Prima Pagina Apple Time Capsule echipata cu HDD-uri destinate desktop-urilor

Time Capsule echipata cu HDD-uri destinate desktop-urilor

Saptamana trecuta Apple a lansat 2 noi versiuni ale Time Capsule care acum poate fi achizitionata cu un hard disk de 2 sau 3 TB. Apple promoveaza Time Capsule pe site-ul sau drept un produs echipat cu hard-disk special facut pentru servere, adica hard disk-uri rapide si durabile. Partea proasta este ca in Time Capsule se ascunde un hard-disk Western Digital Caviar Green SATA II care este vandut drept hardware destinat desktop-urilor si in nici un caz serverelor. Hard Disk-ul respectiv poate fi achizitionat in momentul de fata de pe Amazon.com pentru doar 80$ insa Time Capsule costa nu mai putin de 299$, o diferenta de pret destul de mare pentru un produs care nu este conform cu specificatiile prezentate pe site.

Informatiile au fost descoperite de un site din Franta care a desfacut Time Capsule pentru a vedea ce se ascunde inauntru si a descoperit cu stupoare acel Western Digital Caviar Green. In final conteaza ca Time Capsule sa isi faca treaba cum trebuie, sa tina datele in siguranta si sa le “livreze” catre utilizator cat mai rapid.

  • Pai asta nu e inselaciune/furt ? Sau ce inseamna ?

  • Tudor

    Asta inseamna Apple, lucruri obisnuite la suprapret.

  • Andrei

    Ala e doar HDD-ul… time capsule implica si un router wifi n care mai costa si ala ceva + un print server. Daca adaugi si partea de software ( samba server + backup solution ) nu cred ca se ajunge chiar la acei 299$ dar oricum e un device impresionant la un pret decent.