPS insa Google nu este mentionata si se speculeaza ca Apple ar putea pregati un sistem propriu de navigatie. Intre acele companii exista 2 numite Urban Mapping si Waze care sunt trecute ca oferind servicii despre care am vorbit pana acum in cateva brevete de inventie inregistrate de catre Apple. Cele 2 companii ar oferi informatii in timp real despre traficul din zonele in care urmeaza sa calatorim dar si informatii despre acele zone(rata criminalitatii, indici economici, etc) si de aici unii au tras concluzia ca Apple pregateste ceva. Daca Apple testeaza un sistem propriu de navigatie atunci probabil il vom avea disponibil undeva in viitor insa in iOS 5 e putin probabil sa apara.

3 COMENTARII

  1. Am testat si eu aplicatia Waze din AppleStore si e chiar utila daca mai sunt useri care o folosesc in timp real. Am evitat de cateva ori unele zone foarte aglomerate din oras datorita unor user care, folosind aplicatia activa si fiind in trafic, au updatat situatia traficului din zona in care se aflau.

    @zaone: Ti-am trimis un mail sa o testezi si sa-i faci un review daca vrei.

    Singurul lucru care nu e deloc convenabil e ca uneori supraincalzeste terminalul.