Mii de tablete iPad 2 importate in Romania, cateva sute vandute la lansarea oficiala

13

Vineri a avut loc lansarea oficiala a tabletei iPad 2 in Romania, o lansare care nu a generat atat de mult interes pe cat s-ar fi asteptat unii. Cei de la ziarul financiar au discutat cu directorii eMag si iStyle care sustin ca au vandut 270 de tablete iPad 2 in ziua lansarii, o buna parte dintre ele prin magazinele online. Vineri la ora 18:00 la unul dintre centrele iStyle din Bucuresti doar un singur client astepta lansarea oficiala a tabletei in Romania si aici cred ca este descris cel mai bine interesul romanilor pentru o tableta care in Romania este disponibila de cateva luni.

De vineri până duminică numărul tabletelor iPad 2 vândute a trecut de 170, a precizat pentru ZF Dora Popeneciu, director general iStyle România, unul dintre cei mai mari reselleri ai Apple pe piaţa locală. “Din cele 170 de unităţi, am vândut 40 prin intermediul magazinului online”, a spus Popeneciu. Compania a importat momentan un număr de 1.000 de iPad 2.

La eMag, cel mai mare retailer IT&C local, peste 100 de iPad 2 s-au vândut în câteva zeci de minute, a precizat pentru ZF Radu Apos­tolescu, vicepreşedinte al eMag. “Am epui­zat peste 100 de bucăţi în mai puţin de o oră”, a spus Apostolescu, fără a oferi alte detalii. “Stocul este foarte limitat deocamdată, spe­răm să se rezolve rapid săptămâna viitoare”, a adăugat el.

iStyle spune ca a importat 1000 de tablete iPad 2 si a vandut doar 17% dintre ele, semn ca se asteptau la o cerere destul de mare insa s-au trezit ca lumea nu e chiar atat de interesata de o tableta pe care multi o au deja. eMag spune ca stocul de tablete este limitat, iStyle vinde doar 170 din 1.000 si presupun ca Media Galaxy/Altex/Idea Store sau Re-store nu au avut vanzari prea grozave. Daca iPad 2 s-ar fi vandut prin operatori la pret subventionat atunci cu siguranta cererea ar fi fost mult mai mare insa in conditiile acestea probabil acele 1000 de unitati se vor vinde destul de greu.

In general lansarea unor produse Apple genereaza interes foarte mare iar luna trecuta lansarile din Rusia si Ucraina au adunat zeci de oameni la magazinele resellerilor de produse Apple. In Romania situatia economica actuala si preferintele romanilor favorizeaza vanzarea terminalelor iPhone si stim prea bine ca atat la Orange cat si la Vodafone si Cosmote au fost cozi anul trecut cand s-a lansat iPhone 4. Este lansarea iPad 2 in Romania un esec? Nici pe departe, preturile au scazut, cateva sute de oameni sunt acum mai fericiti si privim cu interes spre Craciun cand iPhone 5 va ajunge in Romania, la 3 luni de la lansarea oficiala.