Prima Pagina aplicatii Cum te poate convinge Apple sa renunti la piratarea aplicatiilor

Cum te poate convinge Apple sa renunti la piratarea aplicatiilor

Ieri a aparut o stire foarte importanta care a fost usor trecuta cu vederea de multi. In Taiwan Apple da utilizatorilor posibilitatea ca in maxim 7 zile de la achizitionarea unei aplicatii sa ceara banii inapoi pe ea. Apple a fost obligata de guvernul din Taiwan sa introduca aceasta masura si spre surprinderea tuturor compania a cedat desi Google nu a facut inca acest lucru. Pentru Apple este o premiera avand in vedere ca in nici o alta tara nu are o asemenea politica desi permite utilizatorilor sa ceara banii inapoi pe aplicatii daca au motive intemeiate sa faca acest lucru.

Desi nu sunt publice regulile privitoare la returnarea banilor, presupun ca este o masura similara cu cea de la noi care ne permite sa returnam orice produs cumparat online in maxim 10 zile de la achizitie indiferent de motiv. Prin aceasta modificare a politicii sale Apple a stabilit un precedent de care multi vor profita in ideea de a forta compania sa ia masuri similare si in alte tari. SUA, Marea Britanie, Franta, Italia, Japonia ar putea fi urmatoarele tari in care Apple si-ar putea schimba politica si daca va fi asa atunci oricine ar putea returna aplicatii la discretie.  O asemenea masura ar reduce considerabil numarul celor care pirateaza aplicatii deoarece acum nu vor mai avea nici un motiv sa faca acest lucru din moment ce pot cumpara un joc pe care in 7 zile il termina sigur si probabil nu vor mai dori sa il mai joace.

Pe voi v-ar convinge o asemenea masura sa renuntati la piratarea aplicatiilor? Daca nu, ce fel de masura v-ar convinge?

 • Share it please!

 • Flops

  Pe mine m-ar convinge, si as returna aproape toate aplicatiile. Poate as opri cate una rar, dar asa nu cumpar niciuna. Intrebarea e daca pot sa o mai cumpar si sa o returnez a doua oara

 • Fador Calin

  Dar din cate stiu noi ramanem si cu aplicatiile…
  @zaone Read the mail

 • amber099

  si asa appstore o sa devina un magazin de inchirieri: ai nevoie sa pleci in vacanta de gps, il inchiriezi 7 zile :). totusi am o vaga banuiala ca apple va pune o limita de aplicatii returnate lunar, sau sa retina un 10% din valoarea aplicatiei daca este returnata

 • ion100

  Mi se pare cam mult 7 zile, cred ca daca ar fi sa se aplice ideea asta, vreo 5 ore sunt suficiente sa te convingi daca iti place sau nu aplicatia; ar fi dezastru la romani sa fie limita de 7 zile, nu s-ar mai cumpara vreo aplicatie, la ce neam suntem…Nici ei nu sunt prosti, cred ca nu va fi in veci limita de 7 zile pentru returnare valabila in Romania. Intr-adevar e f necesara o asemenea masura din partea lor, pentru ca cele mai multe aplicatii chiar nu iti sunt folositoare, dar nu iti poti da seama decat dupa ce le instalezi..si cred ca sunteti cu totii de acord..

 • razvanrazy

  Cred ca va fi nevoie de un motiv plauzibil pentru returnarea unei aplicatii si cred ca vei avea o limita pe luna/saptamana de returnat. Nu sunt chiar atat de prosti astia de la Apple.

 • lexen

  @ amber099 : +1 …. fix la asta ma gandeam si eu 🙂

 • amber099

  si oricum, aceste returnari sunt tot in dezavantajul nostru, caci dezvoltatorii vor inceta sa mai scoata aplicatii noi si updateuri daca nimeni nu cumpara

 • REDman

  eu cred ca cea mai buna masura ar fi crearea unui mod de a lua aplicatiile ca si demo pentru o anumita perioada (eventual si cu functionalitate limitata intr-un fel). la sfarsitul perioadei demo sa ai optiunea de a cumpara varianta completa sau sa nu mai poti folosi aplicatia (ceva de genul cand intrii in ea sa iti spuna ca perioada demo s-a terminat si pentru a putea folosi aplicatia, trebuie sa cumperi varianta full). asa s-ar mai duce inca un motiv de jailbreak (eu nu cumpar o aplicatie pana nu vad ce este de capul ei sau daca isi merita banii. in afara de igo, imovie si nfs shift am toate aplicatiile cumparate, dar nu le-am luat pana nu le-am incercat din installous, asta din peste 100 de aplicatii luate, 70 instalate pe tel +ca incerc mereu aplicatii noi)

 • LeonFR

  Nop

 • cucubau

  Mie mi se pare ca niciunul dintre cei care ati comentat mai sus nu ati inteles nimic din mesajul articolului, ci ganditi ca romanul de rand, spun asta pentru ca ati scapat din vedere cel mai important lucru: e nevoie de un MOTIV INTEMEIAT! pentru a se returna banii dati pe achizitia aplicatiei.
  Nu cred ca o sa poata cumpara cineva de ex Igo primo, si dupa 5 zile sa bage motiv de refuz : nu-mi place grafica, m-a bagat odata pe interzis, papa bateria prea tare, etc
  Singura scuza de acceptare a returnarii de bani va fi contradictia dintre descrierea caracteristicilor aplicatiei si adevaratele aptitudini/performante.