2 povesti \”incredibile\” legate de terminale iPhone

Prima poveste are in prim-plan o femeie din SUA care si-a lasat terminalul iPhone pe acoperisul masinii si a plecat sa isi faca treburile prin oras. Desigur ca terminalul a cazut si cel putin o masina l-a calcat deoarece femeia s-a intors in acelasi loc pentru a il recupera si a gasit cateva urme de cauciuc pe carcasa care ii proteja terminalul. Spre surprinderea ei dispozitivul nu avea nici o zgarietura si functiona fara probleme desi avea pe ecran doar o folie de protectie si o carcasa in partea din spate. Lasand la o parte “neatentia” femeii, povestea “incredibila” nu se termina aici deoarece persoana in cauza i-a trimis un email lui Steve Jobs in care i-a explicat tot ce s-a intamplat si l-a intrebat de ce ar avea nevoie de un iPhone 5 daca iPhone 4 este atat de bun?

This is my thank you note for making an incredible product that is also klutz-proof. If the iPhone 5 just happens to be nuclear war proof, I will have to upgrade, because I will inevitably find a nuclear war to drop it in.” And signs off: “An Apple fan for life, mostly because my iPhone will survive my hijinks.

Concluziile le trageti singuri.

A doua poveste se axeaza in jurul modului in care un iPhone si Weibo au fost folosite pentru a reuni o mama si o fiica despartite timp de 5 ani de zile. “Incredibila” este si aceasta poveste deoarece o femeie a oprit pe strada un necunoscut cerandu-i sa ii faca o poza cu tableta sa iPad si sa o puna pe Weibo(Twitter-ul Chinei) in ideea ca fiica sa ar putea sa o vada si sa o caute. Barbatul avea o tableta iPad Wi-Fi insa avea si un iPhone cu care i-a facut poza si a publicat-o pe Weibo. 100.000 de retweet-uri mai tarziu poza ajunge si la ochii fiicei femeii care a inceput sa o caute si in final a reusit sa o gaseasca, totul multumita tehnologiei.

Desi par greu de crezut, astfel de povesti se intampla in realitate insa putine dintre ele sunt mediatizate.

41 COMENTARII

  1. a doua poveste nu vad sa aiba legatura cu iphone, ipad etc, la fel de bine putea fi oricare alt device, ca a fost sa fie un iphone care a facut poza nu are legatura ca fiica a gasit-o pe weibo… legatura aici este cu tehnologia si cu site-ul de socializare

  2. Povesti vechi! Gizmodo a calcat cu un tanc prototipul acu un an si nu a avut nici pe reaq. numa ca avea un milimetru grosime si a ramas asa inghetat! 🙂

  3. ….cred ca cel putin prima poveste, este compusa de departamentul de marketing al apple….vad ca din timp in timp, au ei grija sa mai apara cate ceva incredibil cu un idevice in rolul principal…:)
    Cat despre a doua, daca femeia aia avea habar de weibo, sigur ar fi avut ea un smartphone sau ar fi mers la o sala de net sa-si faca o poza cu webcam-ul, daca tot erau despartite de 5 ani….sau a asteptat nerabdatoare in strada un domn milos cu un device de la Apple….
    ….ce sa mai zic, mi-a umplut “curu” de lacrimi, asta cu surprize surprize….:)

  4. @Me si mie mi-a umplut “curu” de lacrimi a doua poveste…
    @Zaone Chiar putea fi folosit orice aparat pt o amarata de poza si cu ce ma incalzeste pe mine ca tipul avea si iPad wi-fi si iPhone ?

  5. @mihai nu te-ai prins u. Cu iphone au facut poza. S-a dus repede la un pc, pardon la un mac, a transeferat poza pe ipad care era doar wifi. Si a alergat repede pana la un mcdonald sa intre pe wifi sa puna poza pe wibou ala sau cum s-o chema. :)))) zi u ca cn a inventat povestea nu era einstein =)))))

  6. Alta poveste “incredibila”: bag iphone-ul in buzunar, plec de acasa, intru in metrou, merg jumatate de ora cu metroul, ies din metrou … scot iphone-ul din buzunar … spatele tocmai capatase ca prin minune o crapatura frumoasa.

    Daca ar fi sa ma iau dupa marketingul Apple as putea sa spun si eu: daca iphone 4 are atat de multe probleme cum o sa ma convinga sa imi iau 5?

  7. @Robert Ce tehnologie?
    Prefer sa raman cu 3gs ul pe care il am pana apare ceva calumea.
    Nu e vorba de bani la faza” de ce nu ai iPhone 4?”
    Pur si simplu din start nu mi-a placut problema cu semnalul care pare a fi rezolvata si tin sa va spun o “aventura a unui amic de al meu .
    In August 2010 cand s-a lansat iPhone 4 la Emag si l-a achizitionat la fabulosul pret de 5750 lei ( negru neverlock 32gb ios 4.1) si dupa cateva zile si-a dat seama ca semnalul e varza, dupa aproximativ 45 de zile i-a “cedat” microfonul pe care cei din emag au refuzat sa il repare fara suma de 200 lei .
    Asa ca prefer sa astept 3 luni de la lansarea iPhone 5/4s sa citesc opiniile cumparatorilor si atunci ma voi hotara daca intr-adevar merita achizitionat acel iDevice.
    Momentan consider ca intre iPhone 3gs si 4 nu sunt foarte uriase diferentele si pt. aceea nu am facut un upgrade ( precizez ca am avut toata gama de iPhone-uri) de la 2g la 3gs.
    Cam atat am avut de spus .
    @Andu Sigur asa au facut … Garantat nu avea pe iPhone pachete de date :))
    PS: inca imi plange “ochiul maro”

  8. Garantat cu alt telefon nu se putea face acelasi lucru. Doar iphone 4 putea realiza “incredibila” operatiune de a face o poza si a da un tweet. Fantastic. Incredibil chiar.

    Bine ca nu a facut cu ipad-ul, se facea dreaq de ras cu calitatea pozei.

  9. Astept poza “Incredibila”. Sper ca ironia pe care am folosit-o in cuvantul “Incredibile” sa fie inteleasa de toata lumea altfel voi scrie in paranteza “incredibile”(<- ironie).

  10. iphone 4 rezistent !!! ….am un amic la service orange si la un pahar mi-a spus ca e cel mai slab produs de pe piata la acest capital … este uimit de ce povestesc clientii si cit de dezamagiti sunt de rezistenta lui …cica unu a vrut sa stearga o pata de mizerie de pe ecran mai apasat si s-a facut bucati iar altu a uitat telu in masina si de la soare ambele geamuri sau spart ……eu unul am iphone4 de un an nu-l scot din husa decit la nevoie mi-e frica la cite am auzit ….dar dupa un an arata ca nou ……

  11. @Alex tare de tot ce povestesti tu!!! Probabil erau clienti ce aveau asigurare la telefon si nu stiau cum sa justifice cererea de inlocuire a dispoZitivului! Pe de alta parte, am doua i4, unul l-am scapat cand am coborat din masina, unul mi-a alunecat din husa…ambele au supravietuit cu brio, fara nicio crapatura…unul dintre ele are o urma de zgarietura pe partea metalica (ambele cu folii fata-spate)!

  12. Si eu zic ca iPhone 3gs si 4 sunt telefoane rezistente. Zic din propria experienta: 3gs ul am vrut sa il shimb pentru ca aveam asigurare la el si a trebuit sa dau de cateva ori cu el pe jos pana sa crape touch ul iar iPhonul 4 il am fara nici o protectie si mi a cazut de cateva ori pe ciment nu are nici o crapatura, l am lasat si in masina la soare, nu are nici o zgarietura deci nu stiu cum au putut acei oameni sa il sparga doar tinandu-l in mana .

  13. Și eu am scăpat iPhone 4 al meu de vreo 10 ori, jumătate din cazuri era in husa, l-am scăpat în jăratic (mi-a căzut din buzunar când m-am aplecat), în apă, de la 1m înălțime, și de fiecare dată aveam fiori să mă uit ce s-a întâmplat cu el, însă nimic, e absolut ca nou după aproape 10 luni de utilizare! Are doar câteva ștersături (nu le pot spune zgârâieturi) pe lateralele metalice, abia observabile…

  14. :))))) astfel de oameni care critica atat de fals un iphone il fac cel mai bun telefon … Oricum zaone .. Recunoaste ca un subiect atat de *sensibil* te amuza rau :)) (ala cu metroul a fost belea, cred ca a uitat sa zica ca l a calcat metroul peste buzunarul de la blug inainte sa urce :)))((ala cu prietenul la orange a fost pe locul 2 :))))

  15. Eu am privit totul ca pe o poveste, nu ca pe o stire de importanta nationala, cine vrea o crede, cine nu o crede o ia ca pe o poveste, cine e roman isi bate joc, doar traim in Romania.

  16. Sigur? Ia mai documenteaza-te si cand vii cu dovada ca nu erau mai comentezi pe tema asta. Incep sa ma plictisesc de trollareala si acuzatii fara rost, vad ca in ultima vreme sunt din abundenta. Politica mea de moderare se va schimba drastic si cine nu are ceva de spuns nu va spune.

  17. am avut un iphone 4 si l-am scapat jos de doua ori….prima data l-am zgariat apoi s-a spart partea din fata ca un geam securit… pana la urma m-am enervat si mi-am luat altul….mie nu mi se pare atat de rezistent si is fan apple:)

  18. de ceva flood care sa te tina niste sapt pe bara ce zici…? merge? ca vine imediat daca esti tu deranjat de comentarii si le stergi nu esti cu nimic mai bun ca ala de il condamni tu ca e troll

  19. Ei, daca incepi cu chestii de genul asta cand se intampla ceva stiu la cine sa merg. Am citit mesajul tau, am inteles ce era de inteles, nu are ce cauta intr-un topic dedicat altor discutii, cum nici cel de mai sus nu are ce cauta.

  20. @Mihai R22, mersi!
    @Mihai Chirita – nu pot intelege ce ai cu omu? Toti se dau cu parerea pe aici (ok, isi expun opinia!), zaone e bloggerul care impune reguli, nu tu sau eu, deci nu ai ce ii reprosa. Si chiar daca uneori observ si eu anumite corectari ulterioare, adaugari, schimbari, de ce sa-l critic? Este om, are voie sa greseasca, mai ales ca, pot sa-mi inchipui doar cit timp “pierde” postand toate aceste noutati/stiri, pentru ca unii, care nu fac nimic, in afara de a cauta cu ce a gresit cel ce face ceva, sa poata primi noutati dintr-o sursa, la timp, in limba nationala… Ai un pic de rusine!