Prima Pagina games Blizzard ar putea porta World of Warcraft pe iOS

Blizzard ar putea porta World of Warcraft pe iOS

Blizzard, unul dintre cei mai mari producatori de jocuri din lume, are in plan o posibila portare a celebrului joc World of Warcraft si pe platforma iOS. In momentul de fata World of Wacraft este jucat de 12 milioane de gameri din intreaga lume, gameri care trebuie sa plateasca un abonament lunar la Blizzard pentru a avea acces la serverele companiei. Cei de la Eurogamer au discutat cu anumiti membri ai Blizzard care sustin ca provocarea cea mai mare in portarea acestui joc pe platforma iOS sta in modificarea modalitatii de control a jocului pentru a fi compatibila cu ecranele touchscreen. Din punct de vedere grafic ar fi destul de simplu de portat jocul insa problema modificarii sistemului de control este principalul impediment.

Everyone I know here has an iPhone or an iPad so we’re huge fans of the hardware,” he said. “If we could make the right game changes to make that work, it’s something we’d be interested in. It’s not something you’re going to see in the next week or two, but it’s the kind of thing we’re always looking at. That’s a really big topic. The one [issue] that comes to mind is that WOW is designed for use of a mouse and a keyboard and we haven’t yet seen a console solution that lets us replicate it easily. I suspect that we would also want to own a lot more of the back-end than most console companies would be willing to let us have. Right now we’re being pretty successful just supporting the PC and Macintosh. We’d love to do it if it ever made sense – I’m sure we would.

Greg Street, seful echipei de designeri de la Blizzard, sustine ca in cateva luni echipa sa ar putea avea o versiune functionala a jocului ce ar putea rula pe platforma iOS. Daca se va reusi dezvoltarea unei versiuni pentru iDevices atunci cei de la Blizzard vor avea acces la un magazin de aplicatii din care cu siguranta vor atrage enorm de multi fani ai jocului care desigur ca vor fi dispusi sa plateasca un abonament lunar pentru a juca pe serverele companiei. Pana una alta avem Order & Chaos al celor de la Gameloft care in mare este o clona a World of Warcraft.

There aren’t a lot of sweeping class changes this time around, no-one was totally rebuilt since the Cataclysm launch. We had to adjust some things that didn’t work out quite the way we had hoped and tweaked some numbers around. There are a few mechanics changes, but hopefully it won’t feel too overwhelming for players logging in.

 • Share it please.

 • Chitzy

  Zaone sunt 12 milioane de jucatori (nu chiar zeci de milioane :P). Si eu ca fan al acestui joc zic ca daca ar face treaba asta cu siguranta nu s-ar infige nimeni sa-l ia pentru ca jocul este extrem de complex ca grafica, ambient si etc si ar fi un fail sa faci un joc de 2-3 nivele doar sa-l poti juca pe iPad sau iPhone. WoW este un joc mult prea vechi si mult prea transformat pentru un PC unde sa ai loc sa te manifesti, sa ajungi sa il restrangi pe un asa ecran…si mai ales Touch…chiar vorbeam cu un prieten (coleg de server cu mine) cum ar fi sa faci raiduri pe Touch…cred ca ar fi super incomod si etc pentru ca are destule butoane (ajungi pana la 10) si alte Macro-uri etc…ar fi imposibil sa joci pe Touch asa ceva…dar l-as lua un mic demo sa vad ce le-a trecut prin cap :P. Spun toate astea din perspectiva unui Jucator de WoW cu vechime in domeniu de 5 ani

 • Costinvlad

  mult prea complex pt un device asa mic

 • Chitzy

  Zaone astia 115 milioane sunt pe serverele piratate. Pe serverele Oficiale ale Blizzard sunt inscrisi cu abonament lunar 12 milioane…A fost prilej de sarbatoare anul trecut la atingerea acestei cifre 😛

 • Marean Careste

  Mai 2011:

  http://wow.joystiq.com/2011/05/09/world-of-warcraft-dips-to-a-mere-11-4-million-subscribers/

  Au fost 12 milioane, au scazut la 11.4. Retineti, inseamna subscriptii (conturi) iar nu jucatori. Eu pot sa am doua-trei conturi de wow si sa joc doar pe unul.

  Aici e press release-ul de la Activision:
  http://investor.activision.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=575495

  Anyway, portarea pe ios ar fi binevenita, insa nu se va putea face multe, mai ales pe iphone. Un farm, niste dailies, ceva trade, chat etc.

 • Ok, 12 it is.

 • eqro

  O sa aiba succes mare avand in vedere ce succes a avut Order&Chaos.Eu sunt amator de jocuri online pe iphone. Daca nu sunt online devin plictisitoare.

 • Tigris Regalis

  “Producătorul” Blizzard este de fapt o divizie a EA, nu? Iar EA are experiență la portarea pe iOS!

 • Vladel

  Eu zic ca nu au nimc de pierdut cine vrea si poate sal joace ee pe iphone il joaca. Numai ca chear o sa dristruga vietii.